Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο

0

Che
Mια μαγευτική χασιέντα με λατινοαμερικάνικη κουζίνα στην καρδιά του Πειραιά.

Εδώ και λίγους μήνες κάτι πολύ ξεχωριστό παίζει στην καρδιά του Πειραιά κι έχει γίνει το talk of the town. Ο λόγος για το Che, που θυμίζει χασιέντα, και τόσο το εξωτικό περιβάλλον του όσο και οι γεύσεις σε στέλνουν απευθείας στη Λατινική Αμερική. Το καταλαβαίνεις με το που περάσεις το κατώφλι του πανέμορφου νεοκλασικού στην οδό Καραΐσκου και το εμπεδώνεις προτού φτάσεις στην τροπική αυλή, όπου σε υποδέχεται μια τεράστια χρωματιστή τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο. Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής, καρπός της συνεργασίας του Τζίμη Αποστόλου με τους Ιωσήφ και Στέλιο Καπετανάκη, είναι αναμφισβήτητα ένας λόγος για να κατηφορίσετε προς το λιμάνι τώρα που καλοκαίριασε και αξίζει μια θέση στην ατζέντα σας. Ο έμπειρος σεφ Δημήτρης Φέτσης έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού με πολύ γευστικές προτάσεις και έμπνευση από τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής, που θα εκτιμήσετε απ' την πρώτη μπουκιά. Από το «πειραγμένο» μεξικάνικο Chimichanga με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, τα enchiladas και την αμερικανική πικάνια Black Angus με περουβιανές πατάτες ψημένες στη στάχτη μέχρι το μυλοκόπι που ψήνεται μέσα σε μπανανόφυλλο, όπως ακριβώς το τρώνε οι Ινδιάνοι, τα πιάτα του Che είναι πραγματικά ένα κι ένα. Πλάι σε αυτά φιγουράρει μια εξίσου ενδιαφέρουσα λίστα με κοκτέιλ που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Φιλιππίδη, με βάση κυρίως την τεκίλα και το ρούμι, και «δένει» αρμονικά με τα πιάτα του μενού.

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660, cherestaurant.gr

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Ο έμπειρος σεφ Δημήτρης Φέτσης έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού με πολύ γευστικές προτάσεις. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Ο έμπειρος σεφ Δημήτρης Φέτσης έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού με πολύ γευστικές προτάσεις. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Lola's Bar
Ένας all day χώρος με comfort food προτάσεις και ευφάνταστα signature cocktails

Στην άλλοτε κακόφημη συνοικία της Τρούμπας τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Η περιοχή πήρε ξανά ζωή και αποτελεί αναμφίβολα από τις καλύτερες επιλογές για έξοδο. Μία απ' αυτές δεν θα μπορούσε παρά να είναι το Lola's Bar, ένα μαγαζί με άκρως ατμοσφαιρική διακόσμηση που έχει συνδυάσει αρμονικά εικόνες του χθες με το σήμερα, όπου θα φάτε και θα πιείτε καλά. All day χώρος που ξεκινά απ' το πρωί με αρωματικό καφέ, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο μενού με προτάσεις για όλα τα γούστα και κρατάει ως αργά το βράδυ, με ανεβασμένη διάθεση και υπέροχες μουσικές. Ο σεφ Δήμος Κουρογιάννης υπογράφει ένα μενού με αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Έτσι, πέρα από τις εκλεπτυσμένες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών που ενδείκνυνται για ελαφρύ τσιμπολόγημα μαζί με το ποτό, έχει να παρουσιάσει λαχταριστά μπέργκερ, πίτσα, χοτ-ντογκ και φαλάφελ. Θα βρείτε επίσης δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά και ντελικάτα γλυκά για να κλείσετε το γεύμα σας.
Και όσο η ώρα προχωρά, στο παιχνίδι μπαίνουν μοναδικά κοκτέιλ, ενώ πάντα υπάρχει και η επιλογή μιας εξαιρετικής κάβας κρασιών για να συνοδεύσετε το φαγητό σας. Όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές και άψογο σέρβις.

Lola's Bar, 2ας Μεραρχίας 14, Πειραιάς, 210 4529722, Facebook, lolasbar.gr

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Ο σεφ Δήμος Κουρογιάννης υπογράφει ένα μενού με αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Ο σεφ Δήμος Κουρογιάννης υπογράφει ένα μενού με αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Άμπακος
Η αποθέωση του BBQ γίνεται στην Τρούμπα.

Κοινό μυστικό για τους κρεατοφάγους αυτής της πόλης, ο Άμπακος στην Τρούμπα είναι η αποθέωση του BBQ. Αυθεντικό steakhouse, με extra large μερίδες και γεύσεις που σε προκαλούν να φας... τον άμπακο! Τον πρώτο λόγο, φυσικά, έχει το κρέας, που επιλέγεται πολύ προσεκτικά πριν φτάσει στον high-end ισπανικό παραδοσιακό φούρνο με ξυλοκάρβουνα Mibrasa που πραγματικά απογειώνει τη γεύση του steak, προσδίδοντάς του μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού. Όλα βουτηγμένα σε «ψαγμένες» μαρινάδες και σερβιρισμένα σε μαντέμι για το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα. Τα πληθωρικά καλοψημένα κρέατα, φιλέτα και steaks του φτάνουν στο πιάτο μαζί με τέλειες χειροποίητες σος, φρέσκες τηγανητές πατάτες και πολλά συνοδευτικά. Πέρα από τα steaks, όμως, εδώ κάθε Τετάρτη έχουν την τιμητική τους τα μπέργκερ, που θα γευτείτε σε λαχταριστές εκδοχές, στην καθιερωμένη πια burger night.

Εξίσου εντυπωσιακός με τα πιάτα του Άμπακου είναι και ο χώρος του, που αποπνέει οικειότητα και σε κάνει να νιώθεις σαν να τρως στο σπίτι σου. Ειδικά τώρα που καλοκαίριασε, προτιμήστε ένα τραπεζάκι στο εξωτερικό ξύλινο πατάρι για περισσότερη δροσιά.
Στον Άμπακο η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια άριστα ενημερωμένη λίστα από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες που συνοδεύουν ιδανικά τις γαστρονομικές προτάσεις του μενού.

Άμπακος, 2ας Μεραρχίας & Φίλωνος, Πειραιάς, 210 4525251, Facebook, Καθημερινά ανοιχτά 13:00-01:00

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Η νέα προσθήκη στο μενού είναι τα tapas, που μπορείτε να μοιραστείτε με την παρέα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Η νέα προσθήκη στο μενού είναι τα tapas, που μπορείτε να μοιραστείτε με την παρέα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Fridays
Η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από ανέμελη διάθεση, λαχταριστές λιχουδιές και... την πικάντικη επιρροή της Mexiquila! 

Mexiquila, αγαπη μου! Το αγαπημένο μας στέκι, που μας έχει «κακομάθει» με τα πεντανόστιμα φαγητά και ποτά αλλά και τις καλοκαιρινές του εκπλήξεις, θα μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι μέχρι το πολύχρωμο Μεξικό, με παιχνιδιάρικη διακόσμηση, διάθεση για φιέστα αλλά και κολασμένες επιλογές από αυθεντικές γεύσεις της Λατινικής Αμερικής, που θα μας κάνουν να αναφωνήσουμε «Oh, madre mia! Έπαθα Mexiquila!». Το μόνο που χρειάζεται για να απολαύσετε στο έπακρο το εξωτικό αυτό ταξίδι είναι καλή παρέα και ίσως λίγα ισπανικά, μια και όλοι οι σερβιτόροι έχουν πλέον μεξικάνικα ονόματα!
Το γευστικό ταξίδι ξεκινά για εσάς και τους amigos σας με χειροποίητα, τραγανά tortilla chips, επικαλυμμένα με πικάντικο κιμά, σιγομαγειρεμένο με πιπεριές chipotle και τεκίλα και συνοδεία από queso cheese sauce και φρέσκο guacamole. Δεν έχετε παρά να πείτε «Macho nachos, por favor» με αέρα βέρου Μεξικάνου και θα καταλάβουν. Συνεχίζετε με τέσσερις διαφορετικές γεύσεις λαχταριστών tacos για όλα τα γούστα: Chicken & Pepper Tacos, Chimichurri Pork με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, Beef Brisket και Jalapeno Cream Brisket Tacos με αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί, για να μη μείνει κανένας παραπονεμένος από την παρέα.
Όμως η απόλαυση δεν σταματά εδώ. Η προκλητική Chicken Enchilada με το ζουμερό κοτόπουλο και το λιωμένο τυρί θα σας συναρπάσει. Αφήσαμε για το τέλος το τραγανό, χειροποίητο Fried Burrito με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά και spanish rice. Ένα burrito διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει, φτιαγμένο αποκλειστικά για τολμηρούς luchador και Μεξικανούς καλοφαγάδες!
Για να ολοκληρώσετε αυτό το γευστικό ταξίδι, φροντίστε να μην ξεχάσετε τα άκρως εθιστικά Churros, του μεξικάνικους λουκουμάδες, πασπαλισμένους με ζάχαρη και κανέλα! Βουτήξτε τους στη ζεστή σοκολάτα και βυθιστείτε στην απόλυτη ηδονή της γεύσης!
Τι νομίζατε; Ότι θα σας άφηναν να τα απολαύσετε όλα αυτά χωρίς τα φημισμένα τους κοκτέιλ; Μα, φυσικά και όχι. Ο νόμος του Μεξικού θέλει μπουκιά από tacos και γουλιά από margarita εναλλάξ. Και τα Fridays δεν θα μπορούσαν παρά να δημιουργήσουν τρία ξεχωριστά κοκτέιλ με τεκίλα Jose Cuervo, για να μπορείτε να παθαίνετε Mexiquila και στο μπαρ! Το ερώτημα είναι ένα, τι να πρωτοδοκιμάσουμε! Watermelon Margarita με καρπούζι και νέκταρ αγαύης, Pink Chili Margarita με ροζ γκρέιπφρουτ και σιρόπι τσίλι ή Εl Burro με σπιτικό σιρόπι ginger και φρέσκο χυμό λεμονιού;
Με το sombrero σας ή χωρίς, τα Fridays σας περιμένουν να ζήσετε μαζί το νέο γευστικό ταξίδι στη χώρα όπου η φιέστα είναι τρόπος ζωής, οι άνθρωποι αλέγκροι και η μαγειρική τέχνη αποδεικνύεται κληρονομικό χάρισμα. Τελικά, το Μεξικό και τα TGI Fridays έχουν περισσότερα κοινά απ' όσα θα περιμέναμε! Viva la Vida!

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Αυτό το καλοκαίρι τα Fridays μας ταξιδεύουν στο Μεξικό!
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Αυτό το καλοκαίρι τα Fridays μας ταξιδεύουν στο Μεξικό!

La Bodega Roja
Η νέα άφιξη στη Γλυφάδα φέρνει μαζί της γεύσεις Αργεντινής και Μεξικού.

Άρωμα Αργεντινής αποκτά η Γλυφάδα από τις 23 Ιουνίου. Το νέο μεξικάνικο bar-restaurant «La Bodega Roja» με την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση φιλοδοξεί να μετατραπεί στο νέο μεξικάνικο hot spot για street free style φαγητό. Βασισμένο στον συνδυασμό των δύο αρχαίων γαστρονομικών παραδόσεων, της Yucatán Μaya Mexican και του αργεντίνικου στυλ BBQ, το Bodega Roja απευθύνεται στους λάτρεις του κρέατος άριστης ποιότητας, πάντα ψημένου σε τσιάπας. Στην οδό Αρτέμιδος, στο πρώην Mardis Gras, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν ατσιότε, χαβάνερος και κασκαμπέλ ως τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της αργεντίνικης κουζίνας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αγουατσίλε και σεβίτσες με εμπανάδας, τάκος και bife anchos, asados και churrascos με κοτόπουλο pibil και ετοιμαστείτε για κοπές αλά Αργεντινή, τύπου bife ancho, lomo και asado de tiro, χειροποίητα burritos και quesadillas. Στα χέρια του γκουρού της Λατινικής Αμερικής, Δημήτρη Κατριβέση, οι συνδυασμοί και οι γευστικές εκρήξεις δεν έχουν τέλος, με αποκορύφωμα τα σοκολατένια τάκος, στα οποία μια σκουρόχρωμη passilla πραγματοποιεί τη δική της σιέστα.

La Bodega Roja, Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, 210 8983128 - 210 8941507, Instagram,

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Το νέο μεξικάνικο bar-restaurant «La Bodega Roja» με την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση φιλοδοξεί να μετατραπεί στο νέο μεξικάνικο hot spot για street free style φαγητό.
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Το νέο μεξικάνικο bar-restaurant «La Bodega Roja» με την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση φιλοδοξεί να μετατραπεί στο νέο μεξικάνικο hot spot για street free style φαγητό.

Επτά 7
Ντελικάτες γεύσεις της Μεσογείου στη σκιά της Ακρόπολης.

Αν υπάρχει ένας βασικός κανόνας για να περάσεις καλά το καλοκαίρι στην πόλη, αυτός είναι σίγουρα να πας στα καλύτερα, να ανακαλύψεις τα καινούργια της hot spot σημεία και να τιμήσεις τα μέρη εκείνα όπου ξέρεις ότι θα φας και θα πιεις καλά. Και μάλλον δεν υπάρχει καλύτερη θέα στην πόλη από αυτήν της φωτισμένης Ακρόπολης, ενώ απολαμβάνεις ένα καλό πιάτο φαγητό ή ένα δροσερό, «φευγάτο» κοκτέιλ. Κατηφορίζοντας, λοιπόν, την Ερμού, δεν έχεις παρά να σταματήσεις στον αριθμό 119 και να ανέβεις στην ταράτσα του Επτά 7 για να τα βρεις όλα αυτά σε έναν χώρο που ήρθε να προσθέσει μια έξτρα δόση αίγλης στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Εκεί όπου κάποτε λειτουργούσε πανδοχείο, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στη σκιά της Ακρόπολης, εδώ και έναν χρόνο περίπου έχει βρει φιλόξενη στέγη μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και γκουρμέ κουζίνες στην Αθήνα.
Τώρα που είναι καλοκαιράκι προτιμήστε ένα τραπέζι στη μαγευτική ταράτσα με θέα στον Ιερό Βράχο, αλλά μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στην εντυπωσιακή σάλα με το γυάλινο δάπεδο που αποκαλύπτει μέρος των αρχαίων τειχών της Αθήνας.
Με μοντέρνα διακόσμηση που συνδυάζει αρμονικά κλασικές πινελιές, το Επτά 7 είναι ένα restaurant-bar που υπόσχεται πολύ δυνατές γευστικές συγκινήσεις. Ο σεφ υπογράφει ένα μενού με μεσογειακές προτάσεις και πιάτα με σύγχρονους τόνους, φτιαγμένα με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες απ' την Ελλάδα και όχι μόνο. Φυσικά, την τιμητική τους έχουν τα εκλεκτά βότανα και μυρωδικά της Μεσογείου που συναντάς σχεδόν παντού. Πιάτα όπως το καρπάτσιο μόσχου με αλμυρή πραλίνα, μαγιονέζα τρούφας και κρέμα horseradish, το χταπόδι ψημένο σε κενό αέρος με φάβα φενεού και χλωροφύλλη μυρωδικών, το λαβράκι φιλέτο ποσέ σε ελαιόλαδο, τσιγαριστά χόρτα και σάλτσα λουίζας ή η σαλάτα καρπούζι με τυρί φέτα και τραγανά κρουτόν είναι μερικές μόνο από τις ξεχωριστές προτάσεις που έχει να παρουσιάσει η κουζίνα του Επτά 7. Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, έχει και η cocktail list, που είναι σε αρμονία με το μενού.

Επτά 7, Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Αθήνα, 210 3212010, 6949 729297, eptarestaurantbar.gr, Facebook

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tο Επτά 7 είναι ένα restaurant-bar που υπόσχεται πολύ δυνατές γευστικές συγκινήσεις. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
 Tο Επτά 7 είναι ένα restaurant-bar που υπόσχεται πολύ δυνατές γευστικές συγκινήσεις.

Καραμέλες Χίου
Οι διεθνώς βραβευμένες καραμέλες απ' το νησί της μαστίχας, dyo dyo, είναι γευστικές και άκρως υγιεινές.

Με όνομα εμπνευσμένο και ποιότητα μοναδική, οι καραμέλες dyo dyo από τη Χίο δεν είναι ακόμη ένα προϊόν που βγάζει το φημισμένο νησί με τα μαστιχόδεντρα αλλά η μικρή δόση γλυκού που αξίζει να κουβαλάς πάντα μαζί σου. Διεθνώς αναγνωρισμένες τόσο για τις γεύσεις τους όσο και για την ποιότητά τους, αφού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως δεν βλάπτουν τα δόντια, σε αντίθεση με τα περισσότερα γλυκά, και συγχρόνως κατάλληλες για διαβητικούς, οι καραμέλες dyo dyo έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, λαμβάνοντας μέσα σε τρία χρόνια 8 βραβεία συνολικά. Το πιο πρόσφατο, μάλιστα, ήρθε τον περασμένο Μάιο απ' τη Μάλτα και τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τροφίμων για τη γεύση του ούζου. Με παράδοση στην παρασκευή αγνών ζαχαρωδών που ξεκινά απ' το 1910, όταν ο παππούς Παντελής Κοκκινάκης έφτιαχνε στη Ρωσία γλυκά που αγόραζε μέχρι κι ο γνωστός Ρασπούτιν, ο εγγονός του Δημήτρης Κοκκινάκης ξεκίνησε πριν από τρία περίπου χρόνια τη δική του προσπάθεια, ιδρύοντας την Kokkinakis Sugar Art (KSA) με σκοπό να παρασκευάσει πρωτότυπες δημιουργίες χωρίς ζάχαρη με βάση τη μαστίχα της Χίου, το χιώτικο μανταρίνι, την ιδιαίτερη γεύση των εσπεριδοειδών του Κάμπου της Χίου και πολλές άλλες γευστικές λιχουδιές. Η κύρια σύσταση της καραμέλας βασίζεται στην ισομαλτιτόλη, η οποία παράγεται από το ζαχαροκάλαμο, ενώ το σχέδιό της είναι εμπνευσμένο από την ακατέργαστη ρητίνη της μαστίχας Χίου. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι οι χρωματισμοί της καραμέλας μαστίχας και της μαστίχας μέντας, που είναι εμπνευσμένοι από τη φημισμένη ηφαιστειακή παραλία Μαύρα Βόλια και την εξίσου μαγευτική Αγία Δύναμη. Θα τις βρείτε σε πολύ ξεχωριστές συσκευασίες και διάφορες γεύσεις, από μαστίχα και μέντα μέχρι λεμόνι, πορτοκάλι, φράουλα, περγαμόντο και άλλες.

Καραμέλες Χίου, Γ. Βερίτη 48, Χίος, 22710 52250, www.dyodyo.gr

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Οι καραμέλες Χίου πάνε κι αυτές… δυο-δυο και είναι τέλειες

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
Τέσσερα εστιατόρια με φοβερούς μεζέδες και άρωμα Ελλάδας στις γεύσεις.

Γνωστός γαστρονομικός προορισμός για εκείνους που αγαπούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ο Τζίτζικας & Μέρμηγκας έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό που λέμε καλό φαγητό. Φημισμένος για τους μερακλίδικους μεζέδες του, με τοπικά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα, όποιο εστιατόριο απ' τα τέσσερα της αλυσίδας κι αν επισκεφτείτε, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και την ίδια απαράμιλλη ποιότητα. Η γραβιέρα Νάξου, η φάβα βιολογικής γεωργίας από το Δίλοφο, το παστό Μάνης, το µαστέλο και η µαστίχα Χίου, τα µύδια Κατερίνης και το πεκορίνο Αµφιλοχίας είναι µερικά μόνο από τα εκλεκτά προïόντα που βρίσκουν θέση στο µενού. Φυσικά, κάθε σεφ βάζει τη δική του δημιουργική πινελιά, γι' αυτό και αξίζει μια επίσκεψη σε όλα τα εστιατόρια. Άλλωστε, και τα τέσσερα διακρίνονται για τη «νεοµπακαλική» αισθητική που εισήγαγαν ως τάση στον χώρο της εστίασης και αποπνέουν εντελώς σπιτική ατμόσφαιρα, όπως ακριβώς και το φαγητό.

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Μητροπόλεως 12-14, 210 3247607, [email protected]
KΗΦΙΣΙΑ: Δροσίνη 12, 210 6230080, [email protected]
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, 210 6810529, [email protected]
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ: Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ, Πλατεία Παπαδιαμάντη 4, 210 2232376, [email protected]

Facebook, www.tzitzikasmermigas.gr

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
O Τζίτζικας & Μέρμηγκας έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό που λέμε καλό φαγητό.

Ασβεστόλακος
Ένα ιστορικό κουτούκι στο Μαρούσι προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Με παράδοση που μετρά πια 70 χρόνια σχεδόν και περνώντας από γενιά σε γενιά, ο Ασβεστόλακος είναι ένα κουτούκι που δεν θέλει και πολλές συστάσεις για εκείνους που ξέρουν το Μαρούσι. Για τους υπόλοιπους, είναι ένας λόγος να ανεβούν στα βόρεια και να δοκιμάσουν τις μοναδικές του γεύσεις. Το μαγαζάκι, που ξεκίνησε τη δεκαετία του '50 σερβίροντας μόνο κρασί, κεφτεδάκια και μερικούς ακόμη μερακλίδικους μεζέδες, προτού περάσει στη δεύτερη γενιά, που το έκανε ένα παραδοσιακό μουσικό κουτούκι, ξακουστό για τις μαγειρικές επιδόσεις της κυρίας Ειρήνης, έχει μπει πια στη νέα του εποχή. Τα δύο αδέλφια, ο Σπύρος και ο Γιάννης, που είναι και ο σεφ του μαγαζιού με σπουδές στη Le Μonde και μετεκπαίδευση στην υψηλή γαστρονομία, έκαναν τον Ασβεστόλακο αγαπημένο στέκι για κάθε ηλικία, εξελίσσοντάς τον γαστρονομικά και συνδυάζοντας τη γεύση που έμαθαν από μικρά παιδιά με τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στο φαγητό. Η κουζίνα του είναι βασισμένη στις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με τις δημιουργικές πινελιές που έχει προσθέσει ο σεφ Γιάννης Ιωαννίδης, πηγαίνοντας το μενού που αγάπησαν οι παλιοί θαμώνες πολλά βήματα παρακάτω. Στα συν θα πρέπει να αναφέρουμε σίγουρα τη ζωντανή μουσική που παίζει κάθε βράδυ και τη φουλ παρεΐστικη ατμόσφαιρα, την καταπράσινη αυλή του, που σε μεταφέρει σε σκηνικό παλιάς Αθήνας, και τον έξτρα κατάλογο με 5 νέα πιάτα κάθε μήνα, για να μη βαριέστε.

Ασβεστόλακος, Κοιμήσεως Θεοτόκου 4, Μαρούσι, 210 8025298, asvestolakos.gr, Facebook

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Τα δύο αδέλφια, ο Σπύρος και ο Γιάννης, που είναι και ο σεφ του μαγαζιού, έκαναν τον Ασβεστόλακο αγαπημένο στέκι για κάθε ηλικία.
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Τα δύο αδέλφια, ο Σπύρος και ο Γιάννης, που είναι και ο σεφ του μαγαζιού, έκαναν τον Ασβεστόλακο αγαπημένο στέκι για κάθε ηλικία.

Τυροκομείο Κωσταρέλου
Ένα ελληνικό delicatessen στην καρδιά του Κολωνακίου με σούπερ πρωινό και όλα τα φημισμένα προϊόντα του τυροκομείου.

Σημείο αναφοράς για εκείνους που αναζητούν ποιότητα στη διατροφή τους και επιλέγουν πολύ προσεκτικά τι θα βάλουν στο τραπέζι τους, το delicatessen του Τυροκομείου Κωσταρέλου στο Κολωνάκι δεν είναι μόνο ένα μαγαζί με εκλεκτά προϊόντα αλλά και ένας ξεχωριστός προορισμός, όπου μπορεί κάποιος να μυηθεί στην απόλαυση αυθεντικών ελληνικών γεύσεων. Πλάι στο παντοπωλείο όπου διατίθενται όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα που η οικογένεια Κωσταρέλου παράγει εδώ και περίπου 80 χρόνια, έχοντας πια περάσει στην τρίτη γενιά, μπορεί κανείς να καθίσει σε ένα απ' τα τραπεζάκια και να τα απολαύσει σε μοναδικές συνταγές.
Καθημερινά σερβίρουν πιάτα φτιαγμένα κυρίως με πρώτες ύλες απ' το Τυροκομείο Κωσταρέλου και άλλα παραδοσιακά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα, που επιλέγουν με κριτήριο τη γεύση αλλά και την ποιότητα. Τα πιάτα περιλαμβάνουν από δροσερές σαλάτες, ψητά τυριά, κρύα και ζεστά σάντουιτς μέχρι απολαυστικά φοντί με ελληνικά τυριά. Και αν δεν το έχετε επισκεφθεί ήδη, είναι ευκαιρία να περάσετε μια βόλτα τώρα που ανανέωσαν το μενού, παρουσιάζοντας κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές προτάσεις αλλά και πιάτα για ελληνικό πρωινό, τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές εκδοχές, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο γευστικό τρόπο.
Το σίγουρο είναι ότι, αφού δοκιμάσετε στο πιάτο τα εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα Κωσταρέλου, θα θέλετε να πάρετε κάτι για το σπίτι. Εδώ θα βρείτε όλη την γκάμα που με πολύ μεράκι, πίστη στην παράδοση, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια στο Μαρκόπουλο, και σεβασμό στην ποιότητα δημιουργεί η οικογένεια Κωσταρέλου: από τη βραβευμένη φέτα 12μηνης ωρίμανσης, τη γραβιέρα με μειωμένα λιπαρά και το τσαλαφούτι μέχρι τα φημισμένα γιαούρτια, τις κρέμες και το ρυζόγαλο, όλα από ελληνικό φρέσκο γάλα.

Τυροκομείο Κωσταρέλου, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7259000, www.kostarelos.gr, Facebook

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Θα σας τα φέρουν και στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας, αν σας ανοίξει η όρεξη για ένα σάντουιτς ή θέλετε κάποιο από τα φρέσκα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Θα σας τα φέρουν και στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας, αν σας ανοίξει η όρεξη για ένα σάντουιτς ή θέλετε κάποιο από τα φρέσκα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Bufala Gelato
H gelateria που έκανε τη βάφλα χωνάκι και που φτιάχνει παγωτό στα μέτρα σου τη στιγμή που το ζητάς.

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Δεν γίνεται! Ακόμη κι αν έχεις περάσει προ πολλού τη φάση που μέτραγες πόσα έτρωγες, δύσκολα δεν θα λαχταρήσεις ένα παγωτό με τις ζέστες που είναι ήδη εδώ. Εκείνοι που μένουν στα νότια ξέρουν ότι όταν ανοίγει η όρεξη για παγωτό οι δρόμοι οδηγούν στο Bufala Gelato, είτε στη Γλυφάδα είτε στο νέο αδελφάκι του στη Βουλιαγμένη. Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να κατηφορίσουν προς παραλία για να απολαύσουν το αυθεντικό ιταλικό gelato που δύ- σκολα αποτυπώνεται με λέξεις.
Το brand που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πέρσι το καλοκαίρι έκανε απόβαση στην Αθήνα φτιάχνει σίγουρα τα καλύτερα παγωτά στην πόλη, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Μια ματιά μόνο στη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία σε γεύσεις θα σε πείσει ότι εδώ βρίσκεται ένας μικρός ναός του παγωτού. Φτιαγμένα καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος με φρέσκο γάλα (βουβαλίσιο, ανθόγαλα και αγελαδινό) και εκλεκτές πρώτες ύλες, τα Bufala παγωτά είναι πληθωρικά και άκρως απολαυστικά, τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Μία από τις κορυφαίες προτάσεις είναι το Buffle Cone, που δεν είναι άλλο από μια βάφλα σε σχήμα κώνου, όπως ακριβώς το χωνάκι, για να τη γεμίσεις με το gelato της αρεσκείας σου και να την απολαύσεις στο χέρι. Στις κλασικές επιλογές ανήκει σίγουρα το φρέσκο χωνάκι που φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα, ενώ αν θέλεις κάτι πιο ντελικάτο, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα Cream Cone. Ένας χειροποίητος κώνος που ψήνεται με επικάλυψη ζάχαρης, σοκολάτας ή ξηρών καρπών και απογειώνεται με γέμιση κρέμας patisserie ή soft ice cream.
Για να μη μένουν όμως παραπονεμένοι κι εκείνοι που έχουν επιλέξει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και αποφεύγουν τη ζάχαρη, το Bufala Gelato έχει δημιουργήσει μια σειρά από low fat επιλογές, όπως το Soft ice cream χωρίς ζάχαρη, το Yogurt ice cream χωρίς ζάχαρη και χωρίς λακτόζη, αλλά και το Icefit με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Υπάρχει ακόμη και η Vegan εκδοχή (!) σε γεύσεις όπως σουσάμι και λεμόνι με 100% φυσικό καρπό και χωρίς λακτόζη.
Το καλύτερο, όμως, είναι ότι εδώ θα απολαύσεις κυριολεκτικά ό,τι παγωτό τραβάει η όρεξή σου χάρη στην πρωτοποριακή παγωτομηχανή GeloLab που φτιάχνει επιτόπου όποια γεύση κι αν θελήσεις, κι αυτό είναι κάτι που δεν θα συναντήσεις σε κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα! Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, δεν έχεις παρά να το διαπιστώσεις από κοντά, ζώντας το απόλυτο Total Experience Gelato Project σε ένα κατάστημα Bufala Gelato!

Bufala Gelato, Αρτέμιδος 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8946000 // Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, 210 8961800

www.bufalagelato.com, Instagram, Facebook

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Καθημερινά θα το βρεις ανοιχτό μέχρι τις 2 το βράδυ, ενώ Παρασκευή και Σάββατο ξενυχτάνε ακόμη πιο πολύ.
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Καθημερινά θα το βρεις ανοιχτό μέχρι τις 2 το βράδυ, ενώ Παρασκευή και Σάββατο ξενυχτάνε ακόμη πιο πολύ.

Casa di Rena
Ένα εστιατόριο με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στη Νέα Κηφισιά.

Εκείνοι που αγαπούν την ιταλική κουζίνα και θέλουν να την απολαμβάνουν όπως ακριβώς θα απολάμβαναν ένα φιλέτο στην Τοσκάνη, σπαγγέτι στη Ρώμη και πίτσα στη Νάπολη έχουν ακούσει ήδη για το Casa di Rena στη Νέα Κηφισιά.
Ένας ντελικάτος χώρος με προσεγμένη διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα που παρουσιάζει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, με άριστες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν μοναδικά το κάθε πιάτο.
Στο χαλαρό περιβάλλον του Casa di Rena, που ενδείκνυται για δροσερά καλοκαιρινά βράδια στην πόλη συντροφιά με καλό φαγητό, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Από μαύρο ριζότο με λαβράκι ή παραδοσιακή τοσκανέζικη ταλιάτα Black Angus μέχρι πίτσα Βianca με ιταλικό ζαμπόν και φρέσκα μανιτάρια και σπαγγέτι με θαλασσινά, το μενού εκπλήσσει ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Και τι καλύτερο απ' το να συνοδεύσετε το πιάτο σας με ένα ποτήρι ωραίο κρασί, επιλέγοντας κάποια από τις πολλές ετικέτες του ελληνικού ή ιταλικού αμπελώνα.

Casa di Rena, Ελαιών 55, Ν. Κηφισιά, 210 8002610, casadirena.gr, Facebook

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Στο χαλαρό περιβάλλον του Casa di Rena, που ενδείκνυται για δροσερά καλοκαιρινά βράδια στην πόλη συντροφιά με καλό φαγητό, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Στο χαλαρό περιβάλλον του Casa di Rena, που ενδείκνυται για δροσερά καλοκαιρινά βράδια στην πόλη συντροφιά με καλό φαγητό, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ερωτόκριτος
Ένας γευστικός προορισμός για τους φίλους του κεμπάπ στο κέντρο της Αθήνας.

Φημισμένος για το πικάντικο κεμπάπ του, που έκανε πολλούς Αθηναίους να το αγαπήσουν και να κατεβαίνουν στο κέντρο μόνο γι' αυτό, ο Ερωτόκριτος είναι εγγυημένη επιλογή για νόστιμο και πρώτης ποιότητας κρέας. Το παραδοσιακό εστιατόριο-ψητοπωλείο που δημιούργησε ένας λάτρης του φαγητού σάς περιμένει καθημερινά με εκλεκτό γύρο κοτόπουλο και χοιρινό που μπορείτε να γευτείτε τυλιχτό ή σε μερίδα, στο χέρι ή να το απολαύσετε σε ένα από τα τραπεζάκια του, χαζεύοντας την περατζάδα, αφού βρίσκεται πάνω στην Κάνιγγος. Στον κατάλογο του Ερωτόκριτου φιγουράρουν απλές προτάσεις, αλλά και εκλεπτυσμένες γεύσεις, όλα φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως τα κρέατα, που επιλέγονται πολύ προσεκτικά και κόβονται στο εργαστήριο του καταστήματος, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Ερωτόκριτος, Κάνιγγος 3, Αθήνα, 210 3812583, Facebook, www.souvlaki-erotokritos.gr

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Στον κατάλογο του Ερωτόκριτου φιγουράρουν απλές προτάσεις, αλλά και εκλεπτυσμένες γεύσεις, όλα φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Στον κατάλογο του Ερωτόκριτου φιγουράρουν απλές προτάσεις, αλλά και εκλεπτυσμένες γεύσεις, όλα φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Square Meal
Η νόστιμη γκουρμέ εκδοχή του υγιεινού φαγητού.

Η εποχή που η υγιεινή διατροφή έφερνε στον νου νερόβραστα, βαρετά φαγητά και αδιάφορες γεύσεις έχει περάσει πια ανεπιστρεπτί. Με λίγη φαντασία, τα superfoods και τα πιο απλά, αγνά υλικά που βάζουμε στο τραπέζι μας μπορούν να απογειωθούν σε πολύ γευστικούς συνδυασμούς και πιάτα υψηλής γαστρονομίας.
Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία πίσω απ' το Square Meal, το gourmet healthy food εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα ήσυχο δρομάκι δίπλα στην πολύβουη Μεσογείων, στους Αμπελόκηπους.
Με τρίπτυχο το υγιεινό, νόστιμο και γκουρμέ φαγητό, η Σοφία και ο Ανδρέας δημιούργησαν έναν πολύ ζεστό χώρο, όπου όλα αυτά γίνονται η προσιτή πολυτέλεια που καθένας αξίζει να έχει στην καθημερινότητά του. Γι' αυτό και το προτιμά πολύς κόσμος που εργάζεται στη γύρω περιοχή και δίνει σημασία στη διατροφή του.
Ο σεφ του Square Meal Κωνσταντίνος Παπασταμάτης μαγειρεύει με όρεξη και χρησιμοποιεί τεχνικές «υψηλής κουζίνας», όπως το sous vide, με στόχο νόστιμο και «πραγματικό» φαγητό, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και επιλέγει με προσοχή και γνώση τα υλικά του. Έτσι, έχει δημιουργήσει ένα λιτό, αλλά γεμάτο φαντασία μενού με γευστικές προτάσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, προσαρμοσμένες στη φιλοσοφία του μαγαζιού για την υγιεινή, νόστιμη διατροφή.
Στην κουζίνα του Square Meal, που συν τοις άλλοις είναι ανοιχτή και μπορείτε να βλέπετε το πιάτο σας να ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σας, καθώς απολαμβάνετε ένα ποτήρι κρασί, χρησιμοποιούνται προσεκτικά επιλεγμένα εποχικά υλικά με σκοπό τη διατήρηση της διατροφικής ισορροπίας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Square meal σημαίνει εξάλλου ολοκληρωμένο γεύμα!
Δοκιμάστε vegetarian σαλάτες, όπως κινόα φακές με δροσερά λαχανικά αρωματισμένα με κύμινο, μια ασιατική fusion εκδοχή της σαλάτας με καλαμάρι, αλλά και μια δροσερή σαλάτα με φαρφάλες ολικής αλέσεως.
Για τους λάτρεις του ψαριού, η φιλεταρισμένη τσιπούρα που δεσπόζει στον κατάλογο θα σας καταπλήξει σε συνδυασμό με τη δροσερή σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας, ενώ η γκουρμέ εκδοχή της ψητής σαρδέλας φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στην εβδομαδιαία διατροφική σας προτίμηση.
Μην υποτιμήσετε όμως το roulade κοτόπουλου ή τα μπιφτεκάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με βρώμη που θα γαργαλήσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σας.
Εργάζεστε ή μένετε στην ευρύτερη περιοχή Αμπελοκήπων, Κολωνακίου, Ψυχικού, Εξαρχείων ή και Χολαργού; Δεν έχετε παρά να καλέσετε στο κατάστημα και να δώσετε την παραγγελία σας για να απολαύσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, το Square Meal σας!

Square Meal, Καλαμών 13, Αμπελόκηποι, 210 6927377, Facebook, Instagram, squaremeal.gr

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Ακολουθήστε το Square Meal στο Facebook για να ενημερώνεστε για τα πιάτα ημέρας & τις προσφορές.
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Ακολουθήστε το Square Meal στο Facebook για να ενημερώνεστε για τα πιάτα ημέρας & τις προσφορές.

Oven Sesame
Τα καλύτερα χειροποίητα κουλούρια στην πόλη είναι γεμιστά και μοιάζουν με σάντουιτς.

Κάτι πολύ νόστιμο παίζει στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της πόλης, και όσοι δεν το έχετε μυριστεί ακόμα είναι καιρός να περάσετε μια βόλτα απ' τον αριθμό 17. Εδώ βρίσκεται το Oven Sesame και είναι μια πραγματική αποκάλυψη για το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Μην πάει, όμως, το μυαλό σας στο απλό κουλούρι που θα βρείτε παντού, γιατί εδώ, ακόμη και το κλασικό σουσαμένιο, σερβίρεται με έναν πολύ μοντέρνο και χαρούμενο τρόπο, χαρίζοντας πολλά σουσαμένια χαμόγελα. Δυνατό του χαρτί, βέβαια, είναι το «ΣΟΥΚΟΥ», ένα ολόφρεσκο κουλούρι που έρχεται γεμιστό με ό,τι μπορείς να φανταστείς: από τυριά και αλλαντικά στην πιο απλή τους εκδοχή μέχρι με κοτόπουλο, λουκάνικο και κιμά. Μιλάμε για τον επαναπροσδιορισμό του κουλουριού που όλοι αγαπάμε ή του σάντουιτς, γιατί αυτό το χειροποίητο κουλούρι είναι δύο σε ένα. Και το καλύτερο; Ψήνεται μπροστά σου για 3 λεπτά στον ειδικό φούρνο, πριν λιώσει στο στόμα σου. Η τέλεια επιλογή για μια γρήγορη, ελαφριά και εντελώς οικονομική μπουκίτσα για όσους κυκλοφορούν στο κέντρο, αφού ξεκινά από μόλις 2 ευρώ. Στο Oven Sesame θα βρείτε επίσης φρέσκες σαλάτες με τα καλύτερα υλικά, σπιτική λεμονάδα, εναλλακτική τυρόπιτα, γλυκά σουσαμίνια γεμιστά με σοκολάτα αλλά και εκλεκτό καφέ.

Oven Sesame, Αιόλου 17Α & Ερμού, 210 3230038, Facebook, Instagram, www.oven-sesame.com

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Η τέλεια επιλογή για μια γρήγορη, ελαφριά και εντελώς οικονομική μπουκίτσα για όσους κυκλοφορούν στο κέντρο, αφού ξεκινά από μόλις 2 ευρώ.
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Η τέλεια επιλογή για μια γρήγορη, ελαφριά και εντελώς οικονομική μπουκίτσα για όσους κυκλοφορούν στο κέντρο, αφού ξεκινά από μόλις 2 ευρώ.

Philos Athens
Η Αθήνα απέκτησε έναν νέο... φίλο, που ενδείκνυται για ψώνια και brunch.

Με σκηνικό που θυμίζει έντονα σπίτι –στο παρελθόν υπήρξε κατοικία του γνωστού συλλέκτη έργων τέχνης και ξυλέμπορου Ευριπίδη Κουτλίδη–, αυτή η επιβλητική μονοκατοικία της Σόλωνος, όπου βρήκε φιλόξενη στέγη το concept store Philos Athens, είναι ένας χώρος που αξίζει την προσοχή σας. Στους τρεις αναπαλαιωμένους ορόφους του, που συνδέονται με μια μεγαλοπρεπή ξύλινη σκάλα και έχουν συνδυάσει μοναδικά τη γοητεία του παρελθόντος με την αισθητική του σήμερα, θα φάτε ένα από τα καλύτερα brunches της πόλης ή κάτι ελαφρύ, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, ενώ θα κάνετε και τα ψώνια σας. To Philos Athens είναι ένας πολυχώρος που έχει να παρουσιάσει μια εξαιρετική συλλογή από αντικείμενα για το σπίτι, custom made έπιπλα, αλλά και ένα δυνατό μενού για τους brunch lovers αυτής της πόλης. Καθημερινά, απ' τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, το café-bistrot του Philos Athens προτείνει open sandwich με αβοκάντο και αυγό ποσέ, Ρhilos Εgg Benedict, pancakes με mixed berries, αλλά και pink lemonade με φρέσκες φράουλες, που θα σας γίνουν εμμονή. Ιδανικό και για πιο πριβέ καταστάσεις ή επαγγελματικές συναντήσεις, αφού στον πρώτο όροφο έχει τέσσερις ξεχωριστούς χώρους, στους οποίους προσφέρονται εξατομικευμένα μενού.

Philos Athens, Σόλωνος 32, Αθήνα, 210 3619163, Facebook, philosathens.com

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Τώρα το καλοκαιράκι προτιμήστε την αίσθηση ηρεμίας και δροσιάς που προσφέρει και απολαύστε τον καφέ και το ελαφρύ γεύμα σας.
Τώρα το καλοκαιράκι προτιμήστε την αίσθηση ηρεμίας και δροσιάς που προσφέρει και απολαύστε τον καφέ και το ελαφρύ γεύμα σας.

The Black Rat
Μια αγγλική παμπ στην καρδιά της Αγίας Παρασκευής.

Με σκηνικό που σε μεταφέρει σε κλασική παμπ στην Αγγλία, το Black Rat στην Αγία Παρασκευή είναι ένα μαγαζί απ' αυτά που αξίζουν την προσοχή σου. Κι ενώ εκ πρώτης όψεως σε προϊδεάζει για χειμωνιάτικο στέκι, μόλις περάσεις στον εξωτερικό χώρο θα πειστείς ότι εδώ θες να περνάς τα καλοκαιρινά βράδια σου στην πόλη. Μεγάλη ποικιλία σε μπίρες που μπορείτε να συνοδεύσετε ιδανικά με χοτ-ντογκ, ποικιλία με λουκάνικα ή πλατό τυριών και αλλαντικών, που είναι και τα πιο δημοφιλή. Μπορείτε όμως να απολαύσετε και το καφεδάκι σας μετά τις 5 το απόγευμα και αν το επισκεφτείτε Κυριακή πρωί να γευτείτε το παραδοσιακό English breakfast, χορταστικές ομελέτες και λαχταριστά pancakes, για να ξεκινήσει δυνατά η μέρα σας. Εδώ οι Τετάρτες έχουν γεύση πίτσας, με τις καθιερωμένες pizza Wednesdays σε διάφορες επιλογές και πολύ καλές τιμές για όλη την παρέα.

The Black Rat, Ελβετίας 14, Αγία Παρασκευή, 210 6013266, www.black-rat.gr, Facebook, Instagram

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Μια και η ποδοσφαιρική σεζόν έκλεισε, το Black Rat βάζει προσεχώς στο παιχνίδι βραδιές με κουίζ και καραόκε.
Μια και η ποδοσφαιρική σεζόν έκλεισε, το Black Rat βάζει προσεχώς στο παιχνίδι βραδιές με κουίζ και καραόκε.

Dezato Pastry Bar
Μια patisserie που φτιάχνει σοκολάτα σε... γύρο!

Η νέα άφιξη στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πολύ γλυκιά και ήρθε να δροσίσει ευχάριστα το καλοκαίρι μας. Το Dezato Pastry Bar δεν είναι όμως ακόμη μια gelateria αλλά ένας πραγματικός παράδεισος του γλυκού δίπλα σας. Περνώντας το κατώφλι του, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο κινηματογραφικό εργοστάσιο σοκολάτας του Τσάρλι και δοκιμάζοντας την πρώτη κουταλιά παγωτό ταξιδεύεις απευθείας στην Ιταλία, την πατρίδα του gelato. Με τεχνική που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια ιταλική gelateria και τέτοια φαντασία που έφτασε να βάλει σοκολάτα σε μια μηχανή που θυμίζει τον κλασικό γύρο, προσφέροντας το μοναδικό στο είδος του choco kebab, ήδη έχει γίνει το νέο talk of the town. Εδώ, πλάι στα κλασικά παγωτά, θα βρείτε πρωτότυπες γεύσεις, όπως τσιχλόφουσκα, minions, panacota, καραμέλα, αλάτι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα wafflakia, το Bubble waffle, το Roll ice cream και το frozen yogurt, αλλά δώστε μια ευκαιρία και στα δικά του τρίγωνα Πανοράματος που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Dezato Pastry Bar, Λεωφ. Δεκελείας 120, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2587256, Facebook, Instagram

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Προσεχώς θα μπορείτε να απολαμβάνετε και καφέ.
Προσεχώς θα μπορείτε να απολαμβάνετε και καφέ.

Maypole All Day Urban Bistrot
Το νέο στέκι του Ψυχικού είναι γεγονός.

To Maypole είναι σχετικά νέα άφιξη και έχει γίνει το νέο στέκι του Ψυχικού που προσφέρει μόνο αυθεντικές απολαύσεις όλες τις ώρες. Ανοιχτά από το πρωί για καφέ, brunch και σπιτικές ολόφρεσκες πίτες. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ εκπληκτική mainstream διεθνής και ελληνική κουζίνα με έμφαση στην ποιότητα. Το δυνατό σημείο του Maypole είναι οι καταπληκτικές σπιτικές πίτες. Ίσως από τα τελευταία μαγαζιά που ανοίγουν φύλλο κάθε μέρα με το χέρι. Παραδοσιακές πίτες όπως χορτόπιτα με τουλάχιστον επτά διαφορετικά χόρτα, σπανακοτυρόπιτα αλλά και πιο ευφάνταστες πεντανόστιμες πίτες όπως κρεμμυδόπιτα με bacon, μελιτζανόπιτα με φέτα, μανιταρόπιτα κ.α. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε ολόκληρο ταψί από όποια πίτα προτιμάτε. Ότι σερβίρεται, παρασκευάζεται από τις μαγείρισσες στην ανοικτή κουζίνα του Maypole, μπροστά στα μάτια μας! Το bar ανοιχτό όλη τη μέρα σερβίρει ποτά και δροσερά cocktails, ενώ συχνά διοργανώνονται πρωτότυπα events!

Maypole All Day Urban Bistrot, Τζαβέλλα 42Β, Νέο Ψυχικό, 213 0447777, Facebook, www.maypole.gr

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Ό,τι σερβίρεται, παρασκευάζεται από τις μαγείρισσες στην ανοιχτή κουζίνα του Maypole, μπροστά στα μάτια σας.

ēthos JUICES
Το health bar που θα γίνει η νέα αγαπημένη σου συνήθεια.

Η διατροφή είναι από εκείνα τα πράγματα που παίζουν ρόλο στην υγεία και στην ευεξία. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ' το να ξεκινάς δυνατά την ημέρα σου με έναν φρέσκο χυμό φρούτων που θα σου χαρίσει την απαραίτητη δόση ενέργειας. Γι' αυτό, αν κινείσαι στην περιοχή του κέντρου, αξίζει να κάνεις μια στάση στο ēthos, το νέο health bar που ήρθε να μας μυήσει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Καθημερινά φτιάχνουν ολόφρεσκους οργανικούς χυμούς και smoothies από ποιοτικά φρούτα και λαχανικά με τη μέθοδο της κρύας έκθλιψης (cold press) και τα συσκευάζουν σε πολύ ξεχωριστά μπουκαλάκια με τη σφραγίδα του ēthos, για να τα πάρετε μαζί σας, αν δεν έχετε χρόνο να τα απολαύσετε επιτόπου. Στον μικρό, αλλά πολύ cosy χώρο του θα βρείτε επίσης τον εκλεκτό Espresso Pianeta, Rainforest Alliance detox ροφήματα και ψαγμένες ποικιλίες τσαγιού, καθώς και γευστικά, εξίσου υγιεινά και πλούσια σε θρεπτική αξία σνακ.

ēthos JUICES, Πετράκη 30, Σύνταγμα, 210 3249945, ethosjuices.gr, Facebook

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Καθημερινά φτιάχνουν ολόφρεσκους οργανικούς χυμούς και smoothies από ποιοτικά φρούτα και λαχανικά με τη μέθοδο της κρύας έκθλιψης.

Εrmou Spirits - Cava Pittaras
Κοντά σας από το 1991, με 4 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος ετικετών κρασιού ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, premium spirits απ' όλο τον κόσμο με έμφαση στις μπίρες και πλήθος επιλογών από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να τα απολαύσετε. Καθημερινά πραγματοποιούνται οινογνωσίες και παρουσιάσεις κρασιών και αποσταγμάτων στο tasting spot της κάβας μας στο Μοναστηράκι (Ερμού 90). Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 210 3229999.

Εrmou Spirits - Cava Pittaras, Ερμού 90, Μοναστηράκι // Αργυροκάστρου 14-16, Ζωγράφου // Σπ. Τρικούπη 3-5 & Αν. Μεταξά 26, Εξάρχεια, Facebook

Tραπεζάκια έξω: γεύσεις και στέκια που αξίζουν σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και όχι μόνο Facebook Twitter
Αποκτήστε την Κάρτα Μέλους μας και κερδίστε προνομιακές τιμές και εκπτώσεις.
Γεύση
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ