Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter
11

Η τουρκική αστυνομία ψεκάζει με χημικά λίγους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις 20 Μαΐου  στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης για να εμποδίσουν την κοπή δέντρων στο βωμό της ανάπτυξης. Η φωτιά άναψε και χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όχι πια για το πάρκο Γκεζί αλλά, με αφορμή τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, για να διαδηλώσουν κατά της ισλαμικής στροφής που επιχειρεί με όλο και περισσότερους νόμους και μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ανεβαίνουν στα social media και κάποιες άλλες φωτογραφίες που θυμίζουν τετράποδα σύμβολα ελληνικών διαδηλώσεων.

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter

 

(H φωτο1 είναι του Reuters και τη δημοσιεύει το Businessinsider.com)

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
συμφωνα με τα ρεπορταζ ξεσηκωθηκαν κατα της κρατικης βιας πανω στους λιγους διαδηλωτες που πηγαν να παρεμποδισουν την κοπη των δεντρων στο παρκο. η κρατικη βια εκπροσωπει, τουλαχιστον για τους αριστερους, την γενικοτερη καταπιεση που ασκουν οι αρχες στις μαζες εν ειδει της ισλαμικης στροφης που εφαρμοζουν.
Πάντως στις Βρυξέλλες σήμερα όσοι μαζεύτηκαν για να συμπατασταθούν στους διαδηλωτές της Τουρκίας φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ατατούρκ και του κοσμικού κράτους (και ήταν κατά βάση Τουρκικής καταγωγής).
Γιατί η διαμαρτυρία είναι προνόμιο της εργατιάς ποτέ δεν θα καταλαβω...Ηλήθιες, στενόμυαλες και απηρχειωμένες απόψεις. Και κυριως επικίνδυνες.
Μου αρεσει που βαλανε τοσα οχι στο σχολιο μου. Δεν ηταν και το καλυτερο μου βεβαιως. Γιατι ειπα για την εργατια ρωτας. Ειναι που διαβασα κατι επαγγελματιες μαρξιστο-επαναστατες, τυπου Richard Seymour, να μιλανε στην Γκαρντιαν για Τουρκικη Ανοιξη και το κοπιαρανε και αλλοι στην λαιφο οτι και καλα "Η Γκαρντιαν το ειπε Ανοιξη". Εχει γραψει πραγματα που συμφωνω ο Seymour, αλλα ο ανθρωπος το μονο που τον ενδιαφερει στη Τουρκια ειναι να βρει να καπελωσει αγωνες αλλων και να τους βαλει ταξικο επαναστατικο label. Και θελω να δω τι κολοτουμπες θα κανει για να κρυψει το προφανες, οτι οι τουρκοι ματατζηδες ειναι πιο κοντα στην εργατια απο τους μπαχαλακηδες διαδηλωτες. Δεν ειναι ουτε εξεγερση, ουτε ανοιξη, ουτε τιποτα. Ενα performance art ειναι, για να εχουνε να μιλανε καμια δεκαετια μερικοι ταλαντουχοι. Οπως ο Μαης του 68, πχ. δε λεω οτι εχω 100% δικιο αλλα πεφτει πολλη δηθενια ρε παιδι μου.