Toυρκία: Χτυπήσαμε το ISIS στη Συρία και σκοτώσαμε 34 τζιχαντιστές

Toυρκία: Χτυπήσαμε το ISIS στη Συρία και σκοτώσαμε 34 τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Το τουρκικό πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη νότια Τουρκία έπληξαν χθες στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας, σκοτώνοντας 34 μαχητές, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Από τα πλήγματα, που πραγματοποιήθηκαν σε απάντηση για επιθέσεις του ΙΚ με ρουκέτες εναντίον της τουρκικής νότιας επαρχίας Κιλίς, καταστράφηκαν, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έξι οχήματα και πέντε θέσεις όπλων του ΙΚ, ανέφερε ο στρατός.

Τους τελευταίους μήνες, η μεθοριακή πόλη Κιλίς και η γύρω περιοχή δέχονται συχνά πυρά πυραύλων από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το ΙΚ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι.

Χθες, τουρκικά ολμοβόλα και πολλαπλοί εκτοξευτήρες ρουκετών έπληξαν στην αρχή στόχους του ΙΚ περίπου 12 χλμ. νότια των συνόρων, στη συνέχεια τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη βάση του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία κατέστρεψαν και άλλους στόχους, ανέφερε ο στρατός.

Η Τουρκία έχει κατ΄επανάληψη ανταποδώσει τα πυρά που προέρχονται από θέσεις του ΙΚ στη βάση των δικών της κανόνων εμπλοκής, αλλά λέει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους, λόγω της δυσκολίας να πληγούν κινούμενοι στόχοι με ολμοβόλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν σύστημα εκτόξευσης ρουκετών κοντά στο τμήμα των συνόρων που έχει δεχθεί επίθεση. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι το θέμα συζητείται αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ