ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τους πήραμε σπίτια μας. Θέλετε και φωτογραφίες;

Τους πήραμε σπίτια μας. Θέλετε και φωτογραφίες; Facebook Twitter
0

«Θέλουμε να τους πάρουμε στα σπίτια μας και το κάνουμε ήδη» έγραφε στο άρθρο του για τους πρόσφυγες ο Θοδωρής Αντωνόπουλος. «Άλλο ένα συναισθηματικά φορτισμένο άρθρο που προωθεί τη μία από τις δύο ατζέντες, αποφεύγοντας να θίξει βασικά πραγματάκια» σχολίασε ο grayden. «Δεν θα αναφερθώ στα βασικά, γιατί είναι πλέον βαρετό, αλλά με ενοχλεί υπερβολικά να μην αναφερόμαστε στις ικανότητες που έχει η κάθε χώρα να αφομοιώσει/εντάξει μερικές χιλιάδες ξένους, ως προς τα ήθη και τα έθιμά της, ανθρώπους. Ο αρθρογράφος ναι μεν δεν τους "λατρεύει" αλλά μόνο τη δική τους πλευρά δείχνει να κοιτάει, όταν κατηγορεί την Κύπρο π.χ. για ρατσισμό επειδή ζητάει να πάρει χριστιανούς, έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα αφομοίωσης. Η ένταξη τόσο πολλών ανθρώπων σε μία εντελώς διαφορετική χώρα δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά ελάχιστοι δείχνουν να σκέφτονται τα πιθανά προβλήματα (περιθωριοποίηση, γκέτο, έγκλημα κ.λπ.) που μπορεί να φέρει η έλλειψη σωστού σχεδιασμού».
Ο geo_1990 ήταν μάλλον επικριτικός στο ζήτημα των προσφύγων/μεταναστών, γράφοντας: «Να δω, όταν θα σκάνε οι πρώτες βόμβες, τι θα λέτε, ή δεν θα λέτε. Η Ευρώπη θα γίνει η νέα ΗΠΑ, να θυμάστε τα λόγια μου. ΥΓ.: Κύριε Αντωνόπουλε, περιμένω φωτό από το σπίτι σου».
Ο ίδιος ο συντάκτης μας, μετά την αναφορά στο πρόσωπό του, απάντησε στον αναγνώστη: «Πιστέψτε με, έχω φιλοξενήσει αρκετούς μετανάστες σπίτι μου, και όχι, δεν με... βομβάρδισε κανείς ακόμα. Να τους φωτογραφίσω, γιατί; Για να δείξω πόσο σούπερ ουάου είμαι ή μήπως τους θεωρείτε εκθέματα ζωολογικού κήπου;».


«Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε συνειδητά να κάνει την κοινωνία λίγο καλύτερη στο θέμα της Εκκλησίας και του Συμφώνου Συμβίωσης, και πώς ο Τσίπρας φέρθηκε στις μεγάλες μας στιγμές ως ανθρωπάκι» ήταν ο υπότιτλος του editorial του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου την περασμένη εβδομάδα.
«Ποτέ δεν έχω νιώσει τέτοια απογοήτευση και παταγώδη διάψευση προσδοκιών σε τόσο μικρό διάστημα από καινούργια κυβέρνηση» σχολίασε η Σάρα. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ειδικά τώρα που ο χρόνος τρέχει συμπυκνωμένος, λόγω κρίσης». «Συμφωνώ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κάνει σημαντικά πράγματα, όπως στο θέμα με την Εκκλησία και το Σύμφωνο Συμβίωσης (πράγματα, δηλαδή, που δεν πρόκειται να κάνει η ΝΔ όταν έρθει στην εξουσία), προτίμησε να ακολουθήσει παλαιοκομματικές μεθόδους, βλέπε πρόσληψη καθαριστριών και άνοιγμα ΕΡΤ με επαναπρόσληψη όλων των υπαλλήλων» πρόσθεσε ο/η Winifred Sanderson, ενώ ο greeko25 παρατήρησε δηκτικά: «Το να αποφυλακιστεί ο Ξηρός ήταν γι' αυτούς προφανώς πιο επείγον». Τέλος, ο DimitrisT έγραψε: «Ειλικρινά, δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω υποδείξεις. Διάγουμε περίοδο περιδίνησης και ελεύθερης πτώσης, όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και το ΠΟΤΑΜΙ που θα ψηφίσω είναι μια λύση εξ αποκλεισμού ή, τέλος πάντων, που κάπως με εκφράζει. Ως μη ώφειλε, ο Τσίπρας εξέφρασε όχι το χθες αλλά το προχθές. Με κυνισμό και χυδαιότητα. Φυσικά, η ελλαδική Εκκλησία έχει ξεκάθαρα αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να ελέγχει όλα τα κόμματα που χτυπούν την πόρτα της εξουσίας. Οι αποφάσεις του ΕΣΡ, οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι. Καγχάζουν με τις ελπίδες μας».


Για τα 53 πράγματα που θα σου άρεσε να κάνεις αν ήσουν νέος φοιτητής στην Αθήνα έγραψε η Lifo Team. «Μεγάλη παράλειψη το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας: Μικρολίμανο, Παραλιακή, Πειραιάς αλλά και ανατολικά, στη Νέα Μάκρη για μπάνιο! Επίσης, για ποτό πολύ δημοφιλές είναι το Χαλάνδρι» πρόσθεσε ο Varao, ενώ ο/η Agn_x σχολίασε: «Κατά μία έννοια, φίλους δεν θα 'χετε, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με τους "φίλους" σας. Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά, μην αφήνετε μαθήματα. :P».


Να τι έγραψαν αναγνώστες για τις πιο καυτές δηλώσεις του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας που ανθολόγησε ο Δημήτρης Κυριαζής. Harris-sr: «Ο ορισμός του οπισθοδρομικού παλαιοκομματικού ανθρώπου. Σαράντα χρόνια πολιτικός και η μόνη φορά που άκουσα κάτι γι' αυτόν είχε να κάνει με το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Δεν με νοιάζει αν βγει πρωθυπουργός, δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που τον ψηφίζουν, απλώς θεωρώ ότι ο λόγος του είναι άκρως προσβλητικός».
ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ: «Ο Βαγγέλας πάντα έτσι ήταν: αυθεντικός, με τα καλά και τα κακά του. Άλλοι έγιναν πρωθυπουργοί και άρχισε να τους ενδιαφέρει η ακριβή μόδα περισσότερο από την ουσία... (βλέπε Τσίπρας)».
amarcord: «Βρισκόμαστε σ' αυτό το σουρεαλιστικό σημείο της ιστορίας μας. Χρειαζόμαστε μια λύση αστικής δημοκρατίας (ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας), η οποία όμως για να προκριθεί ψηφομεταφραστικά προβάλλεται με τρόπο λαϊκό και "κομπολογίστικο", με ατού την απουσία "κομιλφό" και "κυριλέ", για να ευαγγελιστεί την αυθεντικότητα. Μας έχει φάει η απουσία πολιτισμού!».
Τhe Wise Guy: «Η σοβαροφάνεια είναι τελείως διαφορετική από τη σοβαρότητα. Ο Μεϊμαράκης δεν έχει τίποτε από τα δύο, αλλά ο τρόπος που μιλάει εντάσσεται στο πρώτο».

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ