Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Χαλέπι - 30 αεροπορικές επιδρομές σήμερα

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Χαλέπι - 30 αεροπορικές επιδρομές σήμερα Facebook Twitter
Πολίτες μεταφέρουν έναν βαριά χτυπημένο νεαρό που τραυματίστηκε στους χθεσινούς βομβαρδισμούς
1

Περίπου 30 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά ανταρτικών στόχων στο Χαλέπι, ενώ περίπου 250 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, από την έξαρση της πολεμικής βίας κατά τις τελευταίες εννέα ημέρες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ωστόσο, η νέα προσωρινή εκεχειρία που ανακοινώθηκε αργά χθες από το συριακό στρατό, φαίνεται να εφαρμόζεται στη Λαττάκεια, αλλά και στα προάστια της πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα στο Χαλέπι, στα βόρεια της Συρίας, καθώς η πολεμική ένταση συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 250 αμάχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.


Ωστόσο, το παρατηρητήριο δε διευκρίνισε αν τα μαχητικά που έκαναν τους βομβαρδισμούς ήταν συριακά ή ρωσικά.
Οι βομβαρδισμοί των συριακών δυνάμεων κατά περιοχών στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν στοιχίσει τη ζωή 140 αμάχων, μεταξύ αυτών και 19 παιδιών, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.


Από την άλλη μεριά, οι βομβαρδισμοί των ανταρτών κατά περιοχών που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν κοστίσει τη ζωή 96 αμάχων, μεταξύ αυτών και 21 παιδιών υποστηρίζει το παρατηρητήριο.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πραγματοποίησαν 17 αεροπορικές επιδρομές σήμερα στο Ιράκ και άλλες επτά στη Συρία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι αντικειμενικοί σκοποί των αεροπορικών επιχειρήσεων επιτεύχθηκαν μέσω των προσβολών τακτικών μονάδων του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και της καταστροφής υποδομών μεταφοράς, όπως, τρεις γέφυρες, στο Ιράκ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ναι μιλάμε από στόχο σκίζουν οι πολεμικές αεροπορίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Δεν έχουν αφήσει νοσοκομείο για νοσοκομείο όρθιο. Μία φορά ρε παιδί μου να δούμε ότι έγινε αεροπορική επίθεση που να στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία δεν είδαμε. Μονίμως ακούμε ότι πέθαναν πχ 250 αμάχοι εκ των οποίων τόσα παιδιά, κατά λάθος καταστράφηκε ένα νοσοκομείο ή σχολείο και ωπ στο τέλος της είδησης ότι και μία γέφυρα/αποθήκη του ΙΚ και 2-3 τζιχαντιστές κατα τύχη.Πέφτουν να πουμε 100 βόμβες εκατομμυρίων δολαρίων δαπάνες και ακους τον σπουδαίο αριθμό των 10-15 τζιχαντιστών να σκοτώνονται. Ουαου. Τρέμει το ΙΚ.Τίποτα. Μπλοκάρισμα χρημάτων για το ΙΚ, μαζικές ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (οπως τοτε με το Ιράκ) και βοήθεια στην ανοικοδόμηση μετά. Μόνο έτσι.