O Ernst Loosen, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου οινικού χώρου, απαντά στην Υρώ Κολιακουδάκη και στον Παναγιώτη Ορφανίδη στο βασικό ερώτημα: «Γιατί στo Mosel παράγουν τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;»

 

Ποιες είναι οι διαφορές στα κρασιά από τον μπλε ή τον κόκκινο σχιστόλιθο; Πώς δουλεύουν οι άνθρωποι σε κλίσεις 120 μοιρών; Ποιες εξελίξεις έχουν γίνει στην περιοχή. Έχει βοηθήσει η κλιματική αλλαγή την παραγωγή κρασιού; Πώς η περιοχή του Mosel απέκτησε πρόσφατα grand cru αμπελώνα για την παραγωγή pinot noir;

 

Σε αυτό το podcast μαθαίνουμε με απλό και κατανοητό τρόπο για τις μπερδεμένες κατηγοριοποιήσεις του γερμανικού κρασιού. Τι είναι το Pradikatswein; Ισχύει ότι θα καταργηθεί στα επόμενα χρόνια; Τι είναι το VDP; Και ποια η διαφορά του Gutswein και του GG. 

 

Ποια είναι η ιστορία του Pralat όπως τη διηγήθηκε ο Ernst Loosen στην Υρώ, πώς ο Julien Scheid κάνει επανάσταση στο δικό του οινοποιείο και πώς ο Daniel Freis ονειρεύεται να κάνει το Mosel Terrasen Βουργουνδία;

 

Ετοιμάστε βαλίτσες για οινοτουριστική εξόρμηση σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Γερμανίας για τους φίλους του Riesling και όχι μόνο.