«Πόσα παπούτσια έχω; Όχι αρκετά για ν' ανταγωνιστώ τη Mariah Carey σ' ένα shoe off»

«Πόσα παπούτσια έχω; Όχι αρκετά για ν' ανταγωνιστώ τη Mariah Carey σ' ένα shoe off» Facebook Twitter
0

— Aλήθεια, τι είχες στο μυαλό σου όταν ντυνόσουν σήμερα;

Γενικά, η προσέγγισή μου είναι αντίστοιχη με αυτήν της αυτοματικής γραφής του Αντρέ Μπρετόν. Κοιτάω την ντουλάπα μου, όπου είναι στοιβαγμένα όλα τα ρούχα μου, και προσπαθώ να τα συνδυάσω ανάλογα με τη διάθεσή μου, που μάλλον μεταλλάσσεται διαρκώς, πέρα από όποια δομημένη λογική. Στο σημερινό look νομίζω ότι υποσυνείδητα με επηρέασε ο σύντροφός μου, που ακούει Spice Girls στο repeat εμμονικά τα τελευταία 20 χρόνια.

— Πόση ώρα σού πήρε να ετοιμαστείς;

Όχι περισσότερο από τον χρόνο που χρειάζεται μια κάμπια να γίνει πεταλούδα.


— Τι σημαίνει να είσαι style editor;

Ο τίτλος που προτιμώ είναι αυτός του fashion editor. Η δουλειά στη μόδα έχει μια γοητευτική αναρχία όσον αφορά τους τύπους της και είναι φύσει αντισυμβατική σε σχέση με την έννοια της οκτάωρης εργασίας. Προσωπικά, προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα ρούχα σαν μπογιές για να ζωγραφίζω πάνω σε έναν καμβά και να αποτυπώνω μια τάση, μια διάθεση, μια ιστορία.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ένα: σουβλάκια - μπουγάτσες - γονίδια.

— Αν είχες τη δυνατότητα να εργαστείς κάπου στο εξωτερικό, τι δουλειά θα ήθελες να κάνεις και πού;

Αν έπρεπε να επιλέξω ένα brand, θα σου έλεγα τα Vetements του Demna Gvasalia, γιατί είναι ένα brand που καταφέρνει να αποτυπώσει αυτήν τη στιγμή το μέλλον της μόδας και να αλλάξει τους κανόνες μια βιομηχανίας που λειτουργούσε με κομφορμιστικό τρόπο για πάρα πολλά χρόνια. Θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο και με το business κομμάτι της μόδας σε ένα τέτοιο brand, που είναι εξίσου συναρπαστικό με το δημιουργικό.


— Πες μου τα πέντε hot trends για τον φετινό χειμώνα.

Μια επιδρομή στην ντουλάπα της Πάρις Χίλτον από τα χρόνια του «Simple Life» σίγουρα θα έσωζε όποιον θέλει να ακολουθήσει τα φετινά trends. Checkered prints, belt bags, chunky sneakers, officecore κομμάτια, rave wave sunglasses.


— Υπάρχει κάποια προσωπικότητα που θαυμάζεις για το ιδιαίτερο στυλ της;

Η ψύχωσή μου είναι η Baddie Winkle, την οποία αγαπώ ό,τι και αν κάνει. Κάπως έτσι φαντάζομαι κι εγώ τον εαυτό μου στα 80.


— Κάθε πότε βάφεις τα μαλλιά σου;

Κανονικά, θα έπρεπε ανά 13 μέρες, γιατί το ξανθό πολύ αγάπησαν, τη ρίζα κανείς, αλλά εγώ δεν έχω συγκεκριμένο χρόνο. Όποτε νιώθω ότι πρέπει να πιω ένα κοκτέιλ με τον φίλο μου τον Δημήτρη στο κομμωτήριό του, το Mat Hatter.


— Πες μου, πόσα ζευγάρια παπούτσια έχεις;

Όχι αρκετά για να ανταγωνιστώ τη Mariah Carey σε ένα shoe off.

— Πώς έχεις κάνει αυτούς τους τέλειους κοιλιακούς; Σε παρακολουθώ στο Ιnstagram.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ένα: σουβλάκια - μπουγάτσες - γονίδια.

— Πώς θα χαρακτήριζες γενικότερα το στυλ σου;

Extra, όπως το total denim outfit που έκαναν ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς το 2001 ως ζευγάρι στο κόκκινο χαλί. Γενικά, η early '00s πoπ μου δίνει ζωή αυτή την περίοδο για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

PVC παντελόνι H&M (50 ευρώ), μπλούζα Spice Prada (35 ευρώ), παπούτσια Nike (140 ευρώ), Alpha Industries Flight Jacket (170 ευρώ).

«Πόσα παπούτσια έχω; Όχι αρκετά για ν' ανταγωνιστώ τη Mariah Carey σ' ένα shoe off» Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο Γιώργος Χατζόπουλος είναι fashion editor αλλά και συνεργάτης σε διάφορα fashion brands. Τελευταία εργάζεται και σε μια fashion start-up. @thirdkiddo

Έχεις Γούστο!
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ