Η Τουρκία σκοπεύει να ιδρύσει δικό της οίκο αξιολόγησης

Η Τουρκία σκοπεύει να ιδρύσει δικό της οίκο αξιολόγησης Facebook Twitter
1

Απαντώντας στην απόφαση του οίκου Μοοdy's να υποβαθμίσει την τουρκική οικονομία, η Τουρκία σκοπεύει να ιδρύσει εντός του έτους δικό της οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο οίκος Μοοdy's είχε υποβαθμίσει 14 τουρκικές τράπεζες έπειτα από την πρόσφατη υποβάθμισης της τουρκικής οικονομίας προκαλώντας νέο πλήγμα στον Ερντογάν.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Επίβλεψης Τραπεζών, Μεχμέτ Αλί Ακμπέν, δήλωσε πως ο οίκος κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτηθεί από τις τουρκικές τράπεζες εντός του 2018 και θα συγκεντρώσει τα δεδομένα που απαιτούνται σε βάθος πενταετίας.

Επιπλέον σημείωσε πως είναι «προφανές» ότι έχουν υπάρξει προβλήματα με την αξιοπιστία των διεθνών οίκων αξιολόγησης, ενώ επισήμανε πως η ίδρυση του τουρκικού οίκου θα εξαλείψει μεσομακροπρόθεσμα την εξάρτηση από τους διεθνείς οίκους.

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην υποβάθμιση της οικονομίας της Τουρκίας από τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής ικανότητας Moody's φέρεται να δήλωσε: «Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί. Σας ξέρουμε καλά».

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια