Επίθεση κατά της Ελλάδας από τον αυστριακό ΥΠΕΞ: Δεν θα περιμένω να αντιληφθούν πως πρέπει να βρεθεί λύση για το προσφυγικό

Επίθεση κατά της Ελλάδας από τον αυστριακό ΥΠΕΞ: Δεν θα περιμένω να αντιληφθούν πως πρέπει να βρεθεί λύση για το προσφυγικό Facebook Twitter
7

«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση», αναφέρει σε μία εκ νέου κριτική εναντίον της Αθήνας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε σημερινές δηλώσεις του μετά τις εργασίες της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ.

 

«Στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή ελάχιστοι συνειδητοποιούν το πρόβλημα» υποστηρίζει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες και τους προηγούμενους μήνες δεν αφήνει ευκαιρία να μην επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας.

Στις σημερινές του δηλώσεις, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποστηρίζει πως από την προσφυγική κρίση εξακολουθούν να πλήττονται πολύ λίγες χώρες προορισμού των προσφύγων στην ΕΕ, ενώ πολλές άλλες δεν θίγονται καθόλου και «για τον λόγο αυτό υπήρξε απόλυτα σωστή η απόφαση της Αυστρίας να θέσει ένα ανώτερο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη χώρα».


Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστήριζε πως «όλοι μας γνωρίζουμε στο μεταξύ πως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργεί στα ελληνικά σύνορα και πιστεύω ότι υπάρχει ελάχιστη προθυμία από μέρους της Ελλάδας να δεχθεί βοήθεια στο θέμα αυτό».


Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας είχε ταχθεί με έμφαση υπέρ της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εθνική κυριαρχία για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική απέναντι στην Ελλάδα.


Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών προέβαινε σε φραστική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, καθώς ο ίδιος είχε υποστηρίξει με άλλη ευκαιρία πως «δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου». Ο ίδιος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό της Ελλάδας είχε ζητήσει να τεθούν ως προϋπόθεση όχι μόνον οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα, αλλά και η κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει δεκτό από τους υπουργούς Οικονομικών και από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.



7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ευτυχώς που βρέθηκε ο Κούρτς να επισημάνει το πρόβλημα γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα τρέχαμε ανέμελα με τις κοτσίδες λύτες στους πράσινους αγρους! Κάτι πιτσιρίκια σαν τον Κούρτς μια μέρα να βρεθούν αντιμέτωπα με την πραγματικότητα- που με τόση άνεση σχολιάζει από την ασφάλεια της απόστασης - το ρίχνουν στη ψυχοθεραπεία για καμιά δεκαετία! Γι αυτό άσε μας καλέ μου, που τολμάς να μας κάνεις και υποδείξεις και συστάσεις! Έχεις λύσεις,προτασεις? Μίλα!Αλλιώς κάτσε στη γωνιά σου και άσε όσους το παλεύουν να το παλεύουν όσο και όπως μπορούν!
Εγώ βλέπω ότι όλοι αυτοί οι κύριοι της ΕΕ που κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα είναι που δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση που επικρατεί εδώ. Ας περάσουν μια βόλτα αυτός και οι λοιποί που λένε ότι η Ελλάδα φταίει από τη Λέσβο να δουν την κατάσταση με τα μάτια τους και μετά να μιλήσουν.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς που λέτε, είναι ένα παιδάκι 29 χρόνων σήμερα, που έγινε ΥΠΕΞ της Αυστρίας στα 26 του, γνήσιο παιδί του κομματικού σωλήνα της Αυστρίας. Όταν λοιπόν έγινε ΥΠΕΞ τον ρώτησαν, τι εμπειρία και τι γνώσεις έχετε σχετικά με το πρόβλημα της μετανάστευσης, για το οποίο πρέπει να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη τς ΕΕ, προκειμένου να το λύσετε; Και η θεϊκή απάντηση (στα 26 του τώρα μιλάμε, έτσι;) ήταν ότι "στο σχολείο είχαμε πολλά παιδιά από άλλες χώρες" κι έτσι έχω άποψη. Δεν λέω ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει ένα point, αλλά να ξέρουμε ποιος είναι αυτός που μιλάει. Αυτός λοιπόν που έχει τη θέση που έχει γιατί είναι "του κόμματος", ασχέτως προσόντων, που πιο καραμπινάτη περίπτωση "του κόμματος" δεν υπάρχει στην Εσπερία, και συναγωνίζεται σε αυτό τις χειρότερες περιπτώσεις του παπανδρεϊκού Πασόκ, των Παυλοπουλιακών διορισμών και της Συριζαίικης αναξιοκρατικής αηδίας, μας επιτίθεται με απύθμενο θράσσος και έπαρση εδώ και καιρό, επί των πάντων.
Τι "point" έχει; το μόνο που έχει είναι αυτιά δορυφόρους για να επικοινωνεί με τους συγγενείς του στο outer space.«Στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή ελάχιστοι συνειδητοποιούν το πρόβλημα»Really? δηλαδή οι Έλληνες που ζουν στη χώρα από την οποία περνάει τα 2/3 (?) όλων των μεταναστών/προσφύγων στην Ευρώπη δεν συνειδητοποιούν το πρόβλημα;