H Ινδία επιβάλλει όριο επισκεπτών στο Ταζ Μαχάλ για να το προστατέψει

H Ινδία επιβάλλει όριο επισκεπτών στο Ταζ Μαχάλ για να το προστατέψει Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Ινδίας ετοιμάζονται να επιβάλλουν όριο καθημερινών επισκεπτών στο Taj Mahal, σε μία προσπάθεια να προστατέψουν το εμβληματικό μνημείο του 17ου αιώνα από το πλήθος.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η θέσπιση ενός πλαφόν 40.000 επισκεπτών την ημέρα, ενώ η επίσκεψη τουριστών και ντόπιων στο χώρο του Mughal-era αναμένεται να περιοριστεί στις τρεις ώρες, σύμφωνα με το σχέδιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Ινδίας που έχει κατατεθεί και εξετάζεται από το υπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Το όριο των 40.000 εισιτήριων θα αφορά μόνο τους Ινδούς επισκέπτες που πληρώνουν 40 ρουπίες (0,5 ευρώ), ενώ οι ξένοι τουρίστες που καλούνται να πληρώσουν 1.000 ρουπίες για την είσοδό τους (13 ευρώ), θα μπαίνουν κανονικά.

Αξιωματούχος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Ινδίας επιβεβαίωσε πως το σχέδιο έχει σταλεί στον υπουργό Τουρισμού, Mahesh Sharma, ο οποίος δεν έχει προς το παρόν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, σε δηλώσεις του στην «Indian Express» την Τρίτη δήλωσε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να λάβουμε αυτά τα μέτρα».

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία της χώρας προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να επιβάλλει περιορισμούς στο συγκεκριμένο μνημείο, αλλά φαίνεται πως αυτά δεν είχαν εισακουστεί μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας συνωστισμό στις πύλες του Ταζ Μαχάλ, εξελίχθηκε σε ποδοπάτημα και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ