Τέσσερις πατεράδες ανέβηκαν στο καμπαναριό το Σάββατο και δεν κατεβαίνουν

Τέσσερις πατεράδες ανέβηκαν στο καμπαναριό το Σάββατο και δεν κατεβαίνουν Facebook Twitter
1

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην εκκλησία Μπαστιά της Κορσικής. Τέσσερις πατεράδες ανέβηκαν το Σάββατο στο καμπαναριό της εκκλησίας και αρνούνται να κατέβουν, διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν τους δίνεται η επιμέλεια των παιδιών τους.

Όπως είναι γνωστό, η Δικαιοσύνη ευνοεί τις μητέρες στο θέμα της επιμέλειας παιδιών από χωρισμένους γονείς και οι τέσσερις πατεράδες στο καμπαναριό επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την αδικία που  υφίστανται. Οι τέσσερις πατεράδες έχουν απλώσει τέσσερα πανό στην κορυφή της εκκλησίας της Παναγίας της Λούρδης με τα εξής συνθήματα: Ο φεμινισμός σκοτώνει τα παιδιά μας και τη δημοκρατία", "Η δικαιοσύνη διαστρεβλώνει τα γεγονότα", "Παιδιά όμηροι" και "Δικαιοσύνη=Μπίζνες". Ζητούν να συναντηθούν με τις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Κορσικής.

Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ πολλοί πατεράδες έχουν σκαρφαλώσει τους τελευταίους μήνες σε γερανούς ή σε δημόσια κτίρια για να καταγγείλουν τις δικαστικές αποφάσεις που, όπως λένε, τους στερούν τα παιδιά τους. Έχουν τη στήριξη οργανώσεων όπως η "Ομάδα του Κίτρινου Γερανού" και η "SOS Μπαμπάς" οι οποίες ζητούν την εκ περιτροπής διαμονή των παιδιών στα σπίτια και των δύο γονιών τους σε περίπτωση διαζυγίου. Η κυβέρνηση, επικαλούμενη "το συμφέρον του παιδιού" αντιδρά στην πιθανότητα να γίνει κανόνας η εκ περιτροπής διαμονή αν και ένα νομοσχέδιο που κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη ψηφιστεί στη Γερουσία.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν ένα ζευγάρι χωρίζει το πού θα μείνουν τα παιδιά αποφασίζεται, σε ποσοστό 80%, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο γονέων. Σε αυτήν την περίπτωση 7 στα 10 ζευγάρια επιλέγουν να ζήσουν τα παιδιά με τη μητέρα, 1 στα 10 με τον πατέρα και τα υπόλοιπα 2 στα 10 να κατοικούν εναλλάξ σε δύο σπίτια. Όταν υπάρχει διαμάχη μεταξύ τους για την επιμέλεια των παιδιών τα δικαστήρια την δίνουν σε ποσοστό 63% στη μητέρα και σε 24,4% στον πατέρα. Η εκ περιτροπής διαμονή εγκρίνεται σε ποσοστό 12,3% ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό (0,2%) παιδιών καταλήγει να μένει στο σπίτι κάποιου συγγενή ή άλλου προσώπου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια