Μόσχα: Με το νέο κύμα κυρώσεων οι ΗΠΑ επιχειρούν να επηρεάσουν τις εσωτερικές μας υποθέσεις

Μόσχα: Με το νέο κύμα κυρώσεων οι ΗΠΑ επιχειρούν να επηρεάσουν τις εσωτερικές μας υποθέσεις Facebook Twitter
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
0

Το αναμενόμενο νέο κύμα αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας αποτελεί απόπειρα επηρεασμού των εσωτερικών υποθέσεων της Ρωσίας πριν από τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Η Ουάσινγκτον αναμένεται να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ακόμη και στις αρχές Φεβρουαρίου για τη φερόμενη ανάμιξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί πως υπήρξε η οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η Μόσχα περιμένει από τις ΗΠΑ να παρουσιάσουν δύο αντιρωσικές αναφορές με τις κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων αλλά και των ρωσικών εταιρειών. Ο νέος γύρος των αμερικανικών κυρώσεων επίσης να περιλαμβάνει και την απαγόρευση αγοράς ρωσικών ομολόγων.

«Θεωρούμε πως είναι άλλη μια απόπειρα επηρεασμού της εσωτερικής κατάστασής μας, ιδιαίτερα πριν από τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε.

Οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Μαρτίου με όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον αδιαμφισβήτητο νικητή.

Τον Αύγουστο, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σε νόμο ένα νέο πακέτο κυρώσεων σχεδιασμένων από Αμερικανούς βουλευτές. Η νέα νομοθεσία περιορίζει επίσης τη δυνατότητα του ίδιου του Τραμπ να αίρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι πρώτες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβλήθηκαν το 2014 για τον ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας και επειδή προσάρτησε την Κριμαία.

Η ΕΕ έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας, με αποτέλεσμα η τελευταία να προχωρήσει σε αντίποινα απαγορεύοντας τις εισαγωγές τροφίμων από χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ