O Ai Weiwei έβαλε ένα δωμάτιο γεμάτο με celebrities να βγάλουν selfies φορώντας ισοθερμικές κουβέρτες

O Ai Weiwei έβαλε ένα δωμάτιο γεμάτο με celebrities να βγάλουν selfies φορώντας ισοθερμικές κουβέρτες Facebook Twitter
1

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας πολύ φορτωμένος μήνας για τον Κινέζο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei. Μετά την απόφαση του στα τέλη του Γενάρη να ξαπλώσει μπρούμυτα σε μια παραλία του νησιού αναπαριστώντας τον μικρό Aylan Kurdi, ο Ai Weiwei βρέθηκε στο Βερολίνο.

Εκεί, αφού έντυσε την πρόσοψη τoυ επιβλητικού Κοντσέρτχαους στην πλατεία Gendarmenmarkt του Βερολίνου με περίπου 14.000 σωσίβια μεταναστών και προσφύγων, συμμετείχε στην φιλανθρωπική εκδήλωση «Cinema For Peace» που φιλοξενήθηκε εκεί. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων ο Ai Weiwei ζήτησε από αρκετούς celebrities, ανάμεσά τους η Σαρλίζ Θερόν και το μέλος των Pussy Riot Νάντια Τολοκονίκοβα να τυλιχθούν με ισοθερμικές κουβέρτες, παρόμοιες με εκείνες που δίνονται στους πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά παράλια και να βγάλουν selfies, σε μία ξεκάθαρη δήλωση για την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Η κίνηση του, αν και μάλλον είχε τις καλύτερες προθέσεις, δίχασε κοινό και ειδικούς, με αρκετούς εκπροσώπους του πολιτισμού και των τεχνών να αντιδρούν. Όπως π.χ. ο γραμματέας πολιτισμού του Βερολίνου, Τιμ Ρένερ που έγραψε στο facebook: «Όταν ο Ai Weiwei απεικονίζει τις διαστάσεις του τρόμου έξω από το γκαλά, με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο, ίσως δεν είναι κάτι κομψό είναι όμως αποτελεσματικό και δικαιολογημένο. Όταν όμως οι καλεσμένοι του "Κινηματογράφος για την Ειρήνη" καλούνται από τον διοργανωτή να τυλιχτούν με ισοθερμικές κουβέρτες για μία ομαδική φωτογραφία, ακόμη κι αν θεωρηθεί πράξη αλληλεγγύης, είναι ξεκάθαρα κάτι αισχρό».

#cinemaforpeace Berlin

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις

#cinemaforpeace Berlin

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις

Cinema for Peace

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ότι του φανεί του λωλοστεφανη. Γκωσαμε με ινσταλεισιον κ χαπενιγκς που λέμε κ στου χουριο'μ.ΑΝΤΕ να μαζέψεις και κανά σωσίβιο να τυλίξεις κ το σινικο τειχος