Το Ισλαμικό Κρατος οχυρώνει τη Ράκα, κόβει το ίντερνετ και στρατολογεί όλα τα αγόρια άνω των 14 ετών

Το Ισλαμικό Κρατος οχυρώνει τη Ράκα, κόβει το ίντερνετ και στρατολογεί όλα τα αγόρια άνω των 14 ετών Facebook Twitter
1

Σε θωράκιση του προπύργιού τους στη Ράκα προχωρούν οι τζιχαντιστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στον απόηχο των επιθέσεων του Παρισιού, μεταδίδει σήμερα ο Independent.

Η Γαλλία έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή μετά το πολύνεκρο χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα, η Βρετανία ετοιμάζεται να μπει και αυτή στο χορό του πολέμου και Κουρδικές και άλλες δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη συμμαχία συγκεντρώνονται σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων βορείως της πόλης, γράφει ο Independent.

Πηγές, για τα επόμενα βήματα του Ισλαμικού Κράτους που περιγράφει η εφημερίδα, είναι οι άνθρωποι της ακτιβιστικής οργάνωσης RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently) που συλλέγει πληροφορίες από την Ράκα, και που θεωρείται ως μια από τις λίγες αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για τα τεκταινόμενα στην πόλη της Συρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ακτιβιστών, οι τρομοκράτες στη Ράκα έχουν αρχίσει επιστράτευση κάθε άντρα άνω των 14 ετών και μια έκθεση του Associated Press αναφέρει πως η οργάνωση έχει αρχίσει να στήνει τα αρχηγεία της μέσα στην πόλη, κοντά στους πολίτες προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συντονισμένης προσπάθειας προκειμένου να προλάβουν το ενδεχόμενο οι πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη, το ΙΚ έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο, λέει η RBSS.

Η RBSS εξηγεί πως η συγκεκριμένη απόφαση, παρόλο που δεν ενθουσίασε τους μαχητές του ΙΚ, καθώς τους εμποδίζει να έρθουν σε επαφή με συγγενείς και φίλους που βρίσκονται στο εξωτερικό, στόχο έχει να «διαχωρίσει την πόλη της Ράκας από τον υπόλοιπο κόσμο». Επιπλέον αναφέρεται πως η πόλη των 350.000 κατοίκων οχυρώνεται με άνοιγμα υπόγειων τούνελ διαφυγής αλλά και νέων καταφυγίων.

Σύμφωνα με τους Times, πρώην στρατηγοί και εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι για την κατάληψη της πόλης και την προστασία των γραμμών εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή που ελέγχει το ΙΚ, χρειάζονται τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια