Η Νάουσα, μια ώρα μακριά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει τεράστια ιστορία στην αμπελουργία και την οινοποίηση. Την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας το κρασί της Νάουσας ήταν το ακριβότερο και το εκλεκτότερο.

 

Σε αυτό το podcast μαθαίνουμε για τις χρονιές σταθμούς της περιοχής αλλά και γιατί έχει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή ερυθρών κρασιών.

 

Εκτός από ξινόμαυρο παράγει και άλλες ποικιλίες; Πώς έχει επηρεάσει η κλιματική αλλαγή την αμπελουργία και τι αλλαγές έχουν γίνει μέσα στα χρόνια στη Νάουσα; Η Χαρούλα Σπινθηροπούλου μοιράζεται μαζί μας τη γνώση της και την εμπειρία της στο θέμα. 

 

Η Νάουσα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους Έλληνες οινοπαραγωγούς, ο Κωστής Δαλαμάρας, μοιράζεται την προσωπική του άποψη για το πώς οραματίζεται την εξέλιξη της περιοχής και των κρασιών της.