Ο Μαχμούντ Αμπάς αποκάλεσε «πουτ@@@ς γιο» τον Αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ

Ο Μαχμούντ Αμπάς αποκάλεσε «πουτ@@@ς γιο» τον Αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αποκάλεσε σήμερα «π...γιο» τον Αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν.

«Ο Αμερικανός πρέσβης στο Τελ Αβίβ είναι ένας έποικος και ένας π...γιος», είπε σε ομιλία του στη Ραμάλα ο Αμπάς, αποδοκιμάζοντας την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης.

Η φραστική επίθεση του Παλαιστίνιου ηγέτη ήρθε ως απάντηση σε ένα tweet του Φρίντμαν με το οποίο κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή για υποκίνηση της τρομοκρατίας και για την αποτυχία της να καταδικάσει τη φονική επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε την Κυριακή ένας Ισραηλινός από άγνωστο στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του υπέρ του εβραϊκού εποικισμού, ο Φρίντμαν έχει επανειλημμένα προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων και πέρσι είχε λόγο για «δήθεν κατοχή» των παλαιστινιακών εδαφών από το εβραϊκό κράτος. Ήταν ένας από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του προέδρου Τραμπ, που είχε πιέσει για την μονομερή απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πρώην δικηγόρος του Τραμπ, ανέλαβε τα καθήκοντα του πρεσβευτή τον Μάιο του 2017 και έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν σχέδια στους ισραηλινούς οικισμούς.

«Ο πρέσβης Ντέιβιντ Φρίντμαν, δηλώνει ότι χτίζουν στη δική τους γη. Ρε π... γιε, χτίζουν στη δική τους γη;» είπε εξοργισμένος ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, σημειώνοντας ότι ο Φρίντμαν «θεωρεί τους εποικισμούς νόμιμους».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM