Aυτά είναι τα επίσημα πορτρέτα των Ομπάμα

Aυτά είναι τα επίσημα πορτρέτα των Ομπάμα Facebook Twitter
0

Τα επίσημα πορτρέτα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στην Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσινγκτον.

Το ζεύγος Ομπάμα βρέθηκε στην τελετή αποκαλυπτηρίων των πρώτων έργων, επίσημων πορτρέτων, της πινακοθήκης από Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες.

Το πορτρέτο του πρώην Αμερικανού προέδρου φιλοτεχνήθηκε από τον ζωγράφο Κεχίντε Ουάιλι, έναν καλλιτέχνη γνωστό για τους «ζωντανούς», μεγάλου μεγέθους, πίνακες Αφροαμερικανών.

Για το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα, η ανάθεση του έργου έγινε στην καλλιτέχνιδα από τη Βαλτιμόρη, Έιμυ Σεράλντ, πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού Portrait Gallery's 2016 Outwin Boochever.

Aυτά είναι τα επίσημα πορτρέτα των Ομπάμα Facebook Twitter

Ο Ομπάμα, που χαρακτήρισε τον πίνακα «εξαιρετικό» ανέφερε με θαυμασμό ότι «είναι πολύ ακριβής» και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ. Σημαίνει πολλά για μας».

Ευχαρίστησε την Σεράλντ για το πορτρέτο της γυναίκας του, αναφέροντας χαρακτηριστικά το πόσο «θεαματικά συνέλαβε τη χάρη, την ομορφιά, τη νοημοσύνη και τη γοητεία και το πόσο... "καυτή" είναι η γυναίκα που αγαπώ»

Η πινακοθήκη, η οποία είναι μέρος του ομίλου των μουσείων Smithsonian, έχει μία πλήρη συλλογή προεδρικών πορτρέτων και άρχισε να τα αναθέτει σε καλλιτέχνες από τον Τζορτζ Μπους και μετά.

Το πορτρέτο του Ομπάμα θα εκτίθεται στο τμήμα των Αμερικανών προέδρων.

Από την πλευρά της η Μισέλ Ομπάμα περιέγραψε το δικό της πίνακα ως «καταπληκτικό» και παραδέχτηκε ότι ένιωσε «συγκλονισμένη... ταπεινή και περήφανη» όταν σκέφτηκε ότι το πορτρέτο της θα βρίσκεται στην Portrait Gallery. Αστειεύτηκε ότι ήταν το πρώτο πρόσωπο στην οικογένειά της που έχει πορτρέτο σε πινακοθήκη.

Εξήρε τη Σεράλντ και είπε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής της, «εντυπωσιάστηκε από τα χρώματά της» και την τολμηρή δουλειά της.

Η Μισέλ επίσης αποκάλυψε ότι η Σεράλντ, η οποία ήταν υποψήφια να φιλοτεχνήσει επίσης και το πορτρέτο του πρώην προέδρου, της είπε ότι ήθελε πολύ να συνεργαστεί  μαζί της.

Αστειευόμενη είπε χαρακτηριστικά ότι ο «Μπαράκ ξεθώριασε στο παρασκήνιο».

Ο Ομπάμα με τη σειρά του επαίνεσε τον Ουάιλι και είπε ότι «ήταν μεγάλη χαρά» να συνεργαστεί μαζί του.

Πρόσθεσε ότι «Δεν μου αρέσει να ποζάρω. Κοιτάζω το ρολόι μου. Είναι αρκετά μεγάλο μαρτύριο να προσπαθήσει κάποιος να με βγάλει φωτογραφία, πόσο μάλλον να ζωγραφίσει ένα πορτρέτο».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ