H πανσέληνος του Αυγούστου θα μετατρέψει σήμερα την Αθήνα σε μια πόλη μαγική

H πανσέληνος του Αυγούστου θα μετατρέψει σήμερα την Αθήνα σε μια πόλη μαγική Facebook Twitter
Τις εκδηλώσεις παρακολουθούν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Αθηναίοι και η φετινή πανσέληνος είναι μια σπέσιαλ μέρα, γιατί για πολλούς σηματοδοτεί την αρχή των καλοκαιρινών διακοπών. Φωτο: Andrea Bonetti / SOOC
0

Η πιο όμορφη πανσέληνος του χρόνου, η πανσέληνος του Αυγούστου, είναι μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείς νύχτα και με ελεύθερη είσοδο αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία και χώρους τέχνης σε όλη την Αθήνα, να ξαπλώσεις κάτω από τα αστέρια και να παρακολουθήσεις εκδηλώσεις που έχουν στηθεί ειδικά για τη βραδιά – η οποία φέτος πέφτει στις 7 του μήνα. Η ποικιλία είναι μεγάλη, από πάρτι σε beach bars, βαρκάδες στον Αργοσαρωνικό, βόλτα με τους «sup-άδες» στο Πόρτο Ράφτη μέχρι και ξεναγήσεις στα Αναφιώτικα και στους λόφους Νυμφών και Φιλοπάππου, όλα αφιερωμένα στο μοναδικό αυγουστιάτικο φεγγάρι. Τις εκδηλώσεις παρακολουθούν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Αθηναίοι και η φετινή πανσέληνος είναι μια σπέσιαλ μέρα, γιατί για πολλούς σηματοδοτεί την αρχή των καλοκαιρινών διακοπών. Το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με δήμους της Αττικής, διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα με τις «Νυχτερινές Ιστορίες» που θα αφηγούνται αρχαιολόγοι του μουσείου και ξεναγοί (20:00-21:30) στον κήπο του μουσείου και με συναυλία έντεχνης μουσικής με την Ηρώ Σαΐα που θα δοθεί στο αίθριο του Μουσείου (21:30-23:00).

Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 23:00 με ξενάγηση και συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών. Όσοι βρεθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ολυμπιείου (στους Στύλους του Ολυμπίου Διός) θα παρακολουθήσουν μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20:00-22:00). Μία ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου με τίτλο «Μουσική της Ανατολής σε βυζαντινούς δρόμους» από τον Haig Yazdjian. Ο Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τα μεσάνυχτα. Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο του Κεραμεικού θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα (για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο θα επιτρέπεται μόνο με συνοδεία φυλάκων). Στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο Quarderinas Quartet στις 21:00. Μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραμείνει ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, όπου και θα γίνει μουσική συναυλία. Στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά θα ακουστούν «Μελωδίες στην Πανσέληνο» από τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και τους Underground Youth Orchestra (έναρξη 21:00). Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 23:30. Η αυγουστιάτικη πανσέληνος στα Αναφιώτικα θα είναι από τα πιο ωραία events της πόλης, με ξενάγηση στα όμορφα σοκάκια και άγνωστες ιστορίες για τη μοναδική αθηναϊκή συνοικία, που είναι και μία από τις παλαιότερες (www.action-plus.gr).


Στο beach bar Bolivar ο ραδιοφωνικός σταθμός Red FM θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο Full Μoon Party. Στο beach bar Τζιτζίκι με θέα το όμορφο λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθεί πάρτι με μουσικές επιλογές του Vasilis Rizos. Από τη Ραφήνα θα ξεκινήσει και η ξεχωριστή βόλτα με ιστιοπλοϊκό που θα πλεύσει προς το Μάτι, το Ζούμπερι και τη Νέα Μάκρη με κοκτέιλ και μουσική. Τη βραδιά διοργανώνει η ομάδα ΑπόΔΡΑΣΗ και θα ξεκινήσει περίπου στις 21:15 (περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974 866451). Στις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Πανσέληνος στο Αστεροσκοπείο Αθηνών» με βόλτα και ξενάγηση στους τρεις λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Πνύκας, Φιλοπάππου) και κατάληξη στο Αστεροσκοπείο Αθήνας, όπου θα γίνει μια exclusive παρατήρηση του αττικού ουρανού μέσα από το τηλεσκόπιο. Τέλος, υπάρχει και η φανταστική βόλτα με sup που διοργανώνει η σχολή sup_port στο Πόρτο Ράφτη με βόλτα στον φωτισμένο από την πανσέληνο κόλπο και απόβαση σε νησάκι της περιοχής για απολαυστικό αγνάντεμα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ