«Ανταλλαγές» ρουκετών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη - Τεταμένο το κλίμα μετά τις δηλώσεις Τραμπ (upd)

«Ανταλλαγές» ρουκετών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη - Τεταμένο το κλίμα μετά τις δηλώσεις Τραμπ (upd) Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ισραήλ για επίθεση με ρουκέτες από την Παλαιστίνη.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πριν από λίγο ότι ανταπάντησε στις ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, μία εκ των οποίων έπεσε στο Ισραήλ.


Οι άλλες δύο ρουκέτες κατέληξαν στον παλαιστινιακό θύλακα, συμπλήρωσε ο στρατός σε σχετικό δελτίο τύπου.


Ένα τεθωρακισμένο και ένα στρατιωτικό αεροσκάφος του Ισραήλ στοχοθέτησαν «δύο στρατιωτικές θέσεις» στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο τονίζεται ότι θεωρεί τη Χαμάς «υπεύθυνη για τις εχθρικές ενέργειες που διαπράχθηκαν κατά του Ισραήλ από τη Γάζα».

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, οι πολίτες μέσω μιας ειδικής εφαρμογής κινητών τηλεφώνων ενημερώθηκαν ότι ρουκέτες πέρασαν στο Ισραήλ, σε διάφορες περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσαν ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας αλλά δεν πέρασαν στο έδαφος του Ισραήλ.


Το σήμα της προειδοποίησης ήχησε ενώ το κλίμα είναι τεταμένο στην περιοχή μετά τις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ