Απεργία την Πρωτομαγιά

Μουσική, Πάρτι, Εvents για άλλον έναν δύσκολο Σεπτέμβριο

Μουσική, Πάρτι, Εvents για άλλον έναν δύσκολο Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Οι Α Victim of Society εμφανίζονται στο Φεστιβάλ Νέας Ψυχεδελικής Μουσικής στο Ρομάντσο. Φωτό: Freddie F.
0

Thirty Seconds to Mars
Οι Τhirty Seconds to Mars αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα χάρη στον frontman τους Jared Leto. Κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να τραβήξουν την προσοχή και να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της μουσικής βιομηχανίας, περιοδεύοντας ανά τον κόσμο και πραγματοποιώντας sold out εμφανίσεις. Κομμάτια όπως τα «The edge of the Earth», «Α beautiful lie», «Attack» και «The Kill» γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και τους έκαναν γνωστούς στο ευρύ κοινό. Κάποια από αυτά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά όσοι βρεθούν στο TerraVibe την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. TerraVibe Park, 30/9, 15:00, 37ο χλμ Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα, είσ.: €33-60

ΨX 2015 ~ Φεστιβάλ Νέας Ψυχεδελικής Μουσικής
Για δεύτερη χρονιά, ένα από τα πιο συναρπαστικά φεστιβάλ του φθινοπώρου. Δύο μέρες γεμάτες με νέα ελληνική ψυχεδελική μουσική στο Ρομάντσο, με μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της εγχώριας σκηνής, στις 11 και στις 12 Σεπτεμβρίου. Κιθαριστικός ήχος με ψυχεδελικές αναφορές από τους Baby Guru, A Victim of Society, Chickn, The Cave Children, The Callas, Psychedelic Trips To Death, Azraq Sahara και άλλα ονόματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Μουσική και παράλληλες δράσεις γύρω από την κουλτούρα της ψυχεδέλειας.

11-12/9, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5

Six d.o.g.s Season Opening Night
Ο πρώτος συνασπισμός DJ της σεζόν. Θα ακολουθήσουν αρκετοί, επειδή το «τραβάει» η εποχή. Ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος (six d.o.g.s), ο Βασίλης-Mr. Bios-Χαραλαμπίδης (bios, Ρομάντσο) και ο Δημήτρης-Ανάπηρος-Αναγνώστου (Kitty Cat, Κύριος) γνωρίζονται χρόνια. Και συμπαθιούνται. Δαιμόνιοι υπερασπιστές του καλού (γούστου), συνηθίζουν να ανταλλάσσουν επισκέψεις στις έδρες ο ένας του άλλου, δεν είχε τύχει όμως ποτέ να συνυπάρξουν δημιουργικά. Μέχρι τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα της έναρξης της νέας σεζόν του six d.o.g.s κι αυτός είναι λόγος γιορτής. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, οι τρεις τους, και μαζί και μόνοι, θα βρεθούν επί της σκηνής του six d.o.g.s για το πρώτο μεγάλο πάρτι της σεζόν. Θα παίξουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός και θα είναι ωραία, όπως είναι πάντα ωραία όταν μαζεύονται οι φίλοι μετά τις διακοπές να πούνε πώς τα πέρασαν και να πιούνε στην υγειά μιας νέας χρονιάς.

4/9, six d.o.g.s, στις 22:00, με ελεύθερη είσοδο

Μουσική, Πάρτι, Εvents για άλλον έναν δύσκολο Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Thirty Seconds to Mars

The annual Yes it Does!! Sure it Does!! season opener
Πέρσι, οι Yes it does!! Sure it does!! γέμισαν ασφυκτικά το αίθριο του Some Bizzare, στην οδό Σοφοκλέους. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα δοκιμάσουν να κάνουν το ίδιο με χορευτικές μουσικές επιλογές. Έτσι, αργά το Σάββατο το βράδυ πίσω από τα decks θα βρεθεί ο συνιδρυτής της Lurid Records Alex, ενώ μαζί του θα είναι και ο Bodj ή αλλιώς Γιώργος Ζαχαρίου με house και techno επιλογές. Ακολουθεί ο φωτογράφος, συλλέκτης βινυλίων και εκδότης του περιοδικού «Kennedy», Chris Kontos. Tο line up ολοκληρώνεται με τις μουσικές των resident DJs, Bad Spencer & The Dreamer, σε ένα πάρτι που αναμένεται να κρατήσει μέχρι το πρωί.

5/9, 23:30, Some Bizzare, Σοφοκλέους 7-9, είσοδος ελεύθερη

Viet Cong
Οι Viet Cong είναι το νέο καναδέζικο συγκρότημα που προκάλεσε αίσθηση από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε φέτος. Ο Matt και ο Mike, δύο από τα μέλη της μπάντας, κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή ως Women, κυκλοφορώντας το «Cassette» και ανοίγοντας τον δρόμο για το νέο τους εγχείρημα. Με τους Scott και Daniel στις κιθάρες, δημιούργησαν τον δικό τους ξεχωριστό ήχο, παίζοντας μουσική που κινείται ανάμεσα στον θόρυβο και την πειραματική ποπ, θυμίζοντας άλλοτε Εcho and The Bunnymen ή Bauhaus και άλλοτε This Heat, και γρήγορα ξεχώρισαν μέσα από τις εκρηκτικές ζωντανές τους εμφανίσεις. Στο πλαίσιο της περιοδείας που έχουν ξεκινήσει για την προώθηση του δίσκου τους σταματούν και στο στενό της Αβραμιώτου για μια πολλά υποσχόμενη συναυλία. Τη βραδιά ανοίγει η εγχώρια μπάντα Chickn.

2/9, 21:00, six d.o.g.s,Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσ.: €17-20

 

Athens Street Outdoors
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το πρώτο φθινοπωρινό Athens Street Outdoors. House, disco και techno μουσικές θα κατακλύσουν τη στοά, το μπαρ και το πεζοδρόμιο της Πραξιτέλους, ενώ στα decks θα βρίσκονται μερικοί από τους πιο δημοφιλείς εγχώριους DJs. Πρώτη καλεσμένη της βραδιάς η Nerize ή αλλιώς Κατερίνα Ζωγράφου, με ηλεκτρονικούς ήχους. Μαζί της, το δίδυμο των Shmidt & Drosis με ένα μείγμα από deep house και tech house, αλλά και ο πολυπράγμων Tolis Q, που είναι DJ remixer και παραγωγός. Ακολουθεί ο Jose Amba από τη νεότερη γενιά των εγχώριων DJs, ενώ το line up ολοκληρώνεται με τον Jiles John.

6/9, 17:00, Praxitelous, Πραξιτέλους 33, είσοδος ελεύθερη

Μουσική, Πάρτι, Εvents για άλλον έναν δύσκολο Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Viet Cong

Slovenly We 're Loud Fest!
Η αμερικανική Slovenly Recordings κλείνει τα 13 χρόνια λειτουργίας της, κυκλοφορεί μια επετειακή συλλογή και διοργανώνει ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αθήνας με μερικά από τα πιο αξιόλογα ανεξάρτητα συγκροτήματα αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο. Πανκ θρύλοι, όπως οι Αμερικανοί New Bomb Turks και οι Βέλγοι Kids, θα μοιραστούν τη σκηνή με τους δικούς μας Acid Baby Jesus, Bazooka, Gay Anniversary, Komodina3 (που παίζουν για πρώτη φορά), αλλά και τους Anomalys, Sultan Bathery, Useless Eaters, Magnetix, καθώς και ρεμπέτικη μουσική. Μια τετραήμερη rock'n'roll γιορτή που παραλίγο να μη γίνει στην Αθήνα λόγω της πρόσφατης κρίσης. Ολόκληρο το στόρι υπάρχει στο lifo.gr.
17-20/9. Υπάρχουν μονοήμερα, διήμερα, τριήμερα και τετραήμερα εισιτήρια και κοστίζουν από 15 έως 59 ευρώ στην προπώληση. Αn Club (Σολωμού 17-19, Εξάρχεια) 17/9. Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Βικτώρια) 18-19/9. After parties με live εμφανίσεις-έκπληξη και DJ sets για τις 17, 18 και 19/9 στο Boiler (Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι). Βυρίνης Ταβέρνα (Αρχιμήδους 11, Παγκράτι) 20/9 με φαγητό και live ρεμπέτικα με τους Romvia.

Η είσοδος είναι 15-59€

Legion Run
To Legion Run δεν είναι ένας απλός αγώνας δρόμου αλλά μια εμπειρία γεμάτη διαφορετικές προκλήσεις, στην οποία οι συμμετέχοντες πρέπει να τρέξουν, να πηδήξουν, να συρθούν και να λασπωθούν. Οι παίχτες θα διασχίσουν μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων στην οποία είναι τοποθετημένα εμπόδια όπως φωτιά, λάσπη και συρματοπλέγματα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό τους, να σκαρφαλώσουν σε τοίχους, να συρθούν στη λάσπη, να περάσουν από δεξαμενές με πάγο και νερό και να πηδήξουν πάνω από τη φωτιά. Με άλλα λόγια, πρέπει να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Παρ' όλα αυτά, μπορούν να επιλέξουν τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής που θα ακολουθήσουν και, είτε είναι περισσότερο είτε λιγότερο ανταγωνιστικοί, ενθαρρύνονται να αλληλοβοηθηθούν για να την ολοκληρώσουν. Φέτος, το Legion Run θα πραγματοποιηθεί στις Αλυκές Αναβύσσου.

13/9, Αλυκές Αναβύσσου, είσ.: €29-50, πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής και τις ώρες διεξαγωγής μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.legionrun.gr/athina

 

Τhe Rotten Race
Το Rotten Race (ο βρόμικος αγώνας) είναι ένα event για όσους λατρεύουν τις μηχανές κάθε είδους. Διοργανώθηκε με μεράκι για να είναι ακριβώς όπως οι αγώνες που γίνονται στη Βρετανία και στην Αυστραλία, έτσι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου οι εραστές των δύο τροχών θα βρουν ιδανικό μέρος στο Vagoni Café, στον Ιππικό Όμιλο της Βαρυμπόμπης, μέσα στην καταπράσινη φύση, όπου θα μαζευτούν και ανά δύο θα κονταροχτυπηθούν, όπως έκαναν οι ιππότες στον Μεσαίωνα. Αντί, όμως, για άλογα, θα καβαλάνε μηχανές. Ο νικητής θα περνάει στον επόμενο γύρο. Όλοι οι αναβάτες πρέπει να φοράνε κράνος και προστατευτικό εξοπλισμό. Θα υπάρχουν, όμως, και άλλα αγωνίσματα για όσους δεν είναι φαν του είδους και ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ντυθεί όπως τραβάει η ψυχή του. Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο Rotten Race πρέπει να στείλουν με e-mail το μοντέλο της μηχανής που θα τρέξουν καθώς και όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας, γράφοντας Rotten Race στο «subject».

4/10, [email protected] Café (Λεωφόρος Τατοΐου 187, Βαρυμπόμπη),

Μουσική, Πάρτι, Εvents για άλλον έναν δύσκολο Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Sultan Bathery

Έρχονται επίσης τα live
Mastodon, Turbonegro, Queen Kwong, Beggars στις 3/9 στο Gazi Music Hall, Jon Spencer Blues Explosion στις 6/9 στο Gagarin, Crazy Arm, The Liberation Service και 10 to Go στο six d.o.g.s στις 7/9, οι Soft Moon στο Κύτταρο στις 11/9, Parquet Courts και Nerrves στο An Club στις 19/9, Unveil the Sense και Lunar Cycle στο six d.o.g.s στις 7/9, η παρουσίαση του soundtrack της «Νορβηγίας» του Φελιζόλ με all star band στις 18/9 στο six d.o.g.s, στις 2/10 η παρουσίαση του πρώτου δίσκου των Moan στο six d.o.g.s, στις 9/10 οι Invisible Surfers στο six d.o.g.s και στις 31/10 Spooktacular Halloween. Tέλος, στις 15/9 οι Angel Olsen και Mani Deum στο An Club.

Διάφορα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ