Επίθεση Ρέντσι κατά Βερολίνου: Τα μαθήματα τελείωσαν

Επίθεση Ρέντσι κατά Βερολίνου: Τα μαθήματα τελείωσαν Facebook Twitter
0

Eπίθεση κατά της Άνκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της Rai ανέφερε ότι «η περίοδος που η Γερμανία έδινε μαθήματα στην Ιταλία έχει τελειώσει».

«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας  διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα», προσέθεσε ο Ρέντσι.

Σημείωσε μάλιστα ότι «αν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες».

Αφορμή για την έκρηξη του Ιταλού Πρωθυπουργού ήταν η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της Bundesbank Jens Weidmann στα οικονομικά της Ιταλίας.

"Τον συμβουλεύω να κοιτάξει τις γερμανικές τράπεζες, έχει να θυμάται τόσα πολλά προβλήματα που όσο λιγότερο σκέφτεται την Ιταλία, τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν", δήλωσε ο Ρέντσι.

Στην ιταλική αντεπίθεση έλαβε μέρος και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Pier Carlo Padoan ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ένα μάθημα οικονομίας στο Γερμανό τραπεζίτη, μιλώντας στην εφημερίδα  "La Repubblica".

"Φυσικά υπάρχει σχέση μεταξύ του χρέους και της ανάπτυξης», ανέφερε. "Για μένα, η ανάπτυξη είναι η βασιλική οδός για τη μείωση του ελλείμματος. Για τον Weidmann είναι το αντίθετο. Η θέση μου είναι πιο σωστή από τη δική του, ιδίως με δεδομένο ότι υποστηρίζεται από την ιστορική εμπειρία. "

Ο Weidmann έχει πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Ρώμη, επαινέσει τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Renzi αλλά παραπονέθηκε επίσης επειδή η Ιταλία άφησε να περάσει η χαλαρή νομισματική πολιτική του Ντράγκι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ