Οι ασχήμιες της περιοχής του Συντάγματος

Οι ασχήμιες της περιοχής του Συντάγματος Facebook Twitter
0

Για 5 ασχήμιες με τις οποίες υποχρεώνονται να ζουν όσοι κινούνται στην περιοχή του Συντάγματος έγραψε ο Μιχάλης Μιχαήλ πρόσφατα στο LIFO.gr, συνοδεύοντας το άρθρο και με κατατοπιστικότατες φωτογραφίες. «Πόσο δίκιο έχετε, κ. Μιχαήλ. Κάντε υπομονή, όμως, η Ολυμπιάδα του 2096 πλησιάζει κι αν διεξαχθεί στην Αθήνα, όλα αυτά θα αλλάξουν, έστω και προσωρινά...» σχολίασε γλυκόπικρα ο Δον Ιδιώτης, ενώ ο 14:17 έγραψε: «Eίναι κλισέ, αλλά το θέμα της καθαριότητας ξεκινάει από εμάς. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στο Τόκιο, όπου ζουν τόσα εκατομμύρια, και να ντρέπεσαι να πατήσεις στα πεζοδρόμια από την καθαριότητα. Εδώ ούτε σε έναν χρόνο δεν καθαρίζεται η Αθήνα από τις κολλημένες τσίκλες – και πάλι, κάποιοι θα συνεχίζουν να τις πετάνε κάτω, μαζί με χαρτάκια, ζελατίνες, γόπες. Όχι ότι ο δήμος δεν ευθύνεται για την καθαριότητα και το χάλι της καταπάτησης του δημόσιου χώρου, βέβαια, αλλά ας ξεκινήσουμε από εμάς τους ίδιους σε κάποια απλά θέματα». Και ο αναγνώστης με το ψευδώνυμο xouftalo πρόσθεσε: «Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (πρώην "Καιρός" της "Ελευθεροτυπίας") είχε γράψει κάποτε το μυθικό: "Ο κόσμος του Έλληνα τελειώνει στην εξώπορτα του διαμερίσματός του (από τη μέσα μεριά)". Ποτέ δεν θεωρήσαμε το δημόσιο δικό μας. Και ό,τι δεν είναι δικό σου, δεν το νοιάζεσαι. Όπως, επίσης, ότι 18 στους 20 δεν μπορούν καν να καταλάβουν το νόημα της λέξης "αισθητική". Αν τη χρειάζεσαι για να ζεις, η απουσία της σε πονάει. Αν όχι, δεν θα καταλάβεις ποτέ την έλλειψή της».


Για «8 μεταγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα ο Τσίπρας μάλλον μετανιώνει» (Ραχήλ, Λαπαβίτσας, Βαρουφάκης, Αλέξης Μητρόπουλος κ.ά.) γράψαμε στα τέλη Ιουλίου, και σχεδόν όλοι έχουν φύγει απ' το κόμμα έκτοτε. «Το Βατερλό του Τσίπρα θα είναι οι τακτικισμοί του σε συνάρτηση με την αδυναμία "επιλογής" στελεχών!» σχολίασε ο/η Q61.5%. «Ο διακαής πόθος του για την κατάκτηση της εξουσίας ήταν μεγαλύτερος από την ευθύνη της διακυβέρνησης! Σήμερα πληρώνει το ηθικό και πολιτικό τίμημα κι εμείς τον λογαριασμό!». Ο δε Σάββας τόνισε: «Ναι, όμως αυτά τα άτομα δεν βρίσκονται μόνο πέριξ του Τσίπρα. Βρίσκονται παντού! Σε όλα τα κόμματα και είναι ανάμεσά μας, σε κάθε παρέα».


«213 μέρες Αριστερά: από τα δάκρυα χαράς σε μία από τα ίδια» λέγεται το άρθρο του Θοδωρή Αντωνόπουλου που δημοσιεύτηκε στο LIFO.gr πρόσφατα και αναλύει τα συν και τα πλην της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Σε μία από τα ίδια; Μακάρι να ήταν μία από τα ίδια!» αναφώνησε ο Hristoss1. «Η πρώτη φορά Αριστερά κατάφερε το ακατόρθωτο! Να γίνουν ήρωες οι κάθε λογής μπουμπούκοι και Βορίδηδες και η Βούλτεψη με τα χαρτιά υγείας! Ας μη μιλήσουμε για τους 300.000 νέους ανέργους, για το κόστος των capital controls και για το συνολικό κόστος των αλλεπαλλήλων εκλογών». Ο Δον Ιδιώτης πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια είναι το μόνο θετικό που αφήνει πίσω της αυτή η κυβέρνηση. Η πολιτική της στο μεταναστευτικό ήταν από ανεκδιήγητη έως ανύπαρκτη, η δε κ. Χριστοδουλοπούλου υπήρξε καρικατούρα υπουργού. Η κυβέρνηση Τσίπρα αποδείχτηκε φτιαγμένη απ' το ίδιο αυτό σάπιο κομματικό σύστημα που εκπροσωπούν και οι παλιότεροι – δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μισό ΠΑΣΟΚ βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, η δε μισή ΝΔ στους ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία. Ο κυνισμός με τον οποίο έκλεισαν τις Σκουριές, πετώντας στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους, μόνο και μόνο για να κερδίσουν κάποιες ψήφους ιδεοληπτικών, δείχνει ότι μόνο Αριστερά δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ». «Ο εμπαιγμός των ΛΟΑΤ ψηφοφόρων υπήρξε επώδυνος και απολύτως αδικαιολόγητος» έγραψε ο Δημήτρης Τ. «Το Σύμφωνο Συμβίωσης, που μπορούσε να γίνει χωρίς οικονομικές επιπτώσεις, παρά μόνο αν έμπαινε μέσα και η ασφάλιση, αφέθηκε κυνικά εκτός κοινοβουλευτικού έργου, ενώ και χρόνος υπήρξε και ήταν στις προγραμματικές διακηρύξεις. Φαινόταν από καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει στον εθνολαϊκισμό με ινστρούχτορα αυτής της γραμμής τον Νίκο Κοτζιά, πολιτικό φίλο των Πούτιν και Ντούγκιν (καθοδηγητής της φασιστικής εκτροπής στη Ρωσία, μέντορας του Πούτιν και καθοδηγητής της κοινωνικής εξόντωσης των ΛΟΑΤ). Η απόφαση του Τσίπρα είναι οργανική και σταθερή, να ξανασυνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ., να εκφράσει αυτόν το χώρο, τον εθνολαϊκίστικο χυλό, και να παραμερίσει τη δικαιωματική ατζέντα. Πρόκειται για κυνικό πολιτικό που δεν ορρωδεί προ ουδενός για να παραμείνει στην εξουσία. Έκανε δημοψήφισμα γιατί δεν μπορούσε να περάσει τον συμβιβασμό μέσα στο κόμμα του. Το κέρδισε και το πούλησε. Τώρα έκανε εσπευσμένα εκλογές, για να προλάβει να κρατήσει κάτι από τη δημοφιλία του. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να τον ξαναψηφίσει». Και ο raydon κατέληξε: «Τελικά, κατάλαβε κάνεις γιατί ανέμιζαν τις σημαίες-ουράνιο τόξο το βράδυ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ;».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ