26χρονη νοίκιασε σπίτι μέσω Airbnb διαπίστωσε έντρομη ότι το ξυπνητήρι στην κρεβατοκάμαρά της είχε κρυφή κάμερα

26χρονη νοίκιασε σπίτι μέσω Airbnb διαπίστωσε έντρομη ότι το ξυπνητήρι στην κρεβατοκάμαρά της είχε κρυφή κάμερα Facebook Twitter
0

Ένας 35χρονος άντρας από τη Νότια Καρολίνα συνελήφθη το Σάββατο αφότου μια γυναίκα ανακάλυψε μία κρυφή κάμερα σε δωμάτιο που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb.

Ο Cesar Adam Mendez Fuentes από το Greenville (φωτό) κατηγορείται για το αδίκημα της ηδονοβλεψίας, καθώς σύμφωνα με την 26χρονη γυναίκα η κάμερα ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα ξυπνητήρι που βρισκόταν πάνω σε μία συρταριέρα στην κρεβατοκάμαρα που κοιμόταν.

Αυτό που κίνησε τις υποψίες της νεαρής γυναίκας, η οποία δεν κατονομάζεται, ήταν πως το συγκεκριμένο ρολόι εμφανίστηκε από το πουθενά στο δωμάτιο της κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο διαμέρισμα και δεν βρισκόταν εκεί από την αρχή.

«Άρχισε να εξετάζει το ξυπνητήρι και διαπίστωσε ότι δεν διέθετε διακόπτη on/off», ανέφερε ο αρχιφύλακας, Jonathan Bragg. «Οπότε συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο πιθανότατα για κάμερα και εγκατέλειψε αμέσως το διαμέρισμα».

Στη συνέχεια η 26χρονη που εργάζεται ως νοσοκόμα, ανέβασε στo προφίλ του Mendez Fuentes στο Airbnb μία προειδοποίηση ώστε να ενημερωθούν συνάδελφοί της ή ταξιδιώτες που σκόπευαν να νοικιάσουν το συγκεκριμένο σπίτι.

Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα Bragg, η παρουσία κάμερας στο δωμάτιο αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικότητας.

26χρονη νοίκιασε σπίτι μέσω Airbnb διαπίστωσε έντρομη ότι το ξυπνητήρι στην κρεβατοκάμαρά της είχε κρυφή κάμερα Facebook Twitter

«Μία κάμερα στο δικό σου χώρο ή στο δικό σου σπίτι είναι οκ» δήλωσε ο Bragg. «Όταν, όμως, έχεις ένα Airbnb και το νοικιάζεις με σκοπό να κατασκοπεύσεις κάποιον σε ιδιωτικό χώρο όπως μία κρεβατοκάμαρα, τότε περνάει τα όρια της ηδονοβλεψίας».

Σε σχετική ανακοίνωση η Airbnb επιβεβαίωσε ότι ο Mendez Fuentes αποκλείστηκε επ αόριστον από την πλατφόρμα:

«Η Airbnb αντιμετωπίζει με μεγάλη αυστηρότητα το θέμα της ιδιωτικότητας και δεν υπάρχει χώρος στην κοινότητά μας για αυτού του είδους την παράνομη και αισχρή συμπεριφορά. Το άτομο που εμπλέκεται (σ.σ. στο περιστατικό) έχει αποκλειστεί οριστικά από την κοιντήτα και οι φιλοξενούμενοί του έχουν δεχθεί την πλήρη συμπαράστασή μας. Έχουμε επικοινωνήσει με τα όργανα επιβολής της τάξης για να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στις έρευνες» τονίζει η εταιρία και καταλήγει: «Ελπίζουμε ότι θα αποδοθεί σύντομα δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπονται κάμερες σε μπάνια ή κρεβατοκάμαρες, ενώ οποιαδήποτε άλλη κάμερα θα πρέπει να αναφέρεται εκ των προτέρων».

Με πληροφορίες από Fox και Fox Carolina

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ