Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0
Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter

Όσον αφορά το κέντρο της πόλης, αυτή ήταν η λαμπερή συνοικία με τους αστούς, με τα όμορφα μέρη για φαγητό και ποτό, τα εκλεκτά μουσεία. Έπειτα από έξι χρόνια κρίσης, πώς είναι η περιοχή; Παραμένει το Κολωνάκι το διαμάντι του κέντρου; Ποιες αλλάγες έφερε η κρίση; Η κρίση δεν άφησε αλώβητη τη σικ περιοχή του κέντρου. Στα χρόνια της οικονομικής αστάθειας, η πιο ευρωπαϊκή περιοχή της πόλης άλλαξε ραγδαία. Γνωστά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα με ρούχα και παπούτσια έκλεισαν οριστικά. Ακριβές βιτρίνες που γνώρισαν μεγάλες δόξες ανήκουν στο παρελθόν κι έχουν αντικατασταθεί με άλλα είδη μαγαζιών, που εξυπηρετούν νέα γούστα και συνήθειες. Δρόμοι που αποτελούσαν την καθημερινή συνήθεια για έναν γρήγορο καφέ ερήμωσαν και άλλοι ευνοήθηκαν. «Τάσεις της εποχής», θα σου πουν πολλοί από τους κατοίκους, ενώ για τους καταστηματάρχες «ο κόσμος που έρχεται εκτός του Κολωνακίου δεν θέλει ακριβό ντύσιμο, θέλει απλώς να ψωνίσει κάτι από το Κολωνάκι. Οι εποχές που ξόδευαν αφειδώς έχουν παρέλθει». Αναντίρρητα, οι πιο εμπορικοί δρόμοι της πόλης βρίσκονται εδώ, τα ενοίκια εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με αποτέλεσμα πολλοί να πρεσβεύουν ότι ο ελιτίστικος χαρακτήρας της περιοχής έχει αλλοιωθεί βαθιά. Κέντρα λαϊκής διασκέδασης, καταστήματα εστίασης, φούρνοι και αμέτρητα καφέ είναι οι νέες προσθήκες στην περιοχή.


Ανάμεσα στους δρόμους που έχουν επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό από την οικονομική κρίση είναι η Πατριάρχου Ιωακείμ και η Κανάρη. Ο κ. Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, ιδιοκτήτης του καταστήματος D-Shop στην Κανάρη, ισχυρίζεται ότι «στο Κολωνάκι, τα τελευταία χρόνια, έχουν αλλάξει τα πάντα». Τι είναι, όμως, αυτό που άλλαξε τόσο πολύ το Κολωνάκι; «Τα ενοίκια παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, παρόλο που σίγουρα δεν είναι ακόμα στα δυσθεώρητα ύψη της εποχής της οικονομικής ευμάρειας. Εξακολουθούν, ωστόσο, να είναι υψηλά. Το Κολωνάκι έγινε πιο μίζερο, έχασε το παλιό του ύφος. Το ζήτημα είναι πως είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Είναι μια όμορφη, αστική γειτονιά, την οποία ο δήμος πρέπει να βοηθήσει. Γιατί δεν γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία και έχουν μετακινηθεί όλες στο Σύνταγμα; Ο σταθμός του μετρό που λένε ότι θα γίνει είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει την επιστροφή της περιοχής στην ανάπτυξη και, επίσης, μια πολύ ωραία εξέλιξη θα είναι να μετατραπεί η Κανάρη σε πεζόδρομο» υποστηρίζει ο κ. Δρακόπουλος.

Παρά την κρίση και τις μεγάλες αλλαγές, η όμορφη αυτή συνοικία είναι από τις ελάχιστες της Αθήνας που φέρνουν κάτι από Ευρώπη.


Στην πλατεία η κίνηση είναι πυκνή και το διπλοπαρκάρισμα εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα. «Το Κολωνάκι έχει εγκαταλειφθεί από όλους, ειδικά από τον δήμο», λέει ο κ. Κώστας, ιδιοκτήτης κεντρικού περιπτέρου στην πλατεία. «Στην περιοχή δεν έβλεπες ποτέ σκουπίδια. Σήμερα, αν έρθετε βράδυ, θα διαπιστώσετε πόσοι αρουραίοι κυκλοφορούν εξαιτίας της βρομιάς. Ο δήμος παλαιότερα είχε δώδεκα άτομα που απασχολούνταν στον καθαρισμό της περιοχής, σήμερα είναι μόνο τέσσερα».


Ένας από τους βασικούς δρόμους που διατηρεί ακόμα τον κοσμοπολίτικο αέρα του είναι η Πατριάρχου Ιωακείμ, με νέες αφίξεις που είναι πιο κοντά στις εμπορικές ανάγκες της εποχής. Κόντρα στο ρεύμα που λέει ότι το διάβασμα φθίνει στα χρόνια της κρίσης πήγε το βιβλιοπωλείο Booktique, το οποίο άνοιξε στην περιοχή πριν από τρία χρόνια. «Το Κολωνάκι δεν έχει τίποτα το διαφορετικό σε σχέση με άλλες περιοχές. Απεναντίας, είναι μια περιοχή που έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της κρίσης» λέει η κ. Φανή Χαριτάκη, η ιδιοκτήτριά του. «Τα ενοίκια έχουν πέσει, παρόλο που οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Αναμφισβήτητα, ο κόσμος προσέχει τι αγοράζει και σίγουρα κάνει μια σχετική έρευνα αγοράς προτού έρθει σ' εμάς. Βέβαια, πάντα υπάρχει και ο κόσμος που απλώς επισκέπτεται την περιοχή για να κάνει τη βόλτα του. Είμαι της άποψης ότι δεν είναι κακό που ανά πενήντα μέτρα βλέπει κανείς μια νέα καφετέρια ή ένα μπαρ. Κάθε επιχείρηση που ανοίγει είναι κάτι καλό, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που καθορίζουν μια περιοχή, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι. Το Κολωνάκι και οι κάτοικοί του, καθώς και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην περιοχή, αντιλαμβάνονται, ζουν και νιώθουν την κρίση, όπως σε κάθε άλλο μέρος. Ο κόσμος, πολλές φορές, μπορεί να θεωρεί ότι ζούμε σε άλλο πλανήτη, αλλά αυτό δεν ισχύει. Όλοι εδώ έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες, σε διαφορετικά μεγέθη. Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων που βρισκόμαστε εδώ, έχουμε παρατηρήσει ότι η οικονομική αστάθεια της χώρας μόνο παραπάνω προβλήματα επιφέρει καθημερινά. Παρ' όλα αυτά, οι κάτοικοι της περιοχής, είτε ενήλικες είτε παιδιά, διατηρούν την αισιοδοξία τους. Ίσως κάποια στιγμή όλα θα φτιάξουν. Γι' αυτό και στηρίζουν εμάς, τους νέους και τους μικρούς, γιατί είμαστε το μέλλον. Τουλάχιστον εγώ αυτό έχω εισπράξει».

Το Κολωνάκι και οι κάτοικοί του, καθώς και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην περιοχή, αντιλαμβάνονται, ζουν και νιώθουν την κρίση, όπως σε κάθε άλλο μέρος. Ο κόσμος, πολλές φορές, μπορεί να θεωρεί ότι ζούμε σε άλλον πλανήτη, αλλά αυτό δεν ισχύει. Όλοι εδώ έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες, σε διαφορετικά μεγέθη.


Στην οδό Σκουφά, η κ. Ανθή διατηρεί εδώ και πενήντα χρόνια κατάστημα ψιλικών. Έχει δει πολλά, έχει γνωρίσει όλες τις πλευρές της περιοχής και παραμένει εκεί, παρά τις δυσκολίες, να θυμάται και να ελπίζει. «Παλιότερα κι εμείς πουλούσαμε καφέ, αφού η άδεια που έχω γράφει ακόμη "γαλακτοπωλείο-καφενείο"», λέει. «Το Κολωνάκι σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που ήταν, επειδή οι παλιοί επώνυμοι και κοσμικοί που ζούσαν εδώ έφυγαν προς άλλες περιοχές. Αν δείτε, τα περισσότερα σπίτια στο κέντρο της περιοχής έχουν γίνει επαγγελματικές στέγες. Εμάς αυτό μας διέλυσε. Επιπλέον, κάντε μια βόλτα να δείτε πόσα μαγαζιά είναι ανοίκιαστα. Σου ζητούν ακόμη μεγάλα πόσα, της τάξης των 10.000 ευρώ, λες και δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει. Δείτε πόσοι άστεγοι και ζητιάνοι κυκλοφορούν», τονίζει και με αρκετό παράπονο προσθέτει, «το επόμενο διάστημα θα το κλείσω το μαγαζί, διότι δεν μπορώ να το διατηρώ. Αν έμαθα κάτι τόσα χρόνια στο Κολωνάκι, είναι αυτό που μου είχε πει ένας παλιός κάτοικος της περιοχής: "Ένα είδος πολυτελείας γίνεται πολύ εύκολα είδος πρώτης ανάγκης, αν το έχει ο γείτονάς σου"».


Ο Κωστής είναι μόνιμος κάτοικος Κολωνακίου και δεν θα άλλαζε την περιοχή, στην οποία μένει με τίποτα! «Καταλαβαίνω όλους τους προβληματισμούς για την περιοχή. Όντως έχει υποστεί αλλαγές. Και ποια περιοχή του κέντρου δεν έχει δεχτεί τα απόνερα της κρίσης; Όλες. Το Κολωνάκι παραμένει μια πανέμορφη περιοχή, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλά πράγματα να κάνεις. Με τα μουσεία και τις γκαλερί της, με τα κλασικά μαγαζιά που είναι ανοιχτά για δεκαετίες. Η Ράτκα είναι ακόμα εδώ και τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης επίσης. Ό,τι θες, στο Κολωνάκι θα το βρεις. Από το ταβερνάκι της Δεξαμενής μέχρι τη νυχτερινή ζωή της Σκουφά και τους ήσυχους, καταπράσινους δρόμους του, τα μικρά βιβλιοπωλεία, τις απίστευτες κάβες, τα ανθοπωλεία και τα μανάβικά, τα ντέλι, όλα θα σου θυμίσουν σε μεγάλο βαθμό αντίστοιχες περιοχές της Ευρώπης. Για μένα, είναι η περιοχή όπου θα ήθελα να μείνω για πάντα».

Dermacen: Η επιστήμη στην υπηρεσία της υγείας και της ομορφιάς

Ένα σύγχρονο δερματολογικό κέντρο με αξιόπιστες λύσεις σε προσιτές τιμές. 

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter

Το δέρμα μας, όπως και το σώμα μας, για να είναι υγιές και να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας θέλει καθημερινή φροντίδα και περιποίηση. Ανέκαθεν οι γυναίκες έβρισκαν τρόπους να το φροντίσουν, καταφεύγοντας σε μυστικές συνταγές και τα προϊόντα της μητέρας-φύσης.


Τη σύγχρονη εποχή όμως, που η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση δερματολογικών και άλλων προβλημάτων αλλά και στις μικρές «ενέσεις ομορφιάς» που κάθε γυναίκα χρειάζεται για να κρατάει όσο πιο μακριά μπορεί τα σημάδια του χρόνου μπορούν να είναι πολύ πιο άμεσα.


Για το δερματολογικό κέντρο Dermacen Α.Ε. η υγεία, η ευεξία και η ομορφιά δεν αποτελούν απλώς μια lifestyle επιλογή αλλά απαραίτητη ανάγκη για όλους και γι' αυτό, και εδώ, ο καθένας θα βρει τη θεραπεία αλλά και την περιποίηση που χρειάζεται σε τιμές πολύ προσιτές.
Στην καρδιά του Κολωνακίου, σε έναν από τους πιο όμορφους δρόμους του, τη Βαλαωρίτου, το Dermacen είναι ένας μοντέρνος, σύγχρονος και πιστοποιημένος ιατρικός χώρος που καλύπτει όλες τις ανάγκες ιατρικής αισθητικής, δερματολογίας/αφροδισιολογίας και μικροπλαστικής χειρουργικής.

Ακόμη, προσφέρονται λύσεις για το τοπικό πάχος μέσω της κρυολιπόλυσης και της τεχνολογίας lipomassage της lpg, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με σπίλους (ελιές) μπορούν να κάνουν χαρτογράφηση αλλά και να τις αφαιρέσουν με τη συνδρομή πλαστικών χειρουργών.


Με γνώση και εμπειρία πάνω από 30 χρόνια, τη χρήση πιστοποιημένης και δοκιμασμένης τεχνολογίας και μια έμπειρη ιατρική ομάδα που αποτελείται από πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους και νοσηλευτές, αποτελεί έναν από τους πρώτους χώρους διάγνωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των διάφορων δερματολογικών και αφροδισιολογικών παθήσεων.


Στον μοντέρνο και ζεστό του χώρο ο επισκέπτης θα νιώσει χαλαρά και θα βρει τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες που μπορεί να έχει για το δέρμα του με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού, που έχει υποστηρικτικό και συμβουλευτικό ρόλο και δεν αποπειράται να «πουλήσει» υπηρεσίες.


Στο Dermacen εξειδικεύονται στις θεραπείες για την αντιμετώπιση όλων των τύπων ακμής με τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων και αφαιρούνται κονδυλώματα, μυρμηγκιές, ευρυαγγείες, μελαγχρωματικές βλάβες καθώς και αιμαγγειώματα με το golden standard των σύγχρονων laser, το Vbeam της candela.


Εδώ θα βρείτε, εξάλλου, τη λύση σε θέματα τριχοφυΐας με λέιζερ αλεξανδρίτη, θα ανανεώσετε το δέρμα σας με ενέσιμες θεραπείες botox, υαλουρονικό και μεσοθεραπείες και θα εξαφανίσετε με μεγάλη επιτυχία τατουάζ που δεν σας εκφράζουν πια.


Ακόμη, προσφέρονται λύσεις για το τοπικό πάχος μέσω της κρυολιπόλυσης και της τεχνολογίας lipomassage της lpg, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με σπίλους (ελιές) μπορούν να κάνουν χαρτογράφηση αλλά και να τις αφαιρέσουν με τη συνδρομή πλαστικών χειρουργών.


Περισσότερες πληροφορίες, δημοσιευμένες μελέτες σχετικές με την αποτελεσματικότητα των θεραπειών και του εξοπλισμού αλλά και τιμές θα βρείτε στο www.dermatologikokentro.gr.

Βαλαωρίτου 18, 210 3647852-853
[email protected]
www.facebook.com/dermatologikokentro.gr/
t: @dermatologiko

Ιλεάνα Μακρή: Μια γκαλερί κοσμημάτων στην Αθήνα

Το νέο concept store της κορυφαίας σχεδιάστριας θυμίζει περισσότερο αίθουσα τέχνης παρά κλασικό κοσμηματοπωλείο.

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter

— Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το κόσμημα; Τι ήταν το concept store «Μαγεία» και πόσο πρωτοποριακό ήταν ως ιδέα για την εποχή του;

Με το κόσμημα ασχολούμαι από παιδί. Στην εφηβεία πήγαινα πολλά απογεύματα μετά το σχολείο σ' ένα εργαστήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και παρακολουθούσα τον κ. Νικολούδη, έναν εξαιρετικό τεχνίτη εκείνης της εποχής, στον πάγκο του να δουλεύει. Η «Μαγεία» άνοιξε το 1987 και τότε η ιδέα του concept store ήταν καινούργια για την Αθήνα. Pούχα, παλιά βενετσιάνικα γυαλιά, χαρτικά, κεριά, κοσμήματα συνυπήρχαν μέσα σ' έναν μικρό χώρο και υπήρχαν πελάτες που με ρωτάγανε «τι ακριβώς πουλάτε;».


— Έχετε εργαστεί αρκετά στο εξωτερικό. Θέλετε να μας αναφέρετε μερικές αξιοσημείωτες συνεργασίες σας;

Στο εξωτερικό, η πρώτη μου συνεργασία ήταν με τα καταστήματα Barneys το 1999. Από εκεί ξεκίνησε μια πορεία με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, με καταστήματα όπως το Maxfield στο Λος Άντζελες, το Colette στο Παρίσι, το Lane Crawford στο Χονγκ-Κονγκ, το DSM στο Λονδίνο και στο Τόκιο και πολλά άλλα. Το εξωτερικό ήταν έτοιμο να δεχτεί την αισθητική των κοσμημάτων μου πριν από την Ελλάδα. Έφτιαχνα κοσμήματα για όλες τις ώρες, που ξέφευγαν από την κλασική μορφή των κοσμημάτων μέχρι τότε.

Jewelry concept stores, γενικά, δεν υπάρχουν πολλά στον κόσμο και επειδή μέσα στα χρόνια έχω γνωρίσει πολλούς ταλαντούχους δημιουργούς κοσμημάτων, ήθελα να παρουσιάσω τη δουλειά τους μ' έναν σύγχρονο τρόπο, που να θυμίζει περισσότερο γκαλερί παρά παραδοσιακό κοσμηματοπωλείο, και να αφήνει στον επισκέπτη την ελευθερία της κίνησης μέσα στον χώρο.


— Πώς προέκυψε το νέο σας κατάστημα στο Κολωνάκι με την επωνυμία Ileana Makri; Ποιο είναι το βασικό του concept;

Στην Αθήνα, το πρώτο μου μαγαζί, η «Μαγεία», συνέχισε και συνεχίζει να υπάρχει, αλλάζοντας μορφές, παραμένοντας όμως πάντα ένας χώρος δημιουργικός, όπου βρίσκει κανείς ετερόκλητα πράγματα, που όμως έχουν κοινή αισθητική. Το καινούργιο κατάστημα στην Πατριάρχου Ιωακείμ προέκυψε καθαρά για να υποστηρίξει τη συλλογή κοσμημάτων με έναν πιο ξεκάθαρο τρόπο. Επειδή αγαπώ το κόσμημα ιδιαίτερα, αποφάσισα κι αυτός ο χώρος να γίνει ένα concept store κοσμημάτων. Jewelry concept stores, γενικά, δεν υπάρχουν πολλά στον κόσμο και επειδή μέσα στα χρόνια έχω γνωρίσει πολλούς ταλαντούχους δημιουργούς κοσμημάτων, ήθελα να παρουσιάσω τη δουλειά τους μ' έναν σύγχρονο τρόπο, που να θυμίζει περισσότερο γκαλερί παρά παραδοσιακό κοσμηματοπωλείο, και να αφήνει στον επισκέπτη την ελευθερία της κίνησης μέσα στον χώρο. Ο αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο αυτό που είχα ονειρευτεί!


— Γιατί έχετε επιλέξει το Κολωνάκι για την επαγγελματική σας δραστηριότητα; Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η περιοχή;

Το Κολωνάκι είναι η περιοχή όπου μεγάλωσα κι έχω ζήσει όλη μου τη ζωή. Είναι γνώριμος και ζεστός τόπος για μένα. Οι άνθρωποι βγαίνουν βόλτα στα δρομάκια του και κρατάει ακόμα την αίσθηση της γειτονιάς. Δεν το αλλάζω εύκολα, όσο κι αν έχει εκείνο αλλάξει με τα χρόνια, παραμένει για μένα το σπίτι μου.

Goethe-Institut Athen

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Η Αθήνα συναντά το Μόναχο στις 21 Μαΐου! Και ήρθε η ώρα να πάρετε κι εσείς μια γεύση από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, την πόλη του Oktoberfest και της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης Bayern München, μέσα από το Open Day που διοργανώνει το παλιότερο Ινστιτούτο Goethe στον κόσμο, αυτό της Αθήνας, που ιδρύθηκε το 1952. Γευτείτε βαυαρικές σπεσιαλιτέ, παίξτε «επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι» ή κυνηγήστε τον θησαυρό στη Βιβλιοθήκη, σε μία εκδήλωση-ύμνο στοn γερμανικό πολιτισμό από τις 11:00 έως τις 17:00! Και πού ξέρετε; Μπορεί να είστε ο τυχερός που θα κερδίσει πρόγραμμα εκμάθησης γερμανικών στο Μόναχο!

Ομήρου 14-16, 210 3661000, www.goethe.de/athen, www.facebook.com/goetheinstitut.athen

Rachel's bookshop

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Τι θα λέγατε για μια ανοιξιάτικη βόλτα στο Κολωνάκι που θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε έναν νέο χώρο και να προμηθευτείτε ποιοτικές εκδόσεις με προσφορές έως και 70%; Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα το Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ, ο νέος χώρος των εκδόσεων Καπόν, σας περιμένει με βιβλία που αφορούν τους τομείς: Αρχαιολογία, Τέχνη, Ιστορία, Αρχιτεκτονική, Περιβάλλον και Λογοτεχνία.

Πλουτάρχου 22, Κολωνάκι, Τηλ.-Fax: 210 7241442, FB: Το βιβλιοπωλείο της Ραχήλ

Li-LA-LO aura collection

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Λένε πως ακόμη και ένα απλό ρούχο μπορείς να το αναδείξεις με το κατάλληλο κόσμημα. Και η αλήθεια είναι ότι τα αξεσουάρ είναι αυτά που αναδεικνύουν περισσότερο το ντύσιμο μιας γυναίκας. Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και τα ρούχα ακολουθούν πιο αέρινες γραμμές, το ίδιο επιβάλλεται και για τα κοσμήματα που θα επιλέξεις. Η Li-LA-LO δημιούργησε μια σειρά γεμάτη από ανάλαφρα κοσμήματα για κάθε ρομαντική και συνάμα τολμηρή, γεμάτη θετική ενέργεια γυναίκα που θέλει να ξεχωρίζει σε κάθε της εμφάνιση. Στην aura collection θα βρείτε μοντέρνα και πολύ θηλυκά κολιέ με αέρινη κίνηση και ξεχωριστές πέτρες που ξεφεύγουν από τους κανόνες, αλλά αποπνέουν τη θετική αύρα που χρειάζεστε! Κάντε μια βόλτα στα καταστήματα Li-LA-LO στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 5) αλλά και στο Σύνταγμα (Βουκουρεστίου 2 & Σταδίου) και ανακαλύψτε και εσείς τη μαγεία των κοσμημάτων aura.

www.lilalo.com

 

Οπτικά Καρακάσης

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Με παράδοση που μετρά πάνω από 85 χρόνια, τα οπτικά Καρακάσης είναι η κορυφαία επιλογή στο κέντρο της πόλης για να βρείτε τα γυαλιά που σας ταιριάζουν. Περνώντας, άλλωστε, από τη Σόλωνος, δεν μπορείτε να μη χαζέψετε στις μεγάλες χαρακτηριστικές του βιτρίνες, με δεκάδες ζευγάρια γυαλιά ηλίου και οράσεως για όλα τα γούστα. Εδώ θα βρείτε τη μεγαλύτερη γκάμα από σχέδια μερικών από τους καλύτερους οίκους του εξωτερικού, σε τιμές ανταγωνιστικές και με πολύ φιλική εξυπηρέτηση. Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, επιβάλλεται μια βόλτα για να δείτε από κοντά τις νέες συλλογές! Από τα πιο ιδιαίτερα brands, όπως τα ENΛΙΤΕ, Μykita, Garrett Leight California, Kaleos, Face a face, Woow, Stealer, Lindberg, Italia Independent και άλλα, μέχρι τα πιο διαχρονικά, όπως Persol, Ray-Ban, Prada, Armani, Chanel, Miu-Miu, Ralph Lauren και Dolce & Gabbana, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων που μπορούν να καλύψουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις.

Σόλωνος 50, Κολωνάκι, 210 3613366, www.karakassis.gr, www.facebook.com/karakassisoptics

nice n easy

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Στον πεζόδρομο της Ομήρου, στην καρδιά του Κολωνακίου, βρίσκεται το αγαπημένο στέκι όλων των «ψαγμένων» healthy και quality foodies, το all day βιολογικό και healthy bistro «nice n easy». Ζεστός και ατμοσφαιρικός χώρος, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ηθοποιών του Χόλιγουντ και τζαζ ήχους. Μια «ωδή στον Φρανκ Σινάτρα», που ήταν ένας από τους πρώτους πελάτες του ιδιοκτήτη και εμπνευστή του, Δημήτρη Χριστοφορίδη, όταν ακόμα διατηρούσε εστιατόρια στο Λος Άντζελες. Το μενού επιμελείται ο καταξιωμένος σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, με κεντρικό άξονα τον συνδυασμό προϊόντων υψηλής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Με αυτό το σκεπτικό στηρίζονται και χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες βιολογικής παραγωγής από τοπικούς παραγωγούς, παραδοσιακές συνταγές και νέες γευστικές προτάσεις που ισορροπούν απολαυστικά μεταξύ του οικείου και του gourmet. Στο μενού θα βρείτε τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών, καθώς και τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά. Ανάμεσα στα signature dishes θα βρείτε φρέσκο, άγριο σολομό φούρνου με κρούστα εσπεριδοειδών και μυρωδικών πάνω σε ταμπουλέ, burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας αλλά και μοναδικά πιάτα με ζυμαρικά, σαλάτες, sushi και brunch.

Ομήρου 60, Αθήνα, 210 3617201. Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 210 8082014, Πλατεία Αλεφκανδρά, Μύκονος, 22890 25421. www.facebook.com/niceneasyAthens

Πορτατίφ

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Ακούγοντας το όνομά του, δεν σου πάει το μυαλό τι θα συναντήσεις, αν διαβείς το κατώφλι του! Το Πορτατίφ είναι μια σχετικά νέα, γλυκιά γωνιά στην καρδιά του Κολωνακίου, που έφερε γαλλικό αέρα στην οδό Σίνα. Σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας φορά, αφού δεν μοιάζει με κλασικό ζαχαροπλαστείο αλλά περισσότερο με γαλλικό μπιστρό εποχής, όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το γλυκό σου, συνοδεύοντάς το με αρωματικά ροφήματα και εξαιρετικό espresso. Στο ανοιχτό παρασκευαστήριο του Πορτατίφ φτιάχνονται καθημερινά, διά χειρός του νέου και πολύ ταλαντούχου pâtissier Tάσου Λύτρα, δεκάδες γλυκά. Λαχταριστά κρουασάν που γεμίζονται εκείνη την ώρα με σοκολάτα, bueno ή κρέμα, μεγάλη ποικιλία σε τάρτες με ολόφρεσκα φρούτα, αφράτα τσουρέκια, μηλόπιτες, υπέροχες φραουλόπιτες, cheesecake, πορτοκαλόπιτα, εκλέρ, προφιτερόλ, τέλειες μους και πολλά ακόμα που θα ανακαλύψετε από κοντά. Αν, πάλι, νιώσετε ότι θέλετε κάτι αλμυρό, υπάρχει αφράτη κις λορέν, χωριάτικη τυρόπιτα ή ατομική πίτσα μαργαρίτα που μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί. Extra tip: Μη χάσετε τις piano lounge nights, που διοργανώνονται δύο φορές τον μήνα, και το brunch τις Κυριακές.

Σίνα 21, Κολωνάκι, 210 3621866, www.facebook.com/portatifcafe/

Wine Series στα TGI Fridays

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter

Δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν και να μας προκαλούν σε νέες γευστικές εμπειρίες και γι' αυτό τα έχουμε ψηλά στις προτιμήσεις μας! Στα TGI Fridays κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, όπως και οι προτάσεις τους, που συχνά ανανεώνονται. Το νέο concept ακούει στο όνομα Wine Series και κάθε μήνα παρουσιάζει κρασιά από διαφορετικά ελληνικά οινοποιεία και μυστικά οινογνωσίας. Μετά τα κρασιά Τσάνταλη που πρωταγωνίστησαν στο... πρώτο επεισόδειο της Wine Series, τη σκυτάλη παίρνουν αυτόν το μήνα τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη. Extra tip: Έλα κι εσύ μια Τετάρτη και πλήρωσε στη μισή τιμή το μπουκάλι!

Ιπποπόταμος

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Μπαράκι με ιστορία που ακόμα και αν δεν την έζησες στο πέρασμα των χρόνων, τη νιώθεις με το που περνάς το κατώφλι του. Στον θρυλικό Ιπποπόταμο ξενύχτησαν γενιές και γενιές διανοουμένων, φίλων της τέχνης και της καλής μουσικής και μέχρι σήμερα παραμένει ένα από εκείνα τα μπαρ με χαρακτήρα. Ανοιχτά από το πρωί για καφέ και μέχρι αργά το βράδυ με δεκάδες διαφορετικές μπίρες, τη φημισμένη του σαγκρία, κοκτέιλ και λαχταριστά πιάτα. Τώρα που πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, η αυλή και ο πεζόδρομος στη Δελφών είναι ιδανικοί χώροι για να περάσετε όμορφα την ώρα σας.

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, facebook.com/ippopotamos.bar

Το όμορφο

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Με ιστορία που μετρά πια 80 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε ως καφέ-ζαχαροπλαστείο και ήταν στέκι για γνωστές φυσιογνωμίες της πολιτικής και των γραμμάτων μέχρι και σήμερα, παραμένει μία από τις πιο όμορφες γωνιές του Κολωνακίου. Εξ ου και το όνομά του: Το Όμορφο! Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, βέβαια, έχει αλλάξει μενού, αλλά όχι και χαρακτήρα! Από το 1983, με ιδιοκτήτη πλέον τον κ. Βασίλη, λειτουργεί με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και σπιτικές γεύσεις από τη σύζυγό του. Ένα αυθεντικό μαγειρείο στους πρόποδες του Λυκαβηττού, που τις ηλιόλουστες μέρες μετά βίας βρίσκεις τραπεζάκι έξω. Εδώ θα απολαύσεις καλό μαγειρευτό φαγητό, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών πιάτων, που ετοιμάζονται καθημερινά από αγνά υλικά της εποχής, σε ένα ευχάριστο, οικογενειακό περιβάλλον και σε λογικές τιμές. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού τα σουτζουκάκια τυλιχτά με μελιτζάνα και οι ηπειρώτικες πίτες, ενώ θα βρείτε μια σειρά από άλλα σπιτικά πιάτα, όπως γεμιστά, παπουτσάκια και κατσικάκι γιουβέτσι. Ανοιχτά καθημερινά και Κυριακές από τις 12:30 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Θα σας τα φέρουν και στο σπίτι.

Ξενοκράτους 50, Κολωνάκι, 210 7226830, www.facebook.com/to.omorfo

Para Siempre

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Στον διαχρονικά κοσμοπολίτικο πεζόδρομο της Χάρητος, στην καρδιά του Κολωνακίου, τρύπωσε τα τελευταία χρόνια ένα μαγαζί με αυθεντικό latin ταμπεραμέντο και ισπανικές γεύσεις. Το Para Siempre είναι το wine restaurant που αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα, σπεύσατε! Ο μοντέρνος και minimal χώρος του, με μοναδική εσωτερική διακόσμηση από γυμνό μπετόν και ρετρό πλακάκια, και το ολοκαίνουριο μπαρ 360view, διακοσμημένο με πόρτες παλιών ψυγείων, σε συνδυασμό με τις μοναδικές ισπανικές μουσικές επιλογές από dance μέχρι chill out και old time classic κομμάτια, κάνουν το Para Siempre ιδανικό after office προορισμό και όχι μόνο! Το μενού, με 25 γευστικές εκπλήξεις σε κρεατικά, θαλασσινά, παέγια, σαλάτες και γλυκά, υπόσχεται ένα ταξίδι γεύσεων στην Ισπανία με jamon serano και κόκκινη rioja, σε συνδυασμό με τάπας ή βάσκικα pinchos. Θα τα συνοδεύσετε υπέροχα, επιλέγοντας ανάμεσα από μια προσεγμένη λίστα με 50 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και από το cocktail menu. Ανοιχτά από Τρίτη έως Κυριακή, μετά τις 6 το απόγευμα.

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 210 7210155, www.parasiempre.gr, facebook.com/ParaSiempreTapasBar

Il Gatto

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Ο ξεχωριστός «Γάτος» του Κολωνακίου που κούρνιασε το ταμπεραμέντο του σε μία σχεδόν κρυφή στοά της Βουκουρεστίου επί 11 συνεχή χρόνια, αλλά και ο φινετσάτος all day χώρος που έγινε διαχρονικό στέκι για όσους ζουν, δουλεύουν και κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά σύντομα τη δική του αυλή! Το Il Gatto café bar θα επεκταθεί στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, δίνοντας έναν περισσότερο καλοκαιρινό τόνο στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Ο περίφημος «Γάτος» του Κολωνακίου ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί με αυθεντικό ιταλικό καφέ, φρέσκους χυμούς, σάντουιτς και σαλάτες, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να γευτείτε επιλεγμένες ετικέτες κρασιού ή γνήσιου ιταλικού aperitivo και δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλ. Στα must taste του ανανεωμένου μενού, οι ποικιλίες από ζουμερά μπέργκερ, λαχταριστές πίτσες και τα σπιτικά μπιφτέκια, ενώ το πλατό αλλαντικών και οι μπρουσκέτες παραμένουν μια διαχρονική, γευστική επιλογή για να συνοδεύσετε προσεγμένα ποτά. Extra tip: Μη χάσετε τις θεματικές μουσικές βραδιές. Μάθετε περισσότερα μέσα από τη σελίδα τους στο fb.

Στοά Βουκουρεστίου 16, Κολωνάκι, 210 3607777, fb: il gatto caffe bar

Τυροκομείο Κωσταρέλου και στο Κολωνάκι

Μια μοναδική γευστική νότα στο κέντρο της πόλης!

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter

Από την εποχή που έφτιαχναν τυρί και γιαούρτι από το δικό τους κοπάδι ζώων για το ταβερνάκι που διατηρούσαν στο Μαρκόπουλο και τη δεκαετία του '60, οπότε και άνοιξαν το πρώτο τυροκομείο, έχουν αλλάξει πολλά, όχι όμως και οι πλούσιες μοναδικές γαλακτοκομικές δημιουργίες της οικογένειας Κωσταρέλου.


Πιστή στην παράδοση που μετρά πάνω από 80 χρόνια, η οικογένεια Κωσταρέλου συνεχίζει με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι να παράγει τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας.


Ανάμεσα στο δίκτυο καταστημάτων της σε επτά σημεία της Αττικής, με σύγχρονες πια εγκαταστάσεις, βρίσκεται και το νέο, γουστόζικο ντελικατέσεν στην καρδιά του Κολωνακίου.


Ένα όμορφο και ζεστό μαγαζί που συνδυάζει το σύγχρονο παντοπωλείο με έναν μοναδικό χώρο εστίασης, γεμάτο επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα. Σε αυτό ετοιμάζονται καθημερινά ξεχωριστές γευστικές προτάσεις που έχει επιμεληθεί ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος και περιλαμβάνουν ιδιαίτερα σάντουιτς, σαλάτες, γλυκά, καθώς και πλατό τυριών και αλλαντικών.


Εδώ θα βρείτε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει το Τυροκομείο Κωσταρέλου, όπως η φέτα δωδεκάμηνης ωρίμανσης, τα φημισμένα γιαούρτια, οι κρέμες, τα ρυζόγαλα καθώς και προϊόντα άλλων αξιόλογων Ελλήνων παραγωγών.


Extra tip: Μπορείτε να παραγγείλετε και να σας φέρουν στο σπίτι ό,τι τραβάει η όρεξή σας από τα προϊόντα του παντοπωλείου αλλά και την κουζίνα του!

Ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-21:00 και Σάββατο 9:00-20:00., Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7259000, www.kostarelos.gr

Barallagi

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Γνωστό σημείο συνάντησης στο Κολωνάκι για τους λάτρεις της american style κουζίνας, το Barallagi coffeebrunchdinnerdrink είναι ένα από τα all day bar-restaurants στην καρδιά της πόλης που σίγουρα αξίζει μια θέση στην ατζέντα σου. Ανοιχτά από νωρίς το πρωί με καφέ και λαχταριστές επιλογές για πρωινό/brunch και, όσο περνάει η ώρα, για φαγητό με χορταστικές μακαρονάδες, ζουμερά διπλά μπέργκερ, φρέσκες σπιτικές λεμονάδες και ψαγμένα κοκτέιλ.

Μηλιώνη 7, Κολωνάκι, 210 3390756, www.facebook.com/barallagi.tm

Κάβα Ανθίδης

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Το μικρότερο σε μέγεθος από τα καταστήματα της Κάβας Ανθίδη, στη γωνία Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα δύο «αδελφάκια» του. Ράφια γεμάτα με εξαιρετικά ποτά, κρασιά, καλάθια, delicatessen και εξειδικευμένα προϊόντα για τη δημιουργία κοκτέιλ... όλα βρίσκονται εδώ. Φιλοσοφία τους, το τρίπτυχο «ποιότητα - ποικιλία - εξειδίκευση», «τυλιγμένο» σε φιλική εξυπηρέτηση και γνώση. Είτε αναζητάτε εξεζητημένα, σπάνια ή συλλεκτικά ποτά είτε επιθυμείτε να στείλετε φροντισμένα δώρα, λοιπόν, η Κάβα Ανθίδης είναι η λύση.

Πατρ. Ιωακείμ 45, 210 7251050, Κολωνάκι, e-shop: www.anthidis.gr

Carpo Κολωνάκι

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Είναι από τα μαγαζιά που πλέον αποτελούν συνώνυμο των καλών ξηρών καρπών στην πόλη και όχι άδικα. Περνώντας το κατώφλι του, σε συνεπαίρνουν οι μυρωδιές από τους φρεσκοκαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς αλλά και τα χρώματα των super foods που κατακλύζουν τα ράφια και είναι έτοιμα να σε παρασύρουν σε ένα ταξίδι γεύσεων – επιλογές κάθε είδους επιφυλάσσουν, διαρκώς, όλο και περισσότερες λαχταριστές εκπλήξεις. Αλατισμένοι ή ωμοί ξηροί καρποί από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς, αποξηραμένα φρούτα από κάθε γωνιά του κόσμου, ακόμα και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, αρωματικό μέλι από τη γη της Τήνου και της Καλύμνου, υπέροχες πραλίνες με αλάτι και καραμέλα, bio πλάκες σοκολάτας και εξαιρετικός καφές στο χέρι για κάθε ώρα της ημέρας. Όλα, πάντα στην εποχή τους, ώστε να προσφέρουν το μέγιστο της διατροφικής τους αξίας. Στο Carpo Κολωνάκι κάθε στιγμή της ημέρας είναι ιδανική για ένα σακουλάκι καρπούς, μια σέσουλα super foods ή μια δόση καβουρδισμένου καφέ που σκορπίζει αρώματα στην Κανάρη.

Κανάρη 6, Κολωνάκι, 210 3605617, www.carpoworld.com, Facebook: https://www.facebook.com/CarpoAthens, Instagram: @carpoworld

Καλίνκα Μαλίνκα

Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter
Να, οι λόγοι που το Κολωνάκι εξακολουθεί να είναι η ωραιότερη περιοχή του κέντρου Facebook Twitter


Έφεραν τα παραδοσιακά ρωσικά πιροσκί στην Αθήνα πριν από δυόμισι χρόνια και ήδη έχουν αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Στα καταστήματα Καλίνκα Μαλίνκα, που αντλούν το όνομά τους από το γνωστό ρωσικό τραγούδι και στα ρωσικά σημαίνει «κράνα και βατόμουρο» αντίστοιχα, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα πιροσκί, αλμυρά αλλά και γλυκά, τηγανητά ή ψημένα στον φούρνο, που φτιάχνουν καθημερινά με υλικά εξαιρετικής ποιότητας η Πωλίνα και οι συνεργάτες της. Εδώ θα γευτείτε λαχταριστά πιροσκί με πατάτα, κιμά, λάχανο και καρότο, μανιτάρια, με λουκάνικο και τυρί, με φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγό, ενώ υπάρχουν και αρκετά πιροσκί ψημένα στον φούρνο, με κιμά, κοτόπουλο και μανιτάρια ή μπέικον και τυρί. Εκείνο που δεν έχετε ξαναφάει είναι το μοναδικό τσεμπουρέκ, γεμιστό με κιμά, απευθείας από το τηγάνι! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και μια γλυκιά εκδοχή και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που δεν είναι άλλη από το πιροσκί Καλίνκα-Μαλίνκα με φρέσκα μούρα, ανθότυρο και σταφίδα, παπαρουνόσπορο και σοκολάτα. Δοκιμάστε τα νέα τους πιροσκί διαίτης από αλεύρι ολικής άλεσης! Και διατηρείτε τη σιλουέτα σας και απολαμβάνετε από τα καλύτερα πιροσκί της πόλης!

Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη, 210 3388358. Σταδίου 27, 210 3316070 (delivery). www.facebook.com/kalinka-malinkagr, www.kalinka-malinka.gr/el

 

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ