Η Ρωσία εμπόδισε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία

Η Ρωσία εμπόδισε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Η Ρωσία εμπόδισε σήμερα τη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα συζήτησης την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

«Δεν βλέπουμε τίποτε που να δικαιολογεί αυτή τη συνεδρίαση από τη στιγμή που τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν βρίσκονται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Γενάδι Κουζμίν, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος διεθνής υποστηρικτής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Γαλλία και έξι ακόμη μέλη του ΣΑ ζήτησαν αυτή τη συνεδρίαση, που αναμενόταν να συμπεριλάβει μια ενημέρωση του Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το Συμβούλιο μας χρειάζεται να διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κατανοήσει την κρίση την οποία εξετάζει, συμπεριλαμβανόμενων εκείνων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτή είναι κυρίως η υπόθεση στη Συρία», δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Φρανσουά Ντελάτρ.

Ο Κουζμίν ζήτησε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της διαδικασίας και μόλις οχτώ αντιπροσωπείες ψήφισαν υπέρ της συνεδρίασης αυτής, μια ψήφος λιγότερη από τον απαιτούμενο αριθμό.

Η Κίνα, η Βολιβία και το Καζακστάν ψήφισαν μαζί με την Ρωσία κατά της διεξαγωγής της συνεδρίασης, ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ισημερινή Γουινέα και η Αιθιοπία απείχαν.

Μαζί με τη Γαλλία, υπέρ ψήφισαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Πολωνία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, το Περού και το Κουβέιτ. Όλοι, εκτός από το Κουβέιτ, είχαν μια ανεπίσημη συνάντηση στην οποία ο Ζέιντ αναμενόταν να μιλήσει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ