Αυτοοδηγούμενο όχημα της Uber σκότωσε πεζό στην Αριζόνα

Αυτοοδηγούμενο όχημα της Uber σκότωσε πεζό στην Αριζόνα Facebook Twitter
3

Η Uber ανακοίνωσε ότι προχωρά σε προσωρινή παύση των δοκιμών των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της, μετά από θανατηφόρο ατύχημα πεζού στην Αριζόνα.

Οι δοκιμές σταματούν όχι μόνο στην Αριζόνα, αλλά και στο Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και το Πίτσμπεργκ.

Μία 49χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ενώ διέσχιζε ένα δρόμο στο Τέμπε της Αριζόνα.

Ενώ τα αυτοοδηγούμενα οχήματα έχουν εμπλακεί σε πολλαπλά ατυχήματα, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τόσο σοβαρό δυστύχημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «απίστευτα θλιβερή είδηση».

«Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του θύματος, καθώς συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για την διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ατύχημα συνέβη την Κυριακή το βράδυ, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σε αυτόνομη λειτουργία. Υπήρχε επίσης υπεύθυνος οδηγός στο όχημα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα δεν χρησιμοποίησε διάβαση πεζών για να διασχίσει το δρόμο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανέφερε ότι εξετάζει ήδη τα ατυχήματα που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση των οχημάτων.

Η Uber ξεκίνησε τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στο Πίτσμπεργκ το 2016. Επίσης διεξάγει πιλοτικά προγράμματα στο Σαν Φρανσίσκο, το Πίτσμπεργκ, το Τορόντο και στο Φοίνιξ.

Ο θάνατος της γυναίκας έρχεται ένα χρόνο μετά την αναστολή ενός αντίστοιχου πιλοτικού προγράμματος στην Αριζόνα, όπου σε ατύχημα ανετράπη ένα Volvo SUV, χωρίς όμως να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτη ειναι η ανησυχία μου, διότι όταν μιλάμε για εταιρίες και αποζημιώσεις τότε πολυ ευκολα οι πιθανοι νεκροι να είναι ενα ακομα "εξοδο" για μια εταιρία που με ενα πολυ απλο τακτικο αποθεματικο να το κασταστήσεις σχεδον "λειτουργικο" εξοδο.