Αργεντινή: Παιδόφιλος που βίασε 6χρονο έπεσε στα “μαλακά” επειδή το παιδί “είχε τάσεις γκέι”

Αργεντινή: Παιδόφιλος που βίασε 6χρονο έπεσε στα “μαλακά” επειδή το παιδί “είχε τάσεις γκέι” Facebook Twitter
12

Δύο δικαστές στην Αργεντινή μείωσαν κατά πολύ την ποινή που επιβλήθηκε σε παιδόφιλο, επειδή το 6χρονο θύμα του είχε προηγουμένως κακοποιηθεί και “φαινόταν γκέι”.

Οι δικαστές αποφάσισαν σε αυτή την υπόθεση- που αφορά παλιότερη ανακοίνωση αλλά διέρρευσε τώρα, -ότι ο παιδόφιλος προπονητής ποδοσφαίρου δεν φέρει όλη την ευθύνη για το βιασμό του παιδιού, επειδή ο 6χρονος είχε τραυματιστεί από προηγούμενη κακοποίηση από τον πατέρα του και επίσης γιατί έδειξε "ομοφυλοφιλικές τάσεις."

Ο ένας εκ των δύο δικαστών, ο Horacio Piombo (ο άλλος ονομάζεται Benjamin Ramon Sal Llargues) έσπευσε μάλιστα να υπερασπιστεί την απόφαση στα ΜΜΕ λέγοντας ότι το αγόρι είχε «σημάδια μιας συμπεριφοράς τραβεστί, συμπεριφοράς που έπρεπε να ληφθεί υπόψη".

«Αυτό που λένε είναι,« Γεια σου βιαστή, αν θέλετε να βιάσετε κάποιον, βιάστε αυτούς που έχουν πέσει ήδη θύματα βιασμού", σχολίασε ο κοινωνικός λειτουργός Πάμπλο Fracchia, σημειώνοντας ακόμη ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να εξασφαλίσει πως οι δικαστές δεν λένε στον κόσμο ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ένας λόγος να βιαστείς" . Ο Fracchia σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν δικαστές που εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη δικτατορία που υπήρχε κάποτε στη χώρα.

 Για μία από τις μεγαλύτερες ντροπές που έχει ζήσει η χώρα έκανε λόγο και η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ.

Οι συγκεκριμένοι δικαστές έχουν πάντως ένα βαρύ ιστορικό μείωσης ποινών που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα με βάση το φύλο. Στα “μαλακά” έπεσε και πάστορας που είχε βιάσει δύο ανήλικα κορίτσια, επειδή κατά τους δικαστές ανήκαν σε κατώτερη τάξη. Η ποινή του μειώθηκε από τα 18 χρόνια στα εννέα.Το Μάρτιο οι ίδιοι δικαστές μείωσαν την ποινή ενός πατέρα που βιάσε την κόρη του επειδή το θύμα έκανε αντιφατικές δηλώσεις στο δικαστήριο. Το 2011 ένας άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του με σφυρί είδε την ποινή του να μειώνεται κατά πολύ επειδή η στάση της γυναίκας κρίθηκε ως «σχεδόν προκλητική."

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Προφανώς είναι δεξιοί και μάλιστα υποστηρικτές του παλιού χουντικού καθεστώτος που επεσε το 1984, διάβασα. Έχουν πολλες παρομοιες αποφασεις στο ενεργητικό τους. Βιασμους κλπ
@tktk, το γεγονός ότι είναι παλιοί υποστηρικτές μίας εκ δεξιών χούντας, δεν σημαίνει ότι όλοι οι δεξιοί έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης. Έχουν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις από αριστερές χούντες.Δεν υποστηρίζω καμία ιδεολογία σε αυτό το ζήτημα. Αυτό που επιθυμώ, και φαντάζομαι κι εσύ, είναι να μην υπάρχουν σε τέτοιες θέσεις άτομα που σκέπτονται κατ'αυτόν τον τρόπο.
Ρε παιδιά είμαι μόνον εγώ ή διαβάζοντας αυτήν την είδηση πιστεύεις ότι η αμοιβάδα είναι το ευφυέστερο ον στον πλανήτη;Μέχρι τώρα διατηρούσα τη στερεότυπη εικόνα της τυφλής δικαιοσύνης, τώρα συνειδητοποιώ ότι παίρνει κρακ και πάσχει από σχιζοφρένεια!
Γιατί είναι ακόμα δικαστές αυτοί οι δύο;Με ποιο σκεπτικό; Αντί να μιλάνε για ντροπή οι ανώτατοι λειτουργοί της χώρας, ας μεριμνήσουν ώστε να πάψουν να ασκούν αυτό το επάγγελμα οι συγκεκριμένοι. Μου προκάλεσε τρόμο το σκεπτικό τους.