Δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ Facebook Twitter
0

Οι Γερμανοί ψηφοφόροι φαίνεται ότι τιμωρούν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP) επειδή αποχώρησαν από τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, ενώ δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία είναι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στα μέσα Νοεμβρίου το FDP εγκατέλειψε τις διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και τους Πράσινους. Ο Λίντνερ είχε δηλώσει τότε ότι είναι προτιμότερο να μην κυβερνήσει παρά να κυβερνήσει με λάθος τρόπο.


Ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούσαν ότι το FDP είχε προσχεδιάσει αυτήν την ενέργεια για να αυξήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, καθώς θα έδειχνε έτσι ότι θέτει τις αρχές του πάνω από την επιθυμία του για εξουσία. Όμως η μηνιαία δημοσκόπηση DeutschlandTrend που διενεργείται από το ινστιτούτο Infratest Dimap για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD δείχνει ότι το ποσοστό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχει πέσει στο 9% (μειωμένο κατά 3 μονάδες).


Αντιθέτως, οι συντηρητικοί της Μέρκελ καταγράφουν αύξηση δύο μονάδων, φτάνοντας στο 32%. Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν σταθερά στο 21%, ακολουθεί η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 13%, οι Πράσινοι με 11% και η Αριστερά με 10%.

Η δημοτικότητα του Λίντνερ έχει πέσει στο 28%, μειωμένη κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες. Η Μέρκελ από την άλλη βρίσκεται στο 54%, το χαμηλότερο ποσοστό τηςε από τον Οκτώβριο του 2016.


Δημοφιλέστερος Γερμανός πολιτικός αναδεικνύεται ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με ποσοστό 65% (+8%). Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 57%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM