Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
1
Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO, Επεξεργασία: Ατελιέ/ LIFO

Οι πρώτοι που φόρεσαν T-shirt ήταν οι ανθρακωρύχοι και οι εργάτες, γιατί ήταν φτηνό και ανθεκτικό. Με τα χρόνια έγινε σύμβολο της μόδας, της νιότης, της επανάστασης, της μουσικής, της απλότητας και της καθημερινότητας. Στις μέρες μας είναι ένα από τα βασικότερα ρούχα στην γκαρνταρόμπα των περισσότερων ανθρώπων. Το καλό T-shirt ξεχωρίζει από τη ραφή, την ποιότητα του βαμβακερού υφάσματος και το σχέδιο στην μπλούζα – το οποίο μπορεί να είναι απλή στάμπα που συνήθως φθείρεται, μεταξοτυπία ή να έχει δημιουργηθεί με τη μέθοδο tie dye: δένεις το μπλουζάκι σε διάφορα σημεία και το ξεβάφεις με χλωρίνη. Το ίδιο το σχέδιο είναι μια άλλη ιστορία. Το παραδοσιακό σχήμα του T-shirt είναι το crew neck, αλλά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές: raglan, ringers, tanks, babydoll, spaghetti strap, V neck, A-shirts, camisole, polo. Τα T-shirts μπορείς να τα βρεις σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά, αλλά είναι δύσκολο να βρεις ποιοτικά και ωραία παντού. Αν έχεις μπουχτίσει από τα ίδια και τα ίδια σχέδια, αν θέλεις να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου μια ξεχωριστή πινελιά, η λύση είναι τα ανεξάρτητα ελληνικά μαγαζιά που φτιάχνουν τις δικές τους σειρές ρούχων ή έχουν κομμάτια από ανερχόμενους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Επιλέξαμε τα δέκα καλύτερα μαγαζιά με T-shirts από εναλλακτικά brands και σας τα παρουσιάζουμε.

Koukoutsi

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Λειτουργεί από το 2005, ενώ στο Κολωνάκι άνοιξε το 2008. Στο μαγαζί μπορείς να βρεις Τ-shirts και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Οι δημιουργοί της ομάδας Koukoutsi, οι οποίοι είναι και graphic designers, σχεδιάζουν πρωτότυπα και έξυπνα prints στη δική τους σειρά από Τ-Shirts, τα οποία έχουν γίνει δημοφιλή γιατί συνδυάζουν την απλή γραμμή με το ιδιαίτερο, αλλά διακριτικό τύπωμα που συνήθως παραπέμπει σε μια ελληνική αναφορά. Το T-shirt με τη φράση «Eat more feta to reduce Greek Debt» είναι το best-seller τους. Εκτός από τα δικά τους, έχουν Τ-shirts από Αγγλία, Γαλλία και Αμερική, με σχέδια που έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς νέων σχεδιαστών και πιο εναλλακτικά labels. Μπορείς να βρεις άπειρα T-shirts σε ό,τι χρώμα και σχέδιο μπορείς να φανταστείς. Η ποιότητα των υφασμάτων είναι εξαιρετική και οι τιμές κυμαίνονται από 20 ως 30 ευρώ. Koukoutsi-urban graphic store, Σκουφά 81, Κολωνάκι. www.koukoutsi.net

The Real Intellectuals

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το Real Intellectuals άνοιξε πριν από έναν χρόνο στην Παλλάδος, σε μια γειτονιά που συνεχώς εξελίσσεται και μεταμορφώνεται όμορφα, και είναι το ομώνυμο brand με χειροποίητα αξεσουάρ για μηχανές και γενικά για ό,τι έχει να κάνει με το biker style. Ορισμένα από αυτά είναι πραγματικά έργα τέχνης. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Τ-shirts, τα οποία είναι τυπωμένα ένα-ένα στο χέρι, με την παραδοσιακή μέθοδο της μεταξοτυπίας. Τα T-shirts των Real Ιntellectuals τα προτιμούν πολύ και οι γυναίκες για ένα πιο χαλαρό στυλ. Εκτός από την κουλτούρα των μηχανών, στα T-shirts έμπνευση έχει δώσει και η περιοχή του Ψυρρή: το μπλουζάκι με το σύνθημα «Rotting in PseeRee» είναι μέρος μιας κίνησης που αντιπροσωπεύει την όρεξη για χιούμορ και τη «χαριτωμενιά», που, όπως λένε οι Real Intellectuals, λείπει λίγο από την Αθήνα. Η τιμή τους δεν ξεπερνάει τα 25 ευρώ.

The Real Intellectuals, Παλλάδος 4, Ψυρρή. www.therealintellectuals.com

Neon Raum

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο Neon Raum συνδυάζουν τέλεια τους ανερχόμενους Έλληνες σχεδιαστές με το vintage ρούχο και δίνουν μεγάλη έμφαση στο απλό, καθημερινό, νεανικό και κάπως εναλλακτικό ντύσιμο. Στο Neon Raum αγαπάνε το Τ-shirt γιατί, όπως λένε, είναι το πιο εύκολο ρούχο, που πάει με όλα και κάνει για όλα τα στυλ: απλά και ιδιαίτερα, μονόχρωμα, χρωματιστά και οικονομικά. Οι τιμές κυμαίνονται από 10 ως 30 ευρώ. Dreamer, We are still bold & beautiful, Methen, One Trick Pony, Lav Unused είναι μερικά από τα ανερχόμενα ελληνικά brands που μπορείς να βρεις και είναι πάντα ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες.

Neon Raum, Λεωχάρους 17, Αθήνα. www.neonraum.com

Playroom

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το Playroom είναι ένα υπόγειο μαγαζί στο Κολωνάκι που ξεκίνησε να λειτουργεί την περίοδο της κρίσης. Ο κόσμος το έχει αγαπήσει και κατάφερε να ξεχωρίσει, γιατί, αντί να φέρνει ρούχα από γνωστά brands, έψαξε να βρει εναλλακτικές ευρωπαϊκές εταιρείες για να εξασφαλίσει ποιότητα και ταυτόχρονα χαμηλή τιμή. Η αισθητική των ρούχων και των παπουτσιών συνδυάζει το streetwear με τo indie στυλ. Στο Playroom μπορείς να βρεις Τ-shirts για όλα τα γούστα, σε διάφορα κοψίματα, υφάσματα και πολλά διαφορετικά σχέδια, πολύχρωμα και μονόχρωμα, μέχρι 35 ευρώ. Δύσκολα δεν θα αγοράσεις κάτι και θα ξαφνιαστείς ευχάριστα με συγκεκριμένα κομμάτια, που δεν θα βρεις αλλού. Κάποια από τα brands που θα δεις στο μαγαζί είναι τα Humor, Anerkjendt, Belfield, L.A Dolls, Boom Bap, Tenki, Sinstar.

Playroom, Σκουφά 50, Κολωνάκι

Forever Classics

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τα Forever Classics μπορείς να τα βρεις στο showroom της Forever Classic Apparel στο Ελληνικό, έναν ζεστό χώρο που έχει πάντα φιλική ατμόσφαιρα. Τα T-shirts είναι πραγματικά ιδιαίτερα, οι ραφές και τα σχέδια μοναδικά. Απευθύνονται σε άτομα δραστήρια, skaters, snowboarders και γενικότερα σε ανθρώπους του «δρόμου», που σέβονται την αισθητική τους κι έχουν προσωπική αίσθηση του στυλ. Τα κομμάτια είναι περιορισμένα σε αριθμό και αυτό τα κάνει ακόμη πιο ξεχωριστά. Δεν έχει γυναικεία, αλλά πολλές γυναίκες που γουστάρουν το καλό, παραδοσιακό T-shirt τα αγοράζουν φανατικά. Τα Forever Classics έχουν γίνει πλέον αναγνωρίσιμα και ο κόσμος που αγαπάει το ιδιαίτερο T-shirt τα προτιμάει. Τα περισσότερα κοστίζουν 34 ευρώ. Forever Classics, Χαλδιάς 4, Ελληνικό, www.foreverathens.com

Mohxa

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τα νέο, ελληνικό εναλλακτικό brand Mohxa είναι δημιούργημα δύο φίλων που μεγάλωσαν δίπλα στη θάλασσα, στο Παλαιό Φάληρο για την ακρίβεια, και από μικροί ασχολούνται με το surf. Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουν ρούχα που τους αρέσουν για να τα φορούν και οι ίδιοι. Τα Hawaiian style πουκάμισά τους έκαναν το «μπαμ», αλλά επειδή surfer χωρίς T-shirt δεν γίνεται, τα T-shirt Mohxa είναι αναπόσπαστο κομμάτι του brand και έχουν έναν vintage, καλοκαιρινό αέρα. Μπορείς να βρεις και πιο μονόχρωμα και κλασικά κομμάτια, γιατί, όπως λένε, «έχουν ησυχάσει τώρα πια». Οι τιμές κυμαίνονται στα 25-30 ευρώ.

Mohxa, Πανεπιστημίου 44 (show room), www.mohxa.com

Brainshot

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το Brainshot είναι ένα το brand της Ελισάβετ Λάτσιου, που ξεκίνησε δειλά-δειλά πριν από δύο χρόνια, με λίγα αλλά ιδιαίτερα κομμάτια. Στόχος της από την αρχή ήταν να ντύνει ανθρώπους με προσωπικότητα, που δεν θα επιλέγουν τα κομμάτια τυχαία. Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε τη νέα της συλλογή για τον χειμώνα 2015-16. Τα περισσότερα ρούχα του Brainshot ετοιμάζονται στην Αθήνα, σε περιορισμένο αριθμό, η χρωματική παλέτα παίζει σε μαύρο και άσπρο, με έμφαση στη γεωμετρία. Η γραμμή τους είναι πιο χαλαρή, ενώ υπάρχουν και κάποια προϊόντα oversized. Τα T-shirts είναι από 100% βαμβάκι και το τύπωμα φτιάχνεται με την τεχνική της μεταξοτυπίας. Τα T-shirts κοστίζουν 20 ευρώ και μπορείς να τα παραγγείλεις online. www.etsy.com/shop/BRAINSHOT

AYCE

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το AYCE είναι ειδική περίπτωση. Εκεί μπορεί να μη βρεις φτηνά T-shirts αλλά σίγουρα θα βρεις κομμάτια που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Αθήνα. Όλα τα T-shirts τους είναι εισαγωγής από την Αμερική, από τις πιο καταξιωμένες και δημοφιλείς ανεξάρτητες street wear και skate culture εταιρείες στον χώρο της μόδας: The Hundreds, Diamond, Grizzly, Stussy, Retro Super Future κ.ά. Το concept του μαγαζιού ήταν εξαρχής μια street boutique, που αντίστοιχή της δεν θα υπήρχε στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό του AYCE είναι το ακριβό, heavy weight (180 γραμμάριων) T-shirt, που κυμαίνεται στα 60-100 ευρώ. Θα βρεις και πολλά exclusive πράγματα από τις κατά καιρούς ειδικές συνεργασίες με διάφορες εταιρείες.

AYCE,Τσακάλωφ 30, Κολωνάκι. www.ayce.gr/blog

Forget Me Not

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο Forget Me Not στην Πλάκα, εκτός από δεκάδες αξεσουάρ, παπούτσια, καλλυντικά και αντικείμενα από ανερχόμενους Έλληνες σχεδιαστές που διαπρέπουν ο καθένας στον τομέα του, θα βρεις και άπειρα T-shirts. Τα σχέδια είναι πραγματικά πολλά και οι τιμές πολύ προσιτές (18-37 ευρώ). Στο Forget Me Not έχουν καταφέρει να κάνουν το ελληνικό στοιχείο στα prints πιο φρέσκο από ποτέ και να προσελκύσουν όχι μόνο τουρίστες αλλά και Αθηναίους με πιο ιδιαίτερο γούστο.

Forget Me Not, Αδριανού 100, Πλάκα, www.forgetmenotathens.gr

Hazelnut

Πού θα βρεις τα καλύτερα T-shirts στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Πίσω από το brand Hazelnut είναι η Έλλη και η Ρωξάνη, δύο αδελφές που πάντα ήθελαν να ασχοληθούν με τη μόδα, αγαπούσαν τη street κουλτούρα, είχαν κόλλημα με τα ρούχα κι έτσι αποφάσισαν να τα συνδυάσουν. Η συλλογή τους βρίσκει έμπνευση στο concept «sea, sun, snow» και σε συνεργασία με φίλους τους που κάνουν surf, skate και snowboard δημιούργησαν μια σειρά ρούχων ιδανική όχι μόνο για όσους ασχολούνται με τα αθλήματα αλλά και για όσους γουστάρουν την αισθητική τους. Τα T-shirts της συλλογής τους είναι απλά, αλλά έχουν το καλό ότι η γραμμή τους πέφτει καλά σε όλους, και σε αγόρια και σε κορίτσια. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 28 ευρώ.

Hazelnut, Αγίου Γεωργίου 19, Χαλάνδρι,. www.hazelnut.gr

 

Info


— Στην Αθήνα τα φανελάκια ξεκίνησαν να παράγονται το 1917.


— Τα πιο διάσημα σχέδια σε T-shirt είναι η κίτρινη χαμoγελαστή φάτσα, η γλώσσα με τα χείλη από τους Rolling Stones και το θρυλικό «I ♥ N Y».


— Το T-shirt εμφανίζεται για πρώτη φορά στον αμερικανικό στρατό το 1913, ως κομμάτι της στολής.


— Το 1944 το T-shirt χρησιμοποιείται ως ρούχο εργασίας για τους εργάτες, τους αγρότες και τους ανθρακωρύχους.


— Το T-shirt γίνεται σέξι όταν ο Mάρλον Μπράντο εμφανίζεται στην ταινία Λεωφορείον ο Πόθος (1951) με ένα γκρίζο. Οι έφηβοι της εποχής τρελαίνονται και το T-shirt κάνει πωλήσεις 180 εκατ. δολαρίων. Ακολούθησε ο Τζέιμς Ντιν στο Επαναστάτης χωρίς αιτία (1955). Το Τ-shirt γίνεται πλέον μόδα.


— Στα '60s, τα ροκ T-shirts γίνονται η νέα μόδα και η εμβληματική γλώσσα των Rolling Stones γίνεται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα όλων των εποχών.


— To 1977 o γραφίστας Milton Glaser αναλαμβάνει τη διαφημιστική καμπάνια για την πολιτεία της Νέας Υόρκης και σχεδιάζει το πασίγνωστο «I ♥ N Y». Πρόκειται γα ένα από τα πιο δημοφιλή λογότυπα σε T-shirt.


— Το 1920 η λέξη «T-shirt» εμφανίζεται στο λεξικό Merriam-Webster Dictionary και γίνεται επίσημα μέρος της αγγλικής γλώσσας. Το «T» περιγράφει το σχήμα το σώματος και το «shirt» το πουκάμισο.


— 257 Τ-shirts έχει καταφέρει να φορέσει ταυτόχρονα ο Sanath Bandara και είναι κάτοχος του ρεκόρ Guinness.

Διάφορα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ωραιο & κατατοπιστικο.Εχω μια απορια ,γενικα για τα ωραια t-shirt & λοιπα,γιατι δεν εχουν μεγαλα μεγεθη?Ισως να κανετε & ενα αφιερωμα σε μαγαζια που εχουν ρουχα σε μεγαλα μεγεθη & εχουν ωραια σχεδια & χρωματα.Τα αντιστοιχα μαγαζια,με XXL μεγεθη, εχουν συνηθως πολυ συντηριτικα & "γεροντικα" σχεδια/χρωματα .Μπορει καποιος να ειναι χοντρος ,χωρις να ειναι γερος! Καποιος πρεπει να πουλησει & σε αυτον.