Bild: «Όλος ο κόσμος θα μάθει το όνομά μου», έλεγε ο συγκυβερνήτης

Bild: «Όλος ο κόσμος θα μάθει το όνομά μου», έλεγε ο συγκυβερνήτης Facebook Twitter
5

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, Andreas Lubitz, ο οποίος πιστεύεται ότι οδήγησε σκόπιμα το αεροπλάνο στη συντριβή του στις γαλλικές Άλπεις, είχε πει στην πρώην σύντροφό του ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθει το όνομά του», σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στη Bild.

Η 26χρονη αεροσυνοδός Maria W. που δήλωσε «αφάνταστα σοκαρισμένη», είπε στη γερμανική εφημερίδα πως όταν έμαθε για το δυστύχημα σκέφτηκε τη συγκεκριμένη φράση που της είχε πει, η οποία παλαιότερα «δεν έβγαζε νόημα»: «μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου». Ανέφερε ακόμα ότι ο 28χρονος ξυπνούσε μέσα στη νύχτα από εφιάλτες φωνάζοντας «Πέφτουμε».

Η ίδια πετούσε μαζί του επί πέντε μήνες το 2014 και η σχέση τους διήρκεσε μόνο όσο εργάζονταν μαζί. Υποστήριξε ότι χώρισε μαζί του γιατί  γινόταν ολοένα ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και στις συζητήσεις έχανε τον έλεγχο. Δήλωσε επίσης πως ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν, ενώ είπε ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Lubitz «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθεί».

«Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε πως παρά τα προβλήματά του, ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, «πολύ τρυφερός» στις ιδιωτικές σχέσεις του, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν' αγαπηθεί».

Σημειώνεται πως χθες η εισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι ο Lubitz είχε αποκρύψει ότι του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια που κάλυπτε και την ημέρα της συντριβής, ενώ η εταιρία δεν γνώριζε την έκταση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Ε, καλά το «μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου» πιστεύω οι περισσότεροι το έχουν σκεφτεί!!