Κρατούμενος δραπέτευσε ναρκώνοντας τον δίδυμο αδερφό του και αφήνοντάς τον στη φυλακή

Κρατούμενος δραπέτευσε ναρκώνοντας τον δίδυμο αδερφό του και αφήνοντάς τον στη φυλακή Facebook Twitter
0

Οι αρχές στο Περού κατάφεραν να ξανασυλλάβουν έναν δραπέτη, περισσότερο από έναν χρόνο αφότου απέδρασε από τη φυλακή, αφήνοντας τον δίδυμο αδερφό του στη θέση του.

Ο Alexander Delgado εξέτιε ποινή κάθειρξης 16 ετών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ληστεία, σε μία φυλακή βόρεια της Λίμα.

Όταν ο δίδυμος αδερφός του, Giancarlo, τον επισκέφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο Alexander τον νάρκωσε, φόρεσε τα ρούχα του και βγήκε από τη φυλακή.

Η «ανταλλαγή» επιβεβαιώθηκε όταν οι αρχές εξέτασαν τα αποτυπώματα του Giancarlo.

Ύστερα από 13 μήνες, ο Alexander Delgado συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, αφότου το υπουργείο Εσωτερικών του Περού προσέφερε ανταμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του. Τώρα, αναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακή μεγίστης ασφαλείας.

Όσο ο Alexander καταζητούνταν, ο Giancarlo συνελήφθη καθώς οι αρχές πίστευαν πως συνεργάστηκε με τον αδερφό του για την απόδραση. Ωστόσο, δεν του απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες και πλέον είναι ελεύθερος.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά τη σύλληψή του, ο Alexander Delgado δήλωσε ότι χρησιμοποίησε αυτό το κόλπο για να δραπετεύσει «επειδή ήθελα απελπισμένα να δω τη μητέρα μου».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ