Eστιατόριο κατά της κρίσης στην Ισπανία

Eστιατόριο κατά της κρίσης στην Ισπανία Facebook Twitter
4

Ένα εστιατόριο για όλα τα βαλάντια ακόμα και τα μηδενικά άνοιξε στην πόλη Τεράσα της Ισπανίας. Οι πελάτες που δεν έχουν χρήματα πληρώσουν το γεύμα τους με μία ώρα εργασίας. Το εστιατόριο Τρομπάδα προσφέρει το κάθε γεύμα με 6,50 ευρώ και προσφέρει περίπου 70 γεύματα την ημέρα. Σχεδόν τα μισά από αυτά πληρώνονται με ώρες εργασίας.

«Νομίζω ότι είναι πολύ ωραία ιδέα. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη από τότε που έρχομαι εδώ. Έχω κάνει και πολλούς φίλους. Ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο. Είναι μοναδική ευκαιρία», λέει μία άνεργη που συχνάζει στο εστιατόριο και παράλληλα εργάζεται σε αυτό για να πληρώνει τα γεύματα της.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δήμου της πόλης που συμμάχησε με τοπικούς παράγοντες προκειμένου να αντιμετωπίσει την βαθιά ύφεση.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι πιο συχνοί πελάτες που εργάζονται για τα γεύματα τους, μπορούν να εργαστούν εθελοντικά και σε άλλες δραστηριότητες του Δήμου, πάντα με αντάλλαγμα τα γεύματα τους.

Πηγή: Euronews

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για τους νεώτερους το λέω:Αυτό γινότανε παλιά σε ορισμένες ταβέρνες ή εστιατόρια και στην Ελλάδα. 'Οταν δεν είχαμε να πληρώσουμε πλέναμε πιάτα!
Μην το βέλπεις έτσι. Στο εστιατόριο το γεύμα κοστίζει 6.5 Ε και δουλεύεις για μια ώρα. Εγώ δούλευα σε πολλές φάσεις για 4 και 5 Ε την ώρα, δηλαδή μια ώρα εργασίας δεν μου έφτανε καν για να φάω σε ένα εστιατόριο! Και στην τελική γιατί δουλεύουμε μήπως, για τα λεφτά ή για τα αγαθά που μπορούμε να αγοράσουμε μ' αυτά? Ουσιαστικά πρόκειται για ανταλλακτική οικονομία με ανταλλαγή ελεύθερου χρόνου.