Όλα για τον έρωτα

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter
0

Vinarte

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Καλά κρυμμένο μέσα στα στενάκια της Γλυφάδας βρίσκεται το Vinarte, ίσως το μοναδικό στο είδος του wine bar restaurant. Το ξύλινο πάτωμα, το μπαλκόνι με θέα την ελιά, και οι εναλλαγές του DJ μεταξύ φανκ, τζαζ και ιταλικών επιλογών συνδυάζονται για να περάσετε μια μοναδική βραδιά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Η walk in κάβα, με περισσότερες από 150 ετικέτες απ' όλον τον κόσμο και 31+ στο ποτήρι, είναι από τις πιο πλήρεις που υπάρχουν στην Αθήνα, με πολλά κρυμμένα «διαμαντάκια». Του Αγίου Βαλεντίνου η κουζίνα του Vinarte ανταγωνίζεται την κάβα... Δροσερή σαλάτα με γλυκό κρασί Σάμου, ριζότο με πορτοκάλι, γαρίδες και prosecco και η τριλογία από λαβράκι κοντράρουν τις οινικές επιλογές και τα καλύτερα κρασιά για μια ιδιαίτερη βραδιά! Εκτός, όμως, από του Αγίου Βαλεντίνου, κάθε Τρίτη είναι BYOB (Bring Your Own Bottle) με cork fee €8, ενώ κάθε Πέμπτη βρίσκουμε διαφορετικό live σχήμα, πάντα σε swing και jazzy ύφος. TIPS: Μην ξεχάσετε, φεύγοντας, να φτιάξετε το καλάθι δώρων σας με κάποιο κρασί σε τιμή κάβας, σε μία από τις πρότυπες συσκευασίες δώρου και αξεσουάρ κρασιού.

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, www.vinarte.gr

 

Η Ιωάννα Σεβοπούλου στο Beluga

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter

Σε ένα μουσικό ταξίδι όπου το χθες γίνεται σήμερα με έναν μαγικό τρόπο, μέσα από νότες και εικόνες από την εποχή της «αμαρτωλής Τρούμπας», υπόσχεται να μας παρασύρει αυτή την Κυριακή 14/02, και στη συνέχεια κάθε Τρίτη, η ταλαντούχα Ιωάννα Σεβοπούλου, μέσα από τη σκηνή του Beluga στον Πειραιά.


Η ιστορική συνοικία του Πειραιά ξαναζεί την παλιά της αίγλη και ο νέος διαδραστικός χώρος του Beluga μας μεταφέρει σε εποχές που έγιναν γνωστές στις νεότερες γενιές μέσα από κινηματογραφικές ταινίες.


Το μουσικό ταξίδι της καταξιωμένης περφόρμερ ξεκινάει με ξένα κινηματογραφικά τραγούδια, περνάει στο ελληνικό σινεμά και καταλήγει στο σήμερα μέσα από ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο πρόγραμμα, απόλυτα ταιριαστό με τον χώρο. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, τραγουδάει σε τέσσερις γλώσσες και, χάρη στη μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου που διαθέτει, χαρίζει μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Όσο για το Beluga, για εκείνους που κινούνται στον Πειραιά δεν χρειάζονται πια και πολλές συστάσεις, αφού έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς θαυμαστές. Πρόκειται για το νέο σημείο αναφοράς στην πόλη, έναν artistic πολυχώρο που έφερε αέρα εξωτερικού στην περιοχή και έχει περάσει με επιτυχία τις «εξετάσεις» σε όλα τα επίπεδα. Εξαιρετικό φαγητό, καλή μουσική, εμπνευσμένα κοκτέιλ και, φυσικά, αρκετές εκδηλώσεις για τα... ανήσυχα πνεύματα.


Θα σας εντυπωσιάσει η κομψή του αισθητική, καθώς έχει «παντρέψει» αρμονικά το ρετρό με μοντέρνα στοιχεία, και θα σας δώσει την αίσθηση ενός μουσείου, καθώς θα πίνετε τον καφέ σας έχοντας μοναδικά γλυπτά ακριβώς κάτω από τα πόδια σας και δεκάδες άλλα έργα τέχνης, που κάνουν ξεχωριστή κάθε γωνιά του.


Στον εντυπωσιακό χώρο του εστιατορίου θα γευτείτε, εξάλλου, προσεγμένα πιάτα με έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες αλλά και διεθνείς γαστρονομικές δημιουργίες που θα συνδυάσετε με κάποιο κρασί από την πλούσια λίστα της κάβας του.
Και τι καλύτερο από το να τα κάνετε όλα αυτά ακούγοντας τραγούδια που έγραψαν ιστορία την εποχή της «αμαρτωλής Τρούμπας» και περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της η Ιωάννα Σεβοπούλου.
Beluga Art, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, Rsv: 210 4116505, facebook/Beluga


Chapeau

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Αν η Γιορτή των Ερωτευμένων σας φέρνει στον νου σκηνές από το γαλλικό σινεμά και παρισινά μπιστρό, τότε το Chapeau στο Χαλάνδρι είναι το μέρος που ψάχνετε για να περάσετε το απόλυτα ρομαντικό βράδυ με το έτερον ήμισυ. Ξεκινήστε με το αγαπημένο σας κρασί και δώστε το πρώτο φιλί πάνω από μια tartine με λότζα φυσικής ωρίμανσης, χειμερινά λαχανικά και κασέρι, μία από τις πολλές φημισμένες tartines της σεφ Ντίνας Νικολάου, προτού μοιραστείτε μια κατακόκκινη παθιασμένη Charlotte και πείτε «σ' αγαπώ». Θα ακούσετε ατμοσφαιρική μουσική αλλά και το «La vie en rose» α καπέλα.

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, 210 6845300, www.chapeau.gr


Βαρούλκο

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Δύο μοναδικά μενού έχει ετοιμάσει ο Λευτέρης Λαζάρου στον νέο ειδυλλιακό χώρο του Βαρούλκου στο Μικρολίμανο. Το «Heartbeat», με μανιταρόσουπα με καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας, ριζότο με γαρίδες, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα Amaretto, φιλέτο σολομού με chorizo και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα και επιδόρπιο-έκπληξη στην τιμή των 50 ευρώ. Και το «Love Attack», με σεβίτσε τσιπούρας, μανιταρόσουπα με καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας, ριζότο με γαρίδες, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα Amaretto, καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας, και επιδόρπιο-έκπληξη, στην τιμή των 60 ευρώ.

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400, facebook/varoulkorestaurant


Athens Plaza

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Με άκρως ρομαντικές μουσικές, εξαιρετικό, όπως πάντα, φαγητό και ειδικές τιμές στις σουίτες υποδέχεται τη Γιορτή των Ερωτευμένων το ξενοδοχείο Athens Plaza. Τα κομψά δωμάτια και οι πολυτελείς σουίτες του κεντρικού ξενοδοχείου το κάνουν ιδανικό προορισμό για κάθε ζευγάρι που θέλει να ζήσει ένα ρομαντικό διήμερο στην καρδιά της Αθήνας. Και τι καλύτερο από ένα δείπνο στο εστιατόριο «The Parliament», συνοδεία ζωντανής μουσικής, ή ένα ποτό στο Explorer's Bar προτού... αποσυρθείτε σε ένα από τα πολυτελή του δωμάτια, που ειδικά για το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου προσφέρει σε σπέσιαλ τιμές.

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 2, πλ. Συντάγματος, Αθήνα, 210 3352400, facebook/njvathensplaza


Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Γιορτάστε την πιο ερωτική γιορτή του έτους, επιλέγοντας για τους αγαπημένους σας γλυκές δημιουργίες σε σχήμα καρδιάς, όπως ένα μπισκότο με επικάλυψη πάστας ζάχαρης ή ένα γλειφιτζούρι με γεύση φράουλα ή κεράσι αλλά και μια τούρτα καρδιά, cheesecake, μιλφέιγ αλλά και πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως πάβλοβα και μπισκότο. Επισκεφτείτε τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, επιλέξτε το γλυκό της καρδιάς σας και χαρίστε στους αγαπημένους σας εμπειρία πέντε αισθήσεων «από καρδιάς»!

www.konstandinidis.com

You pick the day, TGI Fridays make it FRIDAY!

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Στα TGI Fridays: Οι Δευτέρες ονομάζονται Hangover Mondays και είναι αφιερωμένες στους φοιτητές, που απολαμβάνουν 20% έκπτωση! Τρίτη, η ιδανική ημέρα για τα πιο λαχταριστά πρότζεκτ. Στις Burger Projects Tuesdays δοκιμάζουμε τα Limited Edition Burgers. Στη μέση της εβδομάδας χρειαζόμαστε παρέα. Στις Share It Wednesdays απολαμβάνουμε όλα τα κρασιά στη μισή τιμή. Κάθε Πέμπτη, στις Beer Thursdays των TGI Fridays επιλέγουμε domestic ή international μπίρες μόνο με €3! Πήγε κιόλας Παρασκευή; «Happy Fridays» αναφωνούμε, με Margaritas στα €5! Η Κυριακή είναι μοναδική και την περνάμε στα TGI Fridays με Sunday Funday και αγαπημένα cocktails στα €5! Κάθε μέρα Παρασκευή, κάθε μέρα και άλλη έκπληξη!

Mondovino day&night

Όλα για τον έρωτα Facebook Twitter


Μια σχετικά νέα πρόταση για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο, το Mondovino θα σας μυήσει στα μυστικά του ελληνικού αμπελώνα. Εδώ θα βρείτε πολλά κρασιά από μικρούς παραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα, «καθαρά» ποτά και πρωτότυπα κοκτέιλ από το έμπειρο bar team. Θα τα συνδυάσετε ιδανικά με λαχταριστές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών σε τιμές πολύ προσιτές. Στον ζεστό και όμορφα διακοσμημένο του χώρο με αντίκες και βινύλια μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί τον καφέ σας. Extra tip: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο διαφορετικά events και πολλά live έκπληξη.

Κύπρου 47 & Παναγή Τσαλδάρη, Βύρωνας, 211 0124096,  Facebook/Mondovino day & night

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ