Ευρήματα που σοκάρουν στο κτίριο που έθαψε εκατοντάδες στην Ταϊβάν- Τενεκέδες λαδιού στις κολόνες

Ευρήματα που σοκάρουν στο κτίριο που έθαψε εκατοντάδες στην Ταϊβάν- Τενεκέδες λαδιού στις κολόνες Facebook Twitter
10

Οι αρχές της Ταϊβάν ανακοίνωσαν πως άρχισαν έρευνα για να εξακριβωθεί αν το 16 ορόφων και σχεδόν 100 διαμερισμάτων κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Ταϊνάν, που κατέρρευσε πληρούσε όλες τις κατασκευαστικές προϋποθέσεις.


Ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως επιζώντες έκαναν λόγο για "ελλείψεις" στις προδιαγραφές ασφαλείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. "Ήρθα σε επαφή με τις δικαστικές αρχές και οι εισαγγελείς άρχισαν επισήμως έρευνα", δήλωσε.


"Θα θεωρήσουμε την οικοδομική επιχείρηση υπεύθυνη, αν έχει παραβιάσει τον νόμο", πρόσθεσε σαφέστερα ο Λαι.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η επιχείρηση που κατασκεύασε το συγκρότημα έχει διακόψει τις δραστηριότητές της και οι κάτοικοι αμφισβητούν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.


Σύμφωνα με τον Γιούε Σιν-σεν, οκτώ μέλη της οικογένειας της πεθεράς του οποίου εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα στα συντρίμμια, οι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί για κατασκευαστικά ελαττώματα."Είχαν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι το κτίριο είχε κακή κατασκευή επειδή υπήρχαν ρωγμές στους τοίχους και πλακάκια έπεφταν έπειτα από πολλούς σεισμούς τα τελευταία χρόνια", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Όλες οι παραπάνω υποψίες φαίνεται πως τελικά επιβεβαιώνονται καθώς στη δημοσιότητα έρχονται εικόνες που σοκάρουν για το πώς είχε χτιστεί το κτίριο. Στις φωτογραφίες των συντριμμιών διακρίνονται οι κολόνες του κτιρίου που αποκαλύπτουν πως στο εσωτερικό τους έκρυβαν τενεκέδες από λάδι μαγειρικής. Οι φωτογραφίες κάνουν το γύροι των social media και προκαλούν οργή και ερωτηματικά για την τεχνική αυτή.

Ευρήματα που σοκάρουν στο κτίριο που έθαψε εκατοντάδες στην Ταϊβάν- Τενεκέδες λαδιού στις κολόνες Facebook Twitter
Ευρήματα που σοκάρουν στο κτίριο που έθαψε εκατοντάδες στην Ταϊβάν- Τενεκέδες λαδιού στις κολόνες Facebook Twitter
Ευρήματα που σοκάρουν στο κτίριο που έθαψε εκατοντάδες στην Ταϊβάν- Τενεκέδες λαδιού στις κολόνες Facebook Twitter

Ωστόσο, σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε ένας μηχανικός που μίλησε στο Apple Daily. ίσως οι τενεκέδες αυτοί δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στα θεμέλια στήριξης, αλλά σαν γέμισμα σε διακοσμητικές κολόνες πρακτική που εξυπηρετεί στο γέμισμα χωρίς να προστίθεται βάρος στο κτίριο. 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Είμαστε σίγουροι ότι αυτό που βλέπουμε είναι κολώνα; Η κολώνα μάλλον φαίνεται στη 2η φωτό που είναι ξαπλωμένη.. Στο στοιχείο με τους τενεκέδες, στα δεξιά του, αυτό το ξύλινο τι είναι; Πάτωμα; Δηλαδή τι; Οι τενεκέδες είναι στην ψευδοροφή;;; Αν μη τι άλλο, φαντασία στην ανακύκλωση..Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, με λίγες φωτο δεν βγάζει κανείς ασφαλή συμπεράσματα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τέτοιου εύρους ζημιές, όπου το αίτιο μπορεί να μην είναι ένα.
Στην Ελλάδα, οι προδιαγραφές για τις οικοδομικές κατασκευές είναι πολύ αυστηρές. Οι μηχανικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά και ποτέ δε θα έκαναν έκπτωση (ή λαμογιά) στο σκελετό της κατασκευής.Δεν είναι ούτε ηλίθιοι ούτε δολοφόνοι. Σε σεισμογενή χώρα ζούμε. Αν θέλει κάποιον εκ του πονηρού να ρίξει το κόστος της κατασκευής, δε χρειάζεται να πειράξει τα "σίδερα". Μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν. Προχειροκατασκευές γίνονταν και γίνονται σε αυθαίρετα σπίτια - καλύβες κλπ που δεν έχει εμπλακεί μηχανικός. ευχαριστώ
Θα μου επιτρεψεις να εχω τις ενστασεις μου,οσον αφορα την επιβλεψη των μηχανικων.Μονο τα τελευταια χρονια κανουν πραγματικα επιβλεψη στις κατασκευες,γιατι πριν το 2005 σπανια εβλεπες στην οικοδομη μηχανικο να ειναι πανω απο τους μαστορους.Εχω πετυχει να αφαιρουν σιδερα απο κολωνες,δοκαρια,πλακες κατα τη διαρκεια της σκυροδετησης ουκ ολιγες φορες,με ηλιθιες δικαιολογιες οτι ειναι πολλα τα σιδερα και δεν περναει το μπετον αναμεσα η οτι ειναι ουτως η αλλως πολλα και δεν θα υπαρξει προβλημα για μερικα σιδερα λιγοτερα.Αυτα τα ξερω απο πρωτο χερι γιατι εχω δουλεψει και δουλευω ακομα σε κατασκευαστικη εταιρια επι σειρα ετων και μονο μετα απο παρεμβαση του,αν υπαρχει ,εργοδηγου η καποιου ευσυνειδητου οικοδομου σταματαει το πλιατσικο,φυσικα μετα απο καυγα εννοειται.Εγω προσωπικα ειχα δεχθει ουκ ολιγες απειλες γιατι δεν επετρεπα να γινεται αυτο,μεχρι που με εμαθαν και οπου πηγαινα με δεχονταν με μουτρα κατεβασμενα.Αν ομως ο μηχανικος εκανε πραγματικα την δουλεια για την οποια πληρωνεται δηλ.ΚΑΙ την επιβλεψη δεν θα ειχαμε αντιστοιχα φαινομενα.Παρακαλατε να μην εχουμε μεγαλους σεισμους,ειδικα σε παρακτιες περιοχες ολης της χωρας,γιατι δεν εγγυωμαι τπτ.Σε ανακαινηση ξενοδοχειου εχω πετυχει να τρυπανε δοκαρια του υπογειου για να περασουν δικτυο κλιματισμου και οταν το ανεφερα στον ιδιοκτητη αν εχει δωσει το οκ ο μηχανικος μου απαντησε οτι δεν τον εχει ενημερωσει καν,οποτε.....εκανα μεταβολη και εφυγα γιατι δεν ηθελε να με ακουσει.Εψαξα και βρηκα ποιος ηταν ο μηχανικος τον ενημερωσα και απο κει και περα σταματησαν τις εργασιες και προχωρησαν σε αποκατασταση των ζημιων,αλλα ο φερων οργανισμος ειχε τραυματιστει.Τα τελευταια χρονια βεβαια εσφιξαν οι κωλοι γιατι εχουν ποινικη ρητρα σε πολλα οι μηχανικοι και γιαυτο εχει σταματησει σε μεγαλο βαθμο το πλιατσικο που γινοταν,αλλα για τα πριν,ο θεος να βαλει το χερι του.
Φίλε clerk, έχεις δίκιο, τέτοια πράματα λάμβαναν χώρα και παλιότερα μάλιστα αρκετά συχνά. Αλλά στην πλειοψηφία τους είχαν ως κύριο αίτιο τους εργολάβους και όχι τους μηχανικούς. Χωρίς να θέλω να αρνηθώ ότι υπάρχουν συνάδελφοι με κακή νοοτροπία και αντιεπαγγελματισμό, πρέπει να τονίσω ότι την χώρα την έχτισαν εργολάβοι - ακα: έμποροι διαμερισμάτων και όχι πτυχιούχοι/διπλωματούχοι.
"ίσως οι τενεκέδες αυτοί δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στα θεμέλια στήριξης, αλλά σαν γέμισμα σε διακοσμητικές κολόνες πρακτική που εξυπηρετεί στο γέμισμα χωρίς να προστίθεται βάρος στο κτίριο"Προφανώς οι ντενεκέδες βρίσκονται δίπλα σε δομικά στοιχεία με στατικό ρόλο, άλλωστε δεν υπάρχουν "διακοσμητικές κολόνες" από μπετόν αρμέ, αν χρειαστεί κάποιο χώρισμα οι γυψοσανίδες είναι πολύ φτηνότερες αλλά φυσικά η χρήση τους είναι εμφανής.