Γερμανία: Στέλεχος της ακροδεξιάς παραιτήθηκε μετά από προσβλητικές δηλώσεις για τους Τούρκους

Γερμανία: Στέλεχος της ακροδεξιάς παραιτήθηκε μετά από προσβλητικές δηλώσεις για τους Τούρκους Facebook Twitter
EPA
0

Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Σαξονία-Άνχαλτ, Αντρέ Πόγκενμπουργκ, υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα δηλώσεις του, στις οποίες χαρακτήριζε τους Τούρκους «καμηλιέρηδες», που θα πρέπει να επιστρέψουν «στις καλύβες τους και στην πολυγαμία».


Ο 42χρονος Πόγκενμπουργκ είχε προβεί σε αυτά τα σχόλια στις 14 Φεβρουαρίου, σε μια ομιλία του σε μια πολιτική συγκέντρωση, κατά την οποία αποκάλεσε επίσης τους Τούρκους της Γερμανίας έναν «αντιπατριωτικό όχλο».

Με ανακοίνωσή του σήμερα τόνισε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 31 Μαρτίου έπειτα από την «τρομερή πίεση των μέσων ενημέρωσης» που του ασκήθηκε στον απόηχο της ομιλίας του.

Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως του έβαλαν λόγια στο στόμα του που δεν είπε, χωρίς όμως να διαψεύσει συγκεκριμένα κάποια από τα πλέον προσβλητικά σχόλια του που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

«Δεν είναι πρόβλημα για μένα να αντιμετωπίσω μόνος μου αυτή την πίεση, αλλά θέλω να την αποφύγουν μέλη, συνάδερφοι στην κοινοβουλευτική ομάδα και συνάδερφοι του κόμματος», τόνισε ο Πόγκενμπουργκ.

«Η επιτυχία του AfD είναι πάντα πιο σημαντική από την ατομική επιτυχία ή τα συναισθήματα, οπότε πιστεύω ότι είναι δίκαιο για μένα να κάνω ένα βήμα πίσω αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ο ακροδεξιός πολιτικός είχε σοκάρει τον Ιούνιο όταν έστειλε μηνύματα με το σύνθημα «Η Γερμανία για τους Γερμανούς» που χρησιμοποιούσε συχνά το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ