Κούβα: Γιατροί αντί τροφίμων και ρευστού

Κούβα: Γιατροί αντί τροφίμων και ρευστού Facebook Twitter
1

Ιατρικό προσωπικό σε τρίτες χώρες στέλνει η Κούβα λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τρόφιμα και χρήματα, κάτι που δίνει μια ανάσα οξυγόνου στην- υπό ασφυκτική πίεση -οικονομία του νησιού.

Ήδη στη Βενεζουέλα έφτασαν 30.000 επαγγελματίες υγείας (περισσότερο από το ήμισυ όλων όσων εμπλέκονται στο πρόγραμμα), και στη Βραζιλία 4500 το 2013. 500 πήγαν στις αφρικανικές περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό Έμπολα.

Κουβανοί γιατροί έφτασαν και σε δυο επαρχίες της Αργεντινής, όπου πάντως δεν έγιναν δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες, αφού πολίτες διαδήλωσαν ζητώντας να απασχοληθούν πρώτα οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nación και όπως αναφέρει η Le Monde,  η Κούβα θα λάβει σε αντάλλαγμα κρέας, δημητριακά και άλλα εμπορεύματα, ενώ στους Κουβανούς γιατρούς θα πρέπει να καταβληθούν 36.000 πέσος ανά μήνα (€ 3.600), καθώς και στέγαση και τροφή. Ο μηνιαίος μισθός των Αργεντινών είναι  μεταξύ 13.000 και 20.000 πέσος.

Στις διαμαρτυρίες των συνδικάτων για την προτίμηση σε κουβανούς γιατρούς η κυβέρνηση απαντά ότι εκείνοι θα πάνε σε περιοχές που γιατροί από την Αργεντινή δεν πηγαίνουν.

Σύμφωνα με το Economist , το πρόγραμμα αυτό της Κούβας αναμένεται να αποδώσει στην οικονομία 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια ,ε την εξαγωγή ετησίως 50 χιλιάδων γιατρών σε 66 χώρες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια