Βίντεο: Η στιγμή που πυροβολούν τον βορειοκορεάτη στρατιώτη που αυτομόλησε

Βίντεο: Η στιγμή που πυροβολούν τον βορειοκορεάτη στρατιώτη που αυτομόλησε Facebook Twitter
0

Βίντεο που καταγράφει τις δραματικές στιγμές τής προσπάθειας αυτομόλησης ενός βορειοκορεάτη στρατιώτη, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οδηγώντας με ταχύτητα προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το όχημά του και τρέχει να ξεφύγει από άλλους βορειοκορεάτες στρατιώτες που τον κυνηγούν. Τελικά, δέχεται τα πυρά τους, πέφτει στο έδαφος και διασώζεται στη συνέχεια από νοτιοκορεάτες στρατιώτες.

Ο στρατιώτης, που αυτομόλησε στις 13 Νοεμβρίου, είχε τραυματιστεί από πολλές σφαίρες και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο τής Ν. Κορέας. Πλέον, έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του.

Όπως ανακοινώθηκε, απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, ενώ συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.

Στο μεταξύ, ένας αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ κατήγγειλε πως η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας τον συστρατιώτη του που προσπαθούσε να αυτομολήσει.

Στο βίντεο, που έδωσε η UNC στη δημοσιότητα, καταγράφεται και η στιγμή που ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης περνάει τα σύνορα για μερικά δευτερόλεπτα ενώ συνάδελφοί του πυροβολούν εναντίον του στρατιώτη που έτρεχε προς τη νοτιοκορεάτικη πλευρά των συνόρων. Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ