Πρώην επικεφαλής της DIA: Τα λάθη μας γέννησαν το ISIS

Πρώην επικεφαλής της DIA: Τα λάθη μας γέννησαν το ISIS Facebook Twitter
2

«Η Ιστορία θα μας κρίνει πολύ σκληρά που εξοντώσαμε τον Σαντάμ και τον Καντάφι, όσο σκληροί κι αν ήταν», δηλώνει τώρα ο πρώην επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (DIA) Μάικλ Φλίν.

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, παραδέχεται επίσης ότι η λάθος στρατηγική που ακολούθησε η Δύση ήταν εκείνη που «γέννησε» το Ισλαμικό Κράτος ενώ τονίζει: «Μετανιώνω απόλυτα για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ήταν τεράστιο λάθος».

Τάσσεται επίσης υπέρ μιας αποστολής στρατευμάτων στο έδαφος, αλλά, όπως λέει, «με διαφορετικούς όρους αυτή τη φορά. Δεν μπορούμε να νικήσουμε από αέρος. Πρώτα πρέπει να στερήσουμε τον ζωτικό χώρο του Ισλαμικού Κράτους και μετά να διασφαλίσουμε την ηρεμία και την ασφάλεια».

Ταυτόχρονα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη συνεργασίας με τη Μόσχα. «Πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά μαζί τους. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει στρατιωτικά στη Συρία και αυτό άλλαξε δραματικά την κατάσταση.. Δεν  μπορούμε πλέον να λέμε ότι η Ρωσία είναι κακή και πρέπει να αποσυρθεί», τονίσει ο Φλιν.

Επίσης καλεί τη Δύση να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της, όπως άλλαξαν και οι τρομοκράτες. «Οι ταλιμπάν εμφανίζονταν ως πολεμιστές. Ο Μπαγκντάτι εμφανίζεται σαν Πάπας και διανοούμενος. Ανέβασε τον πόλεμο από τοπικό σε παγκόσμιο θρησκευτικό», σημειώνει.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM