Την προεδρία του Eurogroup διεκδικεί η Ισπανία

Την προεδρία του Eurogroup διεκδικεί η Ισπανία Facebook Twitter
0

Η Ισπανία θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τις επόμενες εβδομάδες τη συναίνεση των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ, ώστε να της ανατεθεί η προεδρία του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Λουίς ντε Γκίντος.

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος της επιρροής της στην ΕΕ, επιθυμεί εδώ και καιρό την προεδρία του Eurogroup. Στη θέση αυτή βρίσκεται σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούλιο, ωστόσο ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση.

«Είναι πολύ απλό. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Ισπανίας και πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή πιθανότητα... διαθέτουμε υποστήριξη», ανέφερε ο Ντε Γκίντος. Σημειώνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε υποστηρίξει πέρυσι δημόσια τον Ντε Γκίντος, κάνοντας λόγο για έναν «εξαίρετο υπουργό Οικονομίας σε δύσκολες εποχές».

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί άτυπα τον Μάιο από τους υπουργούς Οικονομικών, ενώ η απόφαση θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ