18 υπέροχα παιδικά βιβλία για τις γιορτές του Πάσχα

18 υπέροχα παιδικά βιβλία για τις γιορτές του Πάσχα Facebook Twitter
0

1.

Μαλάλα Γιουσαφζάι

Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 48

«Όταν ο κίνδυνος άρχισε να απειλεί το δικαίωμά μου να πηγαίνω σχολείο, ένιωσα δυνατότερη από ποτέ και άντλησα δύναμη απ' τη φωνή μου. Μικρή, παρακαλούσα για ένα μαγικό μολύβι. Τώρα πια ξέρω πως έτσι και βρεις το θάρρος της φωνής και της γνώμης σου, όλα τα μολύβια γίνονται μαγικά».

2.

Mάνος Κοντολέων

Ζήσε όπως ο Δον Κιχώτης

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 200

Διαβάζοντας ιπποτικά µυθιστορήµατα, αποφάσισε πως αξίζει κανείς να ζήσει µέσα από καθηµερινά όνειρα. Φόρεσε µια σκουριασµένη πανοπλία, καβάλησε ένα γέρικο άλογο και, µε τη συντροφιά ενός αγαθού χωρικού, ξεκίνησε να πείσει τους άλλους πως η πραγµατικότητα μπορεί να µετατραπεί σε κάτι το µαγικό. Μια πρωτότυπη και ελεύθερη διασκευή ενός κλασικού αριστουργήµατος.

3.

Κέλλυ Ματαθία-Κόβο

Τα κίτρινα καπέλα

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 48

Η ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας που σώθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι η ιστορία της οικογένειας της συγγραφέως, όπως καταγράφηκε στη μνήμη της από την παιδική της ηλικία. Μιλάει για φόβo και θάρρος, για φιλία που δεν γνωρίζει όρια, για ευγνωμοσύνη και μνήμη και για εκείνους που βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη ζωή.


4.

Ντέιβιντ Ουάλιαμς

Tα χειρότερα παιδιά του κόσμου

Μτφρ.: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 272

«Ελάτε! Ελάτε! Θα γνωρίσετε πέντε Απαίσια Αγόρια και πέντε Κάκιστα Κορίτσια!» Ο πολυαγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Ντέιβιντ Ουάλιαμς επανέρχεται με αυτή τη συλλογή απολαυστικά σκανταλιάρικων ιστοριών, εικονογραφημένη με λαμπερά χρώματα από μια καλλιτεχνική ιδιοφυΐα, τον Τόνι Ρος.

5.

Αγαθή Δημητρούκα

Λιβερίνος και Ρικάρντα

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 48

«Για να σε βρω, γιγάντισσα, τη γη µε δάκρυ ράντισα» εξοµολογείται στη Ρικάρντα ένα ξωτικό µικρό, µικρούλικο και µικροτοσοδούλικο, ο Λιβερίνος. Κι ο έρωτας, απρόσµενος κι αληθινός, καταργεί σιγά σιγά τις αντιθέσεις, ενώνει ζωές και όνειρα, ώσπου η Ρικάρντα, ίση προς ίσον πια, τραγουδάει: «Γλυκέ µου Λιβερίνε µου, φιλιά κι αγάπη δίνε µου!». Μια γλυκιά ιστορία αγάπης µε υπέροχη εικονογράφηση.

6.

Μοντεσσόρι

Το πρώτο μου βιβλίο για τα χρώματα

Μτφρ.: Αναστασία Σακελαρίου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 48

Ακολουθώντας τις αρχές της μεθόδου Μοντεσσόρι, αυτό το βιβλίο προσφέρει ασκήσεις και παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλλιεργούν τις γνωστικές δεξιότητες των μικρών παιδιών. Οι διαδραστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες του βιβλίου αποτελούν τον ιδανικότερο τρόπο για την εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου των χρωμάτων!

 

18 υπέροχα παιδικά βιβλία για τις γιορτές του Πάσχα Facebook Twitter


7.

Άντρια Μπέιτι

Ίγκι Πεκ, ο αρχιτέκτονας

Μτφρ.: Αργυρώ Πιπίνη

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 32

Η Άντρια Μπέιτι και ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς ενώνουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους σε αυτό το θαυμάσιο εικονογραφημένο βιβλίο, που μιλάει για τα ξεχωριστά χαρίσματα και τoν προσωπικό τρόπο έκφρασης.


8.

Φίλιππος Μανδηλαράς & Ελένη Κατσαμά

Αλλόκοτες Ιστορίες

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 112

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο, ανατρεπτικό και διασκεδαστικό βιβλίο που έρχεται ως αποτέλεσµα του δηµιουργικού αγώνα των δύο γνωστών συγγραφέων, οι οποίοι έγραψαν 29 ιστορίες, δίνοντας ο ένας στον άλλον λέξεις που έµοιαζαν ασύνδετες µεταξύ τους, µε στόχο να βρουν σε σύντοµο χρονικό διάστηµα τους ήρωες, το περιβάλλον που θα τους φιλοξενήσει, αλλά και την ίδια την ιστορία.

9.

Jorn Lier Horst

To Μυστήριο του Τυμβωρύχου

Μτφρ.: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 152

Κάθε νύχτα ένα φάντασμα τριγυρίζει στην πέτρινη εκκλησία, στην άκρη του βράχου. Στο κοιμητήριο ένας άγνωστος άντρας σκάβει παλιούς τάφους μόλις σκοτεινιάσει. Η Κιάρα, ο Λίο και η Οκτάβια με τον Ύγκον ανακαλύπτουν ότι πριν από χρόνια ένας ιερέας πήρε μαζί του ένα μυστικό. Την ίδια ώρα, ένα ναυάγιο αποκαλύπτει από πού πήρε το όνομά του το Μαργαριτάρι...


10.

Ευγένιος Τριβιζάς

Πλατς Μουτς

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 88

Η πριγκίπισσα Φλουρένια αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και επιλέγει να αυτοδιαχειριστεί την ευτυχία της με απρόσμενο τρόπο. Στην αντίπερα όχθη του κοινωνικού αποκλεισμού και της απόρριψης, ένα καταφρονεμένο βατραχάκι ζητάει να γίνει αποδεκτό γι' αυτό που είναι. Οι δύο ήρωες κάνουν την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει την ευτυχία του.


11.

Χάρης Βλαβιανός

Αλφαβητάρι για μικρά και μεγάλα παιδιά

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 104

Ένα ξεχωριστό αλφαβητάρι που μας ταξιδεύει στον ζωγραφικό κόσμο του Νίκου Εγγονόπουλου και εξοικειώνει τα παιδιά με την τέχνη. Σε κάθε γράμμα του αλφαβήτου αφιερώνονται δύο έργα του Εγγονόπουλου. Τα ποιήματα του Χάρη Βλαβιανού σχολιάζουν τα έργα, επιλέγοντας κάθε φορά για τον σκοπό αυτό μια διαφορετική λέξη που εικονίζεται στον πίνακα και ξεκινά από διαφορετικό γράμμα.


12.

Benji Davies

Το Γκρότλιν

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 32

Ποιο είναι το μυστηριώδες Γκρότλιν; Τι είδους πλάσμα είναι αυτό που τριγυρίζει σε όλη την πόλη, φοβίζοντας όλους στο πέρασμά του; Ο Benji Davies, στο ολοκαίνουριο βιβλίο του, παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική ιστορία με ομοιοκαταληξίες και πολλούς χαρακτήρες, που θα επιβεβαιώσει με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο τη φράση «τα φαινόμενα απατούν».

18 υπέροχα παιδικά βιβλία για τις γιορτές του Πάσχα Facebook Twitter


13.

Άλκη Ζέη

Η βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Έξι τίτλοι με τους οποίους μεγάλωσαν γενιές αναγνωστών για πρώτη φορά σε κασετίνα-δώρο. Η ίδια η Ζέη έχει πει για τα βιβλία της: «Αν διάλεξα να γράψω για παιδιά είναι γιατί θέλησα να αποτυπώσω όσα σημαντικά έζησε η γενιά μου, που φοβάμαι μην ξεχαστούν όταν θα έχουμε φύγει εμείς».

14.

Σαμ Χερν

Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι

Μτφρ.: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 184

Ο Τζον Γουάτσον δεν έχει προλάβει καλά καλά να πατήσει το πόδι του στην Ακαδημία της Οδού Μπέικερ και γνωρίζει τον μυστηριώδη Σέρλοκ Χολμς. Έτσι, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ιλιγγιώδη περιπέτεια που έχει να κάνει με ένα διάσημο διαμάντι. Μια εισαγωγή στους κλασικούς χαρακτήρες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.


15.

Άρης Δημοκίδης

Οι μικροί αδιάφθοροι στο λούνα παρκ του τρόμου

Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη

Σελ.: 88

Το βιβλίο μιλά για τη διαφθορά, το φαινόμενο που σταθερά συναντάται παντού στον πλανήτη. Το θέμα περίπλοκο κι όμως ο συγγραφέας καταφέρνει μέσα από μια ιστορία μυστηρίου, με σασπένς και πολύ χιούμορ, να συναρπάσει τον νεαρό αναγνώστη κι έτσι αβίαστα να μιλήσει για τη διαφθορά, που, μικρή ή μεγάλη, είναι σε βάρος όλων μας.


16.

Άρης Δημοκίδης

Δε θέλω να μάθω να διαβάζω

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 64

Ο Νίκος είναι σίγουρος ότι δεν του χρειάζονται τα γράμματα, και ορκίζεται ποτέ να μη μάθει να διαβάζει. Δεν ξέρει τι χάνει όμως! Ευτυχώς που ένα βράδυ ζει μια φανταστική, ονειρεμένη περιπέτεια που θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Και τότε θα καταλάβει ότι χάρη στο διάβασμα κάθε παιδί μπορεί να γίνει σούπερ ήρωας!


17.

Κυριάκος Αθανασιάδης, Κίκα Τσιλιγγερίδου

Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σελ.: 96

Ένας εντελώς παράνομος και κλέφτης αρουραίος θα οδηγήσει τον σπουδαίο ιδιωτικό ντετέκτιβ Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά, σε ένα ανατριχιαστικό στοιχειωμένο σπίτι. Εκεί ζει ένα σούπερ φάντασμα, και τα θρυλικά αδέλφια πελαγώνουν. Στο μεταξύ, όλα τα τυράκια του μπακάλικου έχουν εξαφανιστεί. Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!


18.

Φοίβος Δεληβοριάς

Πες μου τ' όνομά σου

Εκδόσεις Μικρή Άρκτος

Σελ.: 48

Σ' αυτό το βιβλίο με τον τίτλο «Πες μου τ' όνομά» σου ο Φοίβος Δεληβοριάς θυμάται και αφηγείται τη δική του ιστορία, όπως ξεκίνησε όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους...

Βιβλίο
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντον Ντελίλο: «Άνθρωπος σε πτώση»

Το πίσω ράφι / «Άνθρωπος σε πτώση»: Το ρεαλιστικό έργο ενός από τους σπουδαιότερους εξερευνητές της μοντέρνας εποχής

Ο πολυβραβευμένος Ντον Ντελίλο γράφει για την ανάγκη των ανθρώπων να ανήκουν κάπου και να επικοινωνήσουν, όταν εισπράττουν από την Ιστορία οδύνη, απώλειες και χιλιάδες ερωτηματικά.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Αντώνης Καραμπατζός: Με έλκει ο μυθιστορηματικός κόσμος του Καραγάτση

The Book Lovers / Αντώνης Καραμπατζός: «Με έλκει ο μυθιστορηματικός κόσμος του Καραγάτση»

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον καθηγητή Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνη Καραμπατζό για το πώς το έργο του Τζότζεφ Κόνραντ, του Φίλιπ Ρόθ ή η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη ανοίγουν δρόμους στο συναίσθημα, στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ιστορία.
THE LIFO TEAM
Ο θάνατος τής πήγαινε πολύ

Βιβλίο / Κάντι Ντάρλινγκ: Η συγκινητική ιστορία του τρανς ειδώλου και μούσας του Άντι Γουόρχολ

Η Κάντι Ντάρλινγκ προκαλούσε ανέκαθεν συμπάθεια και θαυμασμό, όχι τόσο για τα επιτεύγματά της στη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη, όσο για την ομορφιά και την εύθραυστη αύρα της.
THE LIFO TEAM
Η Gen Z αγαπάει τη γιαγιά που πλέκει στο πανηγύρι του χωριού

The Happy Reader / Η Gen Z αγαπάει τη γιαγιά που πλέκει στο πανηγύρι του χωριού

Η Γενιά Ζ γράφει και διαβάζει, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα. Βιογραφίες, ταξιδιωτικοί οδηγοί και υγεία οδηγούν τους Ευρωπαίους στα βιβλιοπωλεία. Οι γιοι του Μάρκες, Ροδρίγκο και Γκονζάλες, απολογούνται για το δικαίωμά τους στο έργο του πατέρα τους. Εκδοτικό γεγονός, η μετάφραση του πρώτου μυθιστορήματος του Τζέιμς Μπόλντουιν.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
«Teatro Grottesco»: Η γοτθική σκηνή της ζοφερής απελπισίας

Βιβλίο / «Teatro Grottesco»: Mια συλλογή σκοτεινών διηγημάτων από έναν μετρ του τρόμου

Κάποιοι ίσως τον γνωρίζουν από την πρώτη (και καλύτερη) σεζόν του «True Detective». Η βουτιά στις πλέον σκοτεινές πτυχές της υπαρξιακής φιλοσοφίας, η άκρως ζοφερή ατμόσφαιρα, η εικονοποιία που φλερτάρει με τη γοτθική αισθητική είναι χαρακτηριστικά του έργου του Τόμας Λιγκότι, η απουσία του οποίου από την ελληνική αγορά είναι τρανταχτή.
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΠΡΑΪ́ΛΗΣ
Ακύλλας Καραζήσης: «Μου αρέσει η λογοτεχνία του Θανάση Βαλτινού γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι είναι αλήθεια και τι ψέμα»

The Book Lovers / Ακύλλας Καραζήσης: «Μου αρέσει η λογοτεχνία του Θανάση Βαλτινού γιατί δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα»

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ακύλλα Καραζήση για την αναγνωστική διαδρομή του, που ξεκινάει από τον «Τομ Σόγερ» και τη Θεσσαλονίκη, περνάει από τον ρομαντικό κόσμο της Χαϊδελβέργης και φτάνει στην Αθήνα του θεάτρου και των κειμένων.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Ιωάννα Τσιβάκου: «Δεν έχει χρόνο ο σημερινός άνθρωπος να γνωρίσει τον άλλον κι εδώ βρίσκεται η δυστυχία του»

Βιβλίο / Ιωάννα Τσιβάκου: «Δεν έχει χρόνο ο σημερινός άνθρωπος να γνωρίσει τον άλλον κι εδώ βρίσκεται η δυστυχία του»

Η συγγραφέας και ομότιμη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου μιλά για την εποχή μας, τον χώρο της εκπαίδευσης και την ταυτότητα του νεοέλληνα.   
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η άνοδος της δεξιάς συνδέεται με τις αποτυχίες της αριστεράς»

Βιβλίο / «Η άνοδος της δεξιάς συνδέεται με τις αποτυχίες της αριστεράς»

Ο Ντόναλντ Σασούν, ομότιμος καθηγητής Συγκριτικής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και άλλοτε στενός φίλος, συνεργάτης και επιμελητής των βιβλίων του Έρικ Χoμπσμπάουμ, μιλά στη LiFO.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Η Κάλλας δεν ήταν τραγική φιγούρα και δεν εγκατέλειψε την καριέρα της για τον Ωνάση

Βιβλίο / Η Κάλλας δεν ήταν τραγική φιγούρα και δεν εγκατέλειψε την καριέρα της για τον Ωνάση

Η συγγραφέας του βιβλίου “Diva”, Ντέζι Γκούντγουιν, τονίζει με άρθρο της στον Guardian ότι το να χαρακτηρίζει κανείς τη ζωή της κορυφαίας τραγουδίστριας τραγική, σημαίνει ότι την αδικεί κατάφωρα.
THE LIFO TEAM
Η Θήβα που δεν ξέρουμε

Βιβλίο / Η Θήβα που δεν ξέρουμε

Ο Βρετανός ιστορικός Πολ Κάρτλετζ αποκαθιστά την ιστορική πόλη της αρχαιότητας που αντιμετώπιζαν υπεροπτικά οι Αθηναίοι. Δείχνει πώς τα θηβαϊκά θέματα επιβιώνουν στη σύγχρονη τέχνη, γράφει για τον Επαμεινώνδα που είχε έναν μόνο τραχύ μανδύα, παρουσιάζει την κοινωνία που δημιουργεί τον Ιερό Λόχο, ένα στρατιωτικό σώμα που αποτελείται αποκλειστικά από εραστές και ερώμενους.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ