Ιταλός φοιτητής βρέθηκε νεκρός με σημάδια βασανισμού στην Αίγυπτο

Ιταλός φοιτητής βρέθηκε νεκρός με σημάδια βασανισμού στην Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ρώμη η δολοφονία του 28χρονου Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο, υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Σήμερα αναμένεται να γίνει και ο επαναπατρισμός της σορού του ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν στείλει επιτελείο στην Αίγυπτο για να γίνουν έρευνες σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.

Τα ίχνη του Τζούλιο Ρετζένι είχαν χαθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Κάιρο, όταν μπήκε σε συρμό του μετρό, όπως είχαν καταγγείλει οι γονείς του. Ο νεαρός φοιτητής βρισκόταν στην Αίγυπτο ως πανεπιστημιακός ερευνητής, ενώ συνεργαζόταν με εθελοντικές οργανώσεις και την ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο.


Το πτώμα του βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ρέμα έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έφερε βαριά τραύματα και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Τζ. Ρετζένι «υποβλήθηκε σε πραγματικά μαρτύρια και ο θάνατος του ήταν αργός και φρικτός».


Η εισαγγελία της Ρώμης άρχισε έρευνα για αδίκημα ανθρωποκτονίας, χωρίς να έχουν αποσταλεί, έως τώρα, κλήσεις σε απολογία. Ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, ζήτησε, παράλληλα, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Την ίδια ώρα, πολλά ξένα δημοσιεύματα συνδέον τη φρικτή δολοφονία με την ακτιβιστική δράση του 28χρονου και τη σκληρή κριτική που φέρεται να ασκούσε στην κυβέρνηση του Αμπντέλ Φαταχ Αλ-Σίσι μέσα από άρθρα του.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός αυτός πανεπιστημιακός ερευνητής, στα άρθρα του στην εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο, διότι φοβόταν για την ακεραιότητά του. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, από την μεριά της, εγγυήθηκε «την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, για να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής πράξης».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM