Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
0

Εκδηλώσεις για παιδιά και γονείς

Απόκριες στο ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή της Αποκριάς, το πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει στο καρναβάλι από τις 11:00 μέχρι και τις 16:00, με DJ set, λατινοαμερικάνικους ήχους και ορχήστρες κρουστών.

Εργαστήρια face painting θα μεταμορφώνουν τους επισκέπτες, ενώ παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια, αναβιώνοντας έθιμα από όλη την Ελλάδα και προσπαθώντας να βρουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Την Καθαρά Δευτέρα, τα κούλουμα γιορτάζονται με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, με έθιμα απ' όλη την Ελλάδα (Μωμόγεροι, Έθιμο του Μπέη κ.ά.) και ήχους παραδοσιακής μουσικής από τη Βασιλική Καρακώστα και το συγκρότημά της. 18-19/2,

ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, είσοδος ελεύθερη

 

Athens Disco Kidz: Carnival Edition

Το six d.o.g.s φιλοξενεί την ομάδα παιδαγωγών και ηθοποιών Athens Disco Kidz για ένα πρωτότυπο οικογενειακό πάρτι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών. Παιδιά και γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια, χορογραφίες, dance battles και διαδραστικά παιχνίδια με φως και projections, ενώ τη μουσική επιμέλεια θα έχουν οι εκλεκτικοί Black Athena.

18/2, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 16:00-19:00, εισ.: 8 ευρώ

 

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα γιορτάσουν το καρναβάλι με DJ set, λατινοαμερικάνικους ήχους και ορχήστρες κρουστών.

Φτιάχνοντας αποκριάτικες μάσκες

Παιδιά από 6 έως 12 ετών κατασκευάζουν και ζωγραφίζουν μαζί με τους γονείς τους αποκριάτικες μάσκες. (Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 7224238, Δευτ.-Παρ. 10:00-14:00.).

17/2, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, 12:00, είσοδος ελεύθερη

Φασαρία, πονηριές, κρόταλα και μουτζουλιές

Παράσταση παραδοσιακών παραμυθιών με κρόταλα, τύμπανα και κιθάρες σε ένα αποκριάτικο γλέντι με την ομάδα αφήγησης «Χείλια Λέμε παραμύθια» για παιδιά 5-10 ετών.

17/2, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, 12:00

Ένας αρλεκίνος στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Ένας αρλεκίνος ηγείται του εκπαιδευτικού προγράμματος μουσειακής αγωγής για όλη την οικογένεια με παιδιά 6-11 ετών στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (δηλώσεις συμμετοχής στο 210 3243023, Δευτ.-Παρ. 10:00-14:00).

17/2, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Γερμανικού & Μυλλέρου, Μεταξουργείο, 11:00-12:00, είσοδος ελεύθερη

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Την Κυριακή στο Gazarte οι Jaguar Bombs σε καλωσορίζουν στη ζούγκλα καθώς η θεματική της ημέρας το επιβάλλει.

Όλα τα πάρτι που πρέπει να ξέρεις

Gazarte Carnival Party

Η γυμναστική και τα '90s, η Τζέιν Φόντα, τα χρωματιστά κολάν και οι Swinging Cats είναι οι πρωταγωνιστές στο πάρτι του Σαββάτου στο Gazarte. Την επόμενη μέρα τη μουσική αναλαμβάνουν οι jaguar bombs και το θέμα της βραδιάς αλλάζει σε «Welcome to the jungle».

17-18/2, Gazarte, Βουτάδων 34, 22:00, είσοδος ελεύθερη

 

2 σε 1 μασκέ - Trashformers Carnival

Μουσική από τα '80s-'90s-'00s και ένα θέμα-αφορμή για άπειρες ερμηνείες θα έχει το αποκριάτικο πάρτι του Fuzz. Συνδυάστε δύο στολές σε μία και δημιουργήστε cowboy-στρουμφάκι, νίντζα-πειρατή, φυλακισμένο-μούμια, και τα λοιπά και τα λοιπά...

17/2, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 23:15, εισ.: 10 ευρώ

 

Kitscherella Grande

Το τελευταίο σάββατο της αποκριάς το Kitscherella ξαναχτυπά με disco επιτυχίες από τα '80s και τα '90s, ενώ το κιτς και το λαμέ απειλούν τους αμφιβληστροειδείς.

17/2, Modu, Κολωνού 76 & Οδυσσέως 14, 23:00

Faceless

Διήμερο dance πάρτι στο Temple με καλεσμένους τον Redshape με την κόκκινη μάσκα, που δεν την αποχωρίζεται ποτέ, και τους Mackenzie, Sepho και Miltiades.

17-18/2, Temple Athens, Ιάκχου 17, 6979 417274, 00:30, εισ.: 6-14 ευρώ

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Ο Redshape με την χαρακτηριστική κόκκινη μάσκα του θα εμφανιστεί στο Temple με τους Mackenzie, Sepho και Miltiades.

Nightmares on Wax

Ηip-hop, dub, reggae, soul, jazz, funk, latin, breaks, house και όχι μόνο από τον δημιουργό του αριστουργηματικού «Smoker's Delight». Μαζί του στα decks οι Stiko και Mr.Z.

18/2, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 22:00, εισ.: 12-15 ευρώ

London Afrobeat Collective/ Blend Mishkin & Roots Evolution

Oι London Afrobeat Collective επιστρέφουν στο Gagarin, αυτήν τη φορά μαζί με τον Blend Mishkin και τους Roots Evolution, την πολυμελή live μπάντα του, για μια βραδιά ιδανική για χορό.

17/2, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 12-18 ευρώ

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Oι London Afrobeat Collective επιστρέφουν στο Gagarin για μια βραδιά ιδανική για χορό.
 

Midas Touch

Xρυσός και extravaganza (και golden showers) είναι η θεματική του πάρτι μασκέ στο Bequeer, που υπόσχεται να είναι οργιαστικό. Τη μουσική θα διαλέγουν οι S-for-Sugar και Lockbird.

17/02, Bequeer, Κελεού 10, 00:00, εισ.: 5 ευρώ

The circus is coming

To mosaiko της Γλυφάδας μεταμορφώνεται σε τσίρκο για το αποκριάτικο τριήμερο. Στα decks οι SP PS και Photoharrie την Παρασκευή, ο Spyros Pagiatakis το Σάββατο και οι Pene & Takis Apostolou την Κυριακή.

16-18/2, Mosaiko, Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 22:00

Blend: Terry Francis

Ο Βρετανός που έχει ταυτίσει την καριέρα του με την ιστορία του θρυλικού fabric club στο Λονδίνο έρχεται το Σάββατο στην Αθήνα. Τη βραδιά στο Steam θα συμπληρώσουν οι resident DJs του Blend, Mikee και Manolaco.

17/2, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, Αθήνα, 00:00, εισ.: 15 ευρώ

Romantso & Kormoranos: Team Spirit

Ο κορμοράνος πάει στο ρομάντσο για το μεγάλο πάρτι της Παρασκευής με εγγυημένα καλή χορευτική μουσική από τους Blue Lagoon, Body Double, Prudence Tapes και Andreas Palmer.

16/2, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 23:30, ελεύθερη είσοδος

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Το λαμπερό μασκέ πάρτυ του Tiki εκτυλίσσεται στον εκτυφλωτικό κόσμο της γνωστής τηλεοπτικής «Δυναστείας».

Dynasty Maske Party

Στον εκτυφλωτικό κόσμο της «Δυναστείας» εκτυλίσσεται το μασκέ πάρτι του Tiki. Η εμβληματική σαπουνόπερα των '80s που τα είχε όλα (περμανάντ, βάτες, ξεκατινιάσματα κ.λπ.) δίνει αβίαστη έμπνευση για μαξιμαλιστικά κοστούμια. Η Ino Mei και ο Nikk Perros παίζουν μουσική.

17/2, Tiki Athens, Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 22:00

Digital Riot vs Wrapped In Plastic

Στο υπόγειο του Crust συναντιούνται μετά από καιρό οι Digital Riot και οι Wrapped in Plastic, δύο από τα πιο δυναμικά δίδυμα της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής που κλείνουν φέτος 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο της παραγωγής και του DJing.

17/2, Crust, Πρωτογένους 13, 23:00

 

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Φωτο: EUROKINISSI

Απόκριες στις γειτονιές της Αθήνας

Κουδουναραίοι

Ο χορευτικός σύλλογος κουδουναραίων Διστόμου κάνει παρέλαση στην Αθήνα, ξεκινώντας από την Ομόνοια στις 19:00 και συνεχίζοντας στην Αθηνάς και στην Αιόλου, για να καταλήξει στην πλατεία Ψυρρή.

17/2, Ομόνοια, 19:00

 

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Ο χορευτικός σύλλογος κουδουναραίων Διστόμου κάνει και φέτος παρέλαση στην Αθήνα. Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Παρέλαση Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή με σημείο εκκίνησης το μετρό της Ακρόπολης στις 11 το πρωί και τελικό προορισμό τα Άνω Πετράλωνα.

18/2, 11:00

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων βάζει την Αθήνα στο πνεύμα του καρναβαλιού με έναν μουσικό περίπατο που θα ξεκινήσει από τα Άνω Πατήσια και θα φτάσει μέχρι την Αγία Βαρβάρα.

18/2, 12:00

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή με σημείο εκκίνησης το μετρό της Ακρόπολης. Φωτο: SOOC

Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου

Η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας ξεκινάει στις 10:00 στου Φιλοπάππου με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο από τις 11:30 μέχρι τις 15:00.

19/2, 10:00

ΚαρναβΆλιμος

Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στη λεωφόρο Καλαμακίου επιστρέφει και φέτος στον Άλιμο. Η γιορτή θα συνεχιστεί με συναυλία του Μύρωνα Στρατή, εργαστήρι χαρταετού και κούλουμα στον λόφο Πανί.

Δήμος Καισαριανής

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καισαριανής διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες. Το πολιτιστικό κέντρο του δήμου αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο «κουδουνάδες», οι μασκαράδες κάνουν παρέλαση την Κυριακή, ενώ την Καθαρά Δευτέρα οι κάτοικοι γιορτάζουν με ζωντανή μουσική, χορό και νηστίσιμα φαγητά στο πάρκο Αϊ-Γιάννη.

Αποκριές στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός Facebook Twitter
Μεταμφιέσεις, παρελάσεις και γενικότερος διονυσιασμός έχει και φέτος την τιμητική του. SOOC

24 χρόνια Καρναβάλι Ρέντη

Ένα από τα μακροβιότερα καρναβάλια της πόλης, το καρναβάλι του Ρέντη, που ξεκίνησε το 1995, συνεχίζει και φέτος με πολυήμερες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από αλευρομουτζουρώματα, χορευτικά δρώμενα, καντάδες και ποδηλατοβόλτες μασκαράδων μέχρι την κεντρική παρέλαση αρμάτων, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Καρναβάλι Μοσχάτου–Ταύρου

Μεταμφιέσεις, παρελάσεις και γενικότερος διονυσιασμός έχει και φέτος την τιμητική του στο Καρναβάλι του Μοσχάτου, ένα από τα μεγαλύτερα της Αττικής. Μετά την κορύφωση των παρελάσεων ο δήμος γιορτάζει τα κούλουμα στην πλατεία Μεταμορφώσεως Μοσχάτου και στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ