H βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για Brexit

H βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για Brexit Facebook Twitter
H βασίλισσα Ελισάβετ διαβάζει την καθιερωμένη της ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο. Στο πλευρό της ο σύζυγός της Φίλιππος
11

Δια στόματος της Βασίλισσας Ελισάβετ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το "Brexit" η κυβέρνηση του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σήμερα.

Επισήμως έτσι προωθείται πια το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μέχρι τα τέλη του 2017, με το ερώτημα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Την ανακοίνωση έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ στην καθιερωμένη ομιλία της στην έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, όπου διαβάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Παρόντες στο κοινοβούλιο ήταν επίσης ο σύζυγός της Φίλιππος, ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα. "Η κυβέρνησή μου θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιδιώξει τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος όλων των χωρών-μελών", είπε η βασίλισσα ενώπιον των βουλευτών και των υπουργών της κυβέρνησης Κάμερον.

H βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για Brexit Facebook Twitter
H βασίλισσα Ελισάβετ στην άμαξα που την μετέφερε στο Παλάτι Oυεστμίνστερ,
H βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για Brexit Facebook Twitter

Οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου αυτού θα παρουσιαστούν αύριο Πέμπτη και κατόπιν θα συζητηθούν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μετά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων υπό τους οποίους μετέχει η Βρετανία στην ΕΕ.


Ο Κάμερον, που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας σε μια "μεταρρυθμισμένη" ΕΕ, συναντήθηκε την Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του παρουσίασε τους στόχους του. Αύριο θα δειπνήσει στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.



11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Ειπε την λεξη "δημοψηφισμα"; Οποια τιμη! Ομως τολμησε; Και η Ευρωπη τι λεει για αυτο; Τολμαει;Ευτυχως που η αυτου μεγαλειοτης δεν ζει Ελλαδα,να την βαλουμε σε ενα πανελ να της ζητησουμε το λογο! Αυτα βλεπει ο Γιωργακης και πικρενεται! Ανεβαζει τις ταχυτητες στο ποδηλατο,κανει ορθοπεταλιες και χανεται στο δασος να ξεχασει!
Την ίδια στιγμή όμως στα πανεπιστήμια τους δέχονται και θα εξακολουθούν να δέχονται μεγάλο ποσοστό φοιτητών από Ε.Ε αλλά και από άλλες χώρες (Ασία και Αμερική) και αφού αποφοιτήσεις θα σου δείχνουν την πόρτα της εξόδου με συνοπτικές διαδικασίες....
Γούσταραν και παραγούσταραν και παρακαλούσαν να μπουν όταν οι Γάλλοι τους έκλειναν την πόρτα. Εκείνο που δεν μπορούν να χωνέψουν είναι να αποφασίζουν άλλοι γι΄αυτούς (οι Γερμανοί με ορντινάτσες τους, τους Γάλλους). Το κοινό νόμισμα στην αρχή το πολέμησαν κάποιοι εκεί , μετά προσπάθησαν να μπουν αλλά με την χρεωκοπία της Lehman brothers και την κρίση του 2008 εγκατέλειψαν κάθε σκέψη για είσοδο στην Ευρωζώνη. Πάντως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν σοφοί και τυχεροί.
Ένα Brexit δεν συμφέρει ούτε τους Εγγλέζους, ούτε τους Ευρωπαίους. Κανείς όμως δεν μπορεί να προδικάσει ότι στην Αγγλία μετά 2,5 χρόνια,δεν θα επικρατήσει το ΟΧΙ των αντιευρωπαικών τάσεων. Οι μόνοι ίσως πιο ωφελημένοι απο ένα τέτοιο ενδεχόμενο (και αυτό με ερωτηματικό γιατί δεν ξέρεις πως εξελίσσονται οι αλυσιδωτές αντιδράσεις) ίσως να βρεθούν οι Γερμανοί. Στην πραγματικότητα όμως τώρα είναι που πραγματικά θα πάρουν φωτιά τα βρακιά των κέντρο-βόρειο Ευρωπαίων και θα καταλάβουν ότι το Grexit ήταν απλά ένα χαλαρό ανέκδοτο με καρδινάλιους, γελωτοποιούς, αυλές και ιθαγενείς με χάντρες και καθρεφτάκια.
τι θα κάνουν έξω από την ΕΕ θα καταστραφούν, θα ρίξει ο θεός φωτιά να τους κάψει, θα γίνουν ζόμπι, το Λονδίνο θα ανοίξει στα 2 και οι φλόγες της κολάσεως θα καταπιούν τους πάντες.
Έχουν την Κοινοπολιτεία. Πίστευω όμως ότι θα είναι λάθος να βγουν απο την ΕΕ, καθότι πολλές ξένες εταιρείες θα μεταφερθούν στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο κοκ). Έχουν όμως και κάποιο δίκαιο πιστεύω. Η ΕΕ ως οργανισμός έχει γίνει όλιγον opaque. Η ΕΕ μεγαλώνει και υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να τεθούν και να δωθούν συνοπτικές ειλικρινείς απαντήσεις ως προς τι δρόμο θέλουμε να πάρουμε, τι θέλουμε να είμαστε, πώς θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε κοκ. Ελπίζω οι συντηριτικοί να έχουν κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις ή ερωτηματα να υποβάλουν που θα θέσουν καλα θεμέλια για διαλογο παρα τις μπούρδες που λένε διάφοροι "ανεξάρτητοι" .