Κέιτ Μίντλετον: Το παρασκήνιο της σοβαρής περιπέτειας υγείας της

Κέιτ Μίντλετον: Το παρασκήνιο της σοβαρής περιπέτειας υγείας της Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Όσο τα νέα με τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της Κέιτ Μίντλετον κάνουν τον γύρο του κόσμου, αρκετοί αναλυτές τις τελευταίες ώρες κάνουν μερικές συγκρίσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση θεμάτων υγείας των εστεμμένων από το ίδιο το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όσο και από την πηγή του Κένσινγκτον.

Για παράδειγμα, όταν τον Οκτώβριο του 2021 η τότε βασίλισσα Ελισάβετ εισήχθη στο νοσοκομείο για «προγραμματισμένες εξετάσεις», το κοινό πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη από ένα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Sun. Η σύγκριση είναι απλή: τα tabloids, κατά πάσα πιθανότητα αυτόκλητα, είχαν αναλάβει ρόλο γραφείου Τύπου του Παλατιού, διαχέοντας πληροφορίες που ενδεχομένως κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θα ήθελε να διαρρεύσουν.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Guardian, η μονάρχης τότε, ενδεχομένως να ήλπιζε ότι δεν θα προκαλούσε αναστάτωση μέσω μίας ανακοίνωσης που η ίδια είχε εγκρίνει. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι βασιλικοί συντάκτες είχαν ήδη ενημερωθεί και διαρρεύσει την πληροφορία, οδήγησε τελικά σε αγωνιώδεις εικασίες για την πραγματική κατάσταση της υγείας της, αλλά και σε επικρίσεις για «μυστικότητα» του Παλατιού.

Έτσι, αυτό που συνέβη χθες –δύο ανακοινώσεις την ίδια μέρα για δύο απανωτά χειρουργεία στη βασιλική οικογένεια: αυτό της πριγκίπισσας Κάθριν και του βασιλιά Καρόλου- είναι ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό διαχείρισης της πληροφορίας από την πλευρά του Παλατιού.

Ταυτόχρονα, δείχνει μία διαφορετική προσέγγιση που βάζει τέλος στην εσωστρέφεια και τη μυστικοπαθή διαχείριση τέτοιων λεπτών πληροφοριών για ζητήματα υγείας των εστεμμένων.

Επίσης, αποκαλύπτει την τάση των νεαρότεων μελών της βασιλικής οικογένειας να έρθουν πιο κοντά σε ένα κοινό που από τον θάνατο της Ελισάβετ και μετά αμφισβητεί σοβαρά τον λόγο ύπαρξής τους, καθώς και τα υπέρογκα έξοδα αυτού του θεσμού σε βάρος των απλών, γεμάτων προβλήματα –και όχι μόνο οικονομικά- πολιτών της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό το νέο μοντέλο διαχείρισης τέτοιων πληροφοριών έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Όταν ακόμα η Μίντλετον ήταν δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν είχε διστάσει να μοιραστεί ανοιχτά πληροφορίες για την ποιότητα της εγκυμοσύνης της και το πώς κλήθηκε να διαχειριστεί την υπερέμεση που την ταλαιπώρησε σοβαρά.

Μάλιστα, η ίδια είχε φιλοξενηθεί σε σχετικό podcast και είχε μιλήσει αρκετά μακριά από το πρωτόκολλο για τη σοβαρή αδιαθεσία της, όσο ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ.  «Ήμουν σοβαρά άρρωστη. Δεν μπορούσα καν να τραφώ με όσα έπρεπε να τρώω για να κρατηθώ. Και πάλι, όμως, το γεγονός ότι το σώμα μου μου αφαιρούσε οτιδήποτε καλό υπήρχε για να φτιάξει μια καινούρια ζωή, ήταν συναρπαστικό».

Σήμερα και μετά τις χθεσινές διπλές ανακοινώσεις για την υγεία τόσο της πριγκίπισσας όσο και του Βασιλιά και μάλιστα με τόσες λεπτομέρειες, αναλυτές και βασιλικοί συντάκτες θεωρούν ότι ξεκίνησε μία νέα εποχή εξωστρέφειας για το Παλάτι, χωρίς ωστόσο να δικαιώνονται όσοι μαντεύουν ή ελπίζουν ότι θα φτάσουμε και σε μία εποχή πραγματικής λογοδοσίας.

Με στοιχεία από Guardian  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM