Η ωμή παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου

Η ωμή παρέμβαση του αρχιεπίσκοπου… Facebook Twitter
Ο άνθρωπος αυτός που πιστεύει ότι βρίσκεται πάνω από θεσμούς και εκλεγμένες πολιτικές εξουσίες σε μια πρωτοφανή πολιτική παρέμβασή του ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το σχετικό νομοσχέδιο. Φωτ.: Δημήτρης Καπάνταης/ SOOC
0

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ τον έξαλλο μητροπολίτη Πειραιά που βγάζει κηρύγματα μίσους και προειδοποιεί τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να μην πηγαίνουν στην εκκλησία!

Δεν είναι ο μητροπολίτης Μεσογαίας –που εμφανιζόταν λίγο πιο συγκροτημένος από τους συναδέλφους του επειδή έχει καλές σπουδές– ο οποίος χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία εκτροπή και με τις απόψεις του προσπαθεί να βυθίσει την κοινωνία στον μεσαίωνα.

Από όλες τις αρνητικές (και αντιδραστικές) αντιδράσεις που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αυτή του Αρχιεπίσκοπου ήταν η χειρότερη και αποτελεί την πιο ωμή παρέμβαση στην πολιτική εξουσία, δικαιώνοντας όσους επιμένουν στον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, στον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να προχωρήσει.

Αυτήν τη φορά είναι ο Αρχιεπίσκοπος, για τον οποίο πολλοί και για πολλά χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι μετριοπαθής, δεν διχάζει την κοινωνία και δεν παρεμβαίνει στην πολιτική.

Ο άνθρωπος αυτός που πιστεύει ότι βρίσκεται πάνω από θεσμούς και εκλεγμένες πολιτικές εξουσίες σε μια πρωτοφανή πολιτική παρέμβασή του ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το σχετικό νομοσχέδιο. Το είπε κομψά, είναι η αλήθεια: «Καλό θα ήταν η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική».

Καλό για ποιον άραγε;

Για τους ιεράρχες που θα στοχοποιούν όσους βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν μια ρύθμιση δικαιωματικού χαρακτήρα; Για τους χιλιάδες βαθιά συντηρητικούς παπάδες (των οποίων τους μισθούς εξακολουθούμε να πληρώνουμε) οι οποίοι θα βγάζουν κηρύγματα μίσους και θα σπέρνουν κατάρες στο κυριακάτικο εκκλησιάσμά τους, επηρεάζοντας τους ψηφοφόρους; Για την ίδια την κοινωνία η οποία διαπιστώνει για μια ακόμα φορά πως η ελληνική Εκκλησία εξακολουθεί να διεκδικεί εξουσία που δεν της ανήκει;

Από όλες τις αρνητικές (και αντιδραστικές) αντιδράσεις που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αυτή του Αρχιεπίσκοπου ήταν η χειρότερη και αποτελεί την πιο ωμή παρέμβαση στην πολιτική εξουσία, δικαιώνοντας όσους επιμένουν στον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, στον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να προχωρήσει.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οι ευρωεκλογές ως νέο πολιτικό ορόσημο 

Ρεπορτάζ / Οι ευρωεκλογές ως νέο πολιτικό ορόσημο 

Το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, ίσως επειδή θα καταγραφούν οι δυνάμεις και οι συσχετισμοί ενός παράξενου και ασυνήθιστου πολιτικού τοπίου, όπως αυτό που έχει προκύψει στην Ελλάδα μετά την κρίση και λίγο πριν από τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού περιβάλλοντος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ποιους ζαλίζουν τα ύψη των κτιρίων;

Ρεπορτάζ / Ποιους «ζαλίζουν» τα ύψη των κτιρίων;

Με μια μεταβατική ρύθμιση πυροσβεστικού χαρακτήρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχειρεί να κάμψει τις αντιδράσεις δημάρχων που διαμαρτύρονται για τα μεγάλα ύψη και τα επιπλέον τετραγωνικά των νέων κτιρίων, που κερδίζονται από τα bonus δόμησης και ύψους του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Ποιους και γιατί ζαλίζουν τα μεγάλα ύψη; 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Το «Rom Boost» και μια συζήτηση για τους Ρομά 

Οπτική Γωνία / «Δεν είναι οι Ρομά που επιλέγουν το περιθώριο, αλλά η ίδια η κοινωνία που τους περιορίζει»

Οι Γιατροί του Κόσμου ολοκλήρωσαν το έργο «Rom Boost», επιμορφωτικές δράσεις σε κοινότητες Ρομά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ένταξης και συμπερίληψης της οργάνωσης. Στόχος ήταν να πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις και να δοθεί φωνή και αυτοπεποίθηση στους περιθωριοποιημένους Ρομά πληθυσμούς. Εκτός όμως από το ίδιο το έργο, ενδιαφέρον έχει και η συνομιλία που ακολούθησε, με τρεις εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ