Λαβρόφ: «Απαράδεκτη» η στάση των ΗΠΑ για τη Β. Κορέα

Λαβρόφ: «Απαράδεκτη» η στάση των ΗΠΑ για τη Β. Κορέα Facebook Twitter
sooc
0

Οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και η επιθετική ρητορική τους προκαλούν κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον.


Ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Τίλερσον στο περιθώριο συνόδου στη Βιέννη, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» αυτήν την τακτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Έκανε επίσης έκκληση να επανεκκινήσει «υπεύθυνη» δουλειά για να εξευρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στο πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.


Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης ότι είναι απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στους Ρώσους διπλωμάτες και στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


«Αυτό περιλαμβάνει και τις απόπειρες στρατολόγησης από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών», φέρεται να δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ