Ελβετικό χωριό προσφέρει 21.500 ευρώ σε όποιον θέλει να γίνει μόνιμος κάτοικος

Ελβετικό χωριό προσφέρει 21.500 ευρώ σε όποιον θέλει να γίνει μόνιμος κάτοικος Facebook Twitter
1

Από αναγκαστική μετανάστευση, σε μόνιμη κατοικία με μπόνους 21.500 ευρώ. 

Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στη νοτιοδυτική Ελβετία πρόκειται να ψηφίσουν μια πολιτική που προσφέρει χρήματα σε ξένους εάν μετακομίσουν εκεί.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρόταση, αλλά και εν πολλοίς αναγκαστική, καθώς τα τελευταία χρόνια οι μόνιμοι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού αναχωρούν για άλλες πολιτείες. Αυτό έχεις ως άμεσο αποτέλεσμα να ερημώνει το χωριό και οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν τα σπίτια τους μόνο ως εξοχικά. 

Τρεις οικογένειες έχουν εγκαταλείψει πρόσφατα το χωριό και η απώλεια οκτώ μαθητών σήμαινε ότι το τοπικό σχολείο έπρεπε να κλείσει, δήλωσε ο Beat Jost στο ελβετικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Οι οικογένειες που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να χτίσουν ένα σπίτι στο χωριό θα μπορούν σύντομα να λάβουν πληρωμή 21.500 ευρώ ανά ενήλικα και 8.500 ευρώ ανά παιδί, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του χωριού.


Μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων θα μπορούσε να πάρει 60.000 ευρώ για να πάρει τη μεγάλη απόφαση. 

Φυσικά υπάρχουν προϋποθέσεις που συνδέονται με την επιχορήγηση. Οι υποψήφιοι κάτοικοι πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και πρέπει να παραμείνουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Το σπίτι που αγοράζουν ή κατασκευάζουν πρέπει να αξίζει τουλάχιστον 172.000 ευρώ και πρέπει να είναι η κύρια κατοικία.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια