140 τα θύματα του μακελειού στο Παρίσι - Η Γαλλία σφραγίστηκε

140 τα θύματα του μακελειού στο Παρίσι - Η Γαλλία σφραγίστηκε Facebook Twitter
5

Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο Le Bataclan στο κέντρο του Παρισιού και άλλοι 40 σε άλλες τοποθεσίες μέσα στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της στις πολλαπλές επιθέσεις εξτρεμιστών, δήλωσε αξιωματούχος στο Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Ένας δεύτερος απολογισμός ανεβάζει τα θύματα σε 158 ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Ένοπλοι και τουλάχιστον ένας βομβιστής-καμικάζι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον πολυσύχναστων εστιατορίων, μπαρ και του χώρου συναυλιών Μπατακλάν το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο στη χώρα. Τα σύνορα της Γαλλίας σφραγίστηκαν, οι αρχές κάνουν αυστηρές συστάσεις στους πολίτες και ζητούν να μην κυκλοφορούν, ενώ στρατός και αστυνομία αναπτύσσουν δυνάμεις σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα. Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε πριν από λίγο την κινητοποίηση 1.500 στρατιωτικών επιπλέον.

Εκατόμβη νεκρών άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες στην αίθουσα συναυλιών «Μπατακλάν» όπου κρατούσαν τους θεατές ως ομήρους . Γύρω στους 100 υπολογίζονται οι νεκροί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αστυνομικής πηγής στις 2.00 ώρα Ελλάδας, μετά το τέλος της εφόδου των αστυνομικών.


Τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες είναι επίσης νεκροί ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θεατών που κατάφεραν να βγουν σώοι πριν από την έφοδο, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβες, εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, φωνάζοντας «είναι για τη Συρία».


Δεκάδες ασθενοφόρα ευρίσκονται ήδη έξω από το Μπατακλάν, ενώ οι υπηρεσίες τεσσάρων κεντρικών νοσοκομείων της πρωτεύουσας είναι κινητοποιημένες για να υποδεχθούν τα θύματα.


Στο Μπατακλάν βρέθηκε πριν από λίγο και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς του. Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι χθες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 120 ανθρώπους.


«Θελήσαμε να έλθουμε εδώ, ανάμεσα σε όσους βίωσαν αυτή τη βαρβαρότητα, για να πούμε ότι θα δώσουμε μάχη, η οποία θα είναι αδυσώπητη» για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ολάντ έξω από τον χώρο συναυλιών όπου τρεις ένοπλοι εισέβαλαν χθες και διέπραξαν μακελειό. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για περίπου 100 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Εξακολουθουμε να φριττουμε και να "πεφτουμε απο τα συννεφα" με τα οσα αποτροπαια γινονται στην "γειτονια"μας,την Ευρωπη....Και ομως...Ολη αυτη η κλιμακουμενη φρικη μονον απροβλεπτη δεν ειναι.Μαλλον αναποφευκτη,θα ελεγα.Οπως και οι επερχομενες δραματικες προεκτασεις της.Οι Ευρωπαιοι,ομως,στην πλειονοτητα μας,και παρα το οτι τυγχανουμε πολιτες χωρων με υψηλο μορφωτικο επιπεδο,εχουμε σταδιακα "εκπαιδευθει" να λειτουργουμε ως "αναγνωστες πρωτου επιπεδου".Κατι το οποιο στις ΗΠΑ συμβαινει απο πολλων δεκαετιων.Να μην λειτουργουμε,δηλαδη,μεσω βαθυτερης,ευρυτερης,και μακροχρονιας αναλυσης των τεκταινομενων.Μιλαω,φυσικα,για τους απλους πολιτες.Διοτι υπηρξαν,υπαρχουν,και θα εξακολουθησουν να υπαρχουν,φωνες "φωτισμενων"ανθρωπων οι οποιοι προσεγγιζουν αναλυτικα τα εκαστοτε συμβαινοντα,τους λογους και τους απωτερους στοχους οσων λαμβανουν χωρα.Προβλεποντας με αξιοπροσεκτη ακριβεια το τι προκειται να επακολουθησει.Ομως οι φωνες αυτες ουδεποτε απεκτησαν σημαντικου μεγεθους ακροατηριο.Οχι μονον προσφατα,αλλα εδω και αιωνες.Με συνεπεια να μην μπορουν να γινουν "αποτελεσματικες".Θα μπορουσα να αναφερθω σε καποιες εκτιμησεις και προβλεψεις οι οποιες εγιναν πριν δεκα-δεκαπεντε χρονια σχετικα με τις επικειμενες εξελιξεις στην Ευρωπη,την Μ.Ανατολη,αλλα και ευρυτερα.Η σε καποιες ,πολυ πιο σαφεις και συγκεκριμενες αναλυσεις ,οι οποιες δημοσιοποιηθηκαν οταν ξεκινησε η "Αραβικη Ανοιξη".Δεν θα εχει,ομως,νοημα.Οχι μονον διοτι προβληθηκαν ελαχιστα και ετσι αγνοηθηκαν απο την μεγαλη πλειονοτητα των πολιτων,αλλα και διοτι ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα ξανασυμβει ακριβως το ιδιο.Η ιστορια ειναι αποδεδειγμενα "κυκλικο φαινομενο".Και η προβαλλομενη "εικονα"υπηρξε,σχεδον παντοτε,ισχυροτερη της πραγματικοτητας.Δεν νομιζω οτι τωρα προκειται να συμβει κατι διαφορετικο....
Τι ακριβώς μας σοκάρει;Θέμα χρόνου και τόπου ήταν τελικά όλο αυτό,άφησαν ανεξέλεγκτα την είσοδο όλου του ισλάμ στην Ευρώπη στο όνομα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας που δοκιμάζεται και πίπες και τώρα δρέπει το αποτέλεσμα του ανθρωπισμού της.Και εδώ η δικιά μας λέει ότι είναι ανάγκη (από που προκύπτει η ανάγκη να ήξερα;) να φτιάξουν μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα για να έχουν μια βάση για γιάφκα και προσηλυτισμό τύποι που αυτομαστιγώνονται στους δρόμους.Έτσι,κάντε προσβάσιμα και άλλα νησιά να μπαίνει όποιος γουστάρει μέσα για να μπορεί να γράψει η κάθε αξύριστη "καληνύχτα κεμάλ αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ".Ακόμα μια,διακαής πόθος,σχέδιο,ανάγκη του ισλάμ είναι η εξάπλωσή του στην Ευρώπη αιώνες τώρα,όλα μα όλα τα υπόλοιπα είναι παπαριές.