Συρία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές- Αποδοκιμάζουν Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία

Συρία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές- Αποδοκιμάζουν Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία Facebook Twitter
Μουσουλμάνοι διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν- EPA/SEDAT SUNA
0

Ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 20 εξόδους στη Συρία και έπληξαν δέκα στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας. "Οι επιδρομές έπληξαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών, περιλαμβανομένου και ενός εργοστασίου όπου κατασκευάζονται ζώνες που χρησιμοποιούνται για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας", ανέφερε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Η Δύση ωστόσο εξακολουθεί να αμφισβητεί πως οι τζιχαντιστές είναι ο μοναδικός στόχος της ρωσικής επέμβασης.

 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε "τεράστιο λάθος" την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία για την υποστήριξη του Άσαντ. "Υποστηρίζουν τον χασάπη Άσαντ, που είναι τεράστιο λάθος για εκείνους και για τον κόσμο. Θα κάνει την περιοχή πιο ασταθή" δήλωσε ο Κάμερον στο BBC κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματός του στο Μάντσεστερ.

 

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επανέλαβε πως "η Ρωσία δεν θα πρέπει να κάνει λάθος στους στόχους στη Συρία και να πλήττει άλλες οργανώσεις εκτός το Ισλαμικό Κράτος". "θα πρέπει να χτυπάμε τους σωστούς στόχους και στην προκειμένη περίπτωση την [ISIS]" σημείωσει ο Βαλς, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί κανείς να επιτίθεται στους αμάχους.

Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από το συριακό έδαφος, σχολίασε από τη μεριά της ότι ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στις επαρχίες της Χομς και της Χαμά, συμπεριλαμβανομένων και θέσεων γύρω από την πόλη Ταλμπισέχ, αναφέροντας πως ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομείο στην Ταλμπισέχ, και ένας κάτοικος είπε ότι τουλάχιστον πέντε πτώματα εντοπίστηκαν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

 

"Κατάσταση έκτακτης ανάγκης" κήρυξε η Ερυθρά Ημισέληνος

 

Η Ερυθρά Ημισέληνος, ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωπιστικά δίκτυα στον κόσμο, ανέφερε σήμερα πως 77 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν εμπλακεί σε έναν νέο κύκλο βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ. "Υπάρχουν 18 τραυματίες από πραγματικές σφαίρες και άλλοι 59 από σφαίρες από καουτσούκ" τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, Έραμπ Φοκάχα. Πρόσθεσε πως 139 Παλαιστίνιοι που εισέπνευσαν δακρυγόνα δέχθηκαν ιατρική φροντίδα καθώς και άλλοι έξι που χτυπήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους οι οποίοι, από το Σάββατο, έχουν αυξήσει τις βιαιότητες εναντίον παλαιστινιακών χωριών στη Δυτική Όχθη.


Επιπλέον ανακοίνωσε ότι κήρυξε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" ώστε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση, έπειτα από δύο επιθέσεις που πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι και είχαν ως αποτέλεσμα δύο θανάτους από ισραηλινής πλευράς στην Ιερουσαλήμ.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ