Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πειραματισμοί

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πειραματισμοί Facebook Twitter
54


________________
1.

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι!!
Γνωρίζω εδώ και δύο μήνες ένα παιδί και έχω το εξής πρόβλημα: Δε θέλει να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό! Ισχυρίζεται ότι έχει αλλεργία. Ακόμα και στα υποαλλεργικά. Είναι ανένδοτος.
Στο παρελθόν που είχε χρησιμοποιήσει λέει του δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα και δε θέλει με τίποτα να ξανακάνει κακό στην υγεία του. Γενικά δε θέλει να το συζητήσουμε αναλυτικά αλλά δε δέχεται με τίποτα να φορέσει. Μήπως μου πουλάει μπαρούφες; Βοήθα!!! Ευχαριστώ :)- Γειτόνισσα

Δεν μπορώ να ξέρω αν λέει αλήθεια, μόνο ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι αλλεργικός (στο λατέξ; Ίσως). Αλλά πώς σκοπεύει να το λύσει δηλαδή; Δε θα βάλει ποτέ ξανά προφυλακτικό στη ζωή του; Σκοπεύει να το ρίξει στην αποχή ή στην μονογαμία; Γιατί λέει φοβερές ανοησίες. Ειδικά το επιχείρημα για το «κακό στην υγεία του» είναι τόσο αντιφατικά ξεκαρδιστικό που καταντάει εξοργιστικό.

________________
2.


Αγαπητή Λένα, φρεσκο-χωρισμένος, βγαίνω απ το σπίτι και πάω για καφέ με ένα φίλο... Εκεί που είμαι στον κόσμο μου, και δε με νοιάζει τίποτα, σκάνε κεράσματα "από το μαγαζί". Η σερβιτόρα; Ότι ότι ότι και να σου πω, είναι λίγο! ΘΕΑ! Κούκλα! Και δώσ' του τα μπουκάλια να ανοίγουν, και δώσ' του τα σφινάκια, έφυγα απ το μαγαζί σκνίπα! Και δεν έδωσα 1€! Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και μιλούσαμε. Επικοινωνία όχι αστεία, οι φόβοι μας, το μέλλον μας, οι επιθυμίες μας, μια στο τόσο
κάναμε και κανά τηλεφωνικό. Και έρχεται η ερώτηση κόλαφος.
- Τι ζώδιο είσαι;
- Καρκίνος (απαντάω)
- {τούτ τούτ τούτ}
Δεν ξανά σήκωσε από τότε το τηλέφωνο.
Δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Να κλάψω; Να φωνάξω; Να γελάσω; Να αλλάξω
πλανήτη;


Γιατί επικοινωνούσατε αποκλειστικά από το τηλέφωνο;


________________
3.


Τί απέγινε η Βυζαντινή αριστοκρατία; Εάν το σκεφτείς ακόμα και οι τίτλοι φαίνεται να έχουν χαθεί και στην γλώσσα μας φαίνεται να έχουν διασωθεί οι οθωμανικοί (εάν και υποψιάζομαι πάνε και αυτοί προς αχρησία). «Ζει σαν μπέης» λέμε και όχι πχ «σαν δούκας».
Οι διάφοροι Φρατζήδες, Χρυσολωράδες, Λασκάρηδες κλπ, που μπορεί να σού πουν ότι πρέπει να έχουν σχέση με τις αντίστοιχες οικογένειες φαίνεται να εκφράζουν ευσεβείς πόθους, παρά πραγματική σχέση με τις αντίστοιχες οικογένειες.
Μπορώ να σκεφτώ τα εξής για την μοίρα της Βυζαντινής αριστοκρατίας:
1) Εκτελέστηκαν από τους Οθωμανούς
2) Δραπέτευσαν στην Δύση, οποτε και σταδιακά έγιναν μέλη αυτής της κουλτούρας, προσαρμόστηκαν τα ονόματά τους κλπ, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τους διακρίνουμε σήμερα ως απογόνους αυτής
3) Οι Οθωμανοί εκτέλεσαν μεν κάποιους (βλέπε 1) προφανώς για παραδειγματισμό και για να αποθαρρύνουν την όποια αντίσταση, αλλά φρόντισαν να τους προσεταιριασθούν, με ένα μίγμα κινήτρων, απειλών, δώρων, εκβιασμών κλπ, ώστε να μην δημιουργήσουν κράτος εκ του μηδενός, αλλά να εκμεταλλευθούν τις προϋπάρχουσες δομές και την γνώση και εμπειρία που είχαν σε αυτές. Σταδιακά, λοιπόν, εξοθωμανίσθηκαν και εξισλαμίσθηκαν, με αποτέλεσμα να αποτελέσουν μέρος αυτής της αριστοκρατίας μέχρι την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε.

Όλα τα παραπάνω είναι εικασίες, όμως. Γνωρίζεις κάτι μήπως για το τί όντως συνέβη;- Byz. Ance

Τι παράξενη ερώτηση, και τι ωραία συνάμα. Δεν θα ισχυριστώ ότι ξέρω και δεν θα ψάξω στο Google για κάτι που χρειάζεται αληθινή μελέτη. Ελπίζω να υπάρχει κάποιος αναγνώστης που ξέρει περισσότερα και έχει όρεξη να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις του.


________________
4.


Αγαπητή Α, μπα, γιατί κάποιοι άνθρωποι ("κ καλά φίλοι") έχουν ως hobby να προσβάλλουν άλλους κ δε θέλουν να δεχτούν ότι οι αποδέκτες είτε θα αντιδράσουν (δε μιλάω για ξεμάλλιασμα κ ξεκατίνιασμα) λέγοντάς τους πως η συμπεριφορά τους δεν είναι σωστή, είτε θα αλλάξουν συμπεριφορά απέναντί τους (π.χ. θα γίνουν πιο τυπικοί κ λιγότερο διαχυτικοί). Είναι θέμα κοινωνικής μόρφωσής, παιδείας, πολιτισμού; Είναι επαγγελματίες bullies; Πώς του αντιμετοπίζεις γενικότερα; Αρχίζεις να του προσβάλεις κι εσύ ή δείχνεις ανωτερότητα κ τους αγνοείς; Ευχαριστώ.- Rico


Όταν κάνεις παρατήρηση στον άλλον για τη συμπεριφορά του δεν είναι δυνατόν να απορείς που στη συνέχεια είναι λιγότερο διαχυτικός. Πιστεύεις ότι είναι πιθανό να εντοπίζεις το πρόβλημα με ακρίβεια, να το εκφράζεις με ξεκάθαρο τρόπο χωρίς επιθετικότητα; Θεωρείς πιθανό ο άλλος να καταλάβει 100% αυτό που λες, κι ότι επειδή έχεις αδιαμφισβήτητα δίκιο, να παραδεχτεί το λάθος του και αμέσως να καταφέρει να αφαιρέσει μόνο αυτό που σε ενοχλεί και κατά τ' άλλα να μείνει ίδιος; Σαν πολλές υποθέσεις δεν είναι;


________________
5.


Συγνώμη αλλά μετά από αρκετές απαντήσεις '... έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν αυτό...' όπου το 'αυτό' είναι η εκτίμηση ή η γνώμη αυτού που ρωτάει, έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι διακριτικά αλλά αβασάνιστα (τελικά) υποτιμάται αυτός που ρωτάει.
δεν ισχύει ότι όσοι μεγαλώνουν στην τάδε χώρα έχουν την τάδε νοοτροπία? και άρα το σύνολο ναι το κάνει 'αυτό'? η στατιστική που μελετά τον μέσο όρο, την διασπορά και την κατανομή δεν είναι επιστήμη? (για να προλάβω σχόλια.. η στατιστική μελετά και ανθρώπινα δείγματα όσον αφορά στην συμπεριφορά τους, εκτός από αριθμητικά).
ποιά είναι η απάντηση που δεν 'βιάζει' αυτόν που ρωτά?
το '... (ΕΣΥ) έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν αυτό...' ή το '...ενδεχομένως οι περισσότεροι κάνουν αυτό αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις ή διαβαθμίσεις στο πώς/γιατί το κάνουν επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός'?
Συγνώμη για το 'βιάζει' αλλά αισθάνομαι ότι εκτός των άλλων δίνεται πάτημα στους σχολιαστές να τονίζουν (ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό αφού ο κάθε άνθρωπος ναι είναι διαφορετικός) ότι συμφωνούν με το ότι μόνο αυτός που ρωτάει τα βλέπει έτσι όπως τα βλέπει ή είναι από τους λίγους που τα βλέπουν όπως τα βλέπουν και όπως μπορούν τα μάτια τους (τελικά).

Η διατύπωση είναι κάπως μπερδεμένη, ας πούμε ότι κατάλαβα. Καλά τα λες, αλλά όταν κάποιος ρωτάει «γιατί οι Ελληνίδες βάφονται πολύ» δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε επιστημονικές μελέτες για να κάνουμε την υπόθεση ότι μιλάει κάποιος που πιστεύει ότι η εμπειρία του είναι η πραγματικότητα όλων. Πρέπει να θυμάσαι ότι δεν απαντάω σε σένα ή σε όλους, αλλά κάθε φορά μόνο σε αυτόν που ρωτάει.

________________
6.


Σήμερα καθώς περίμενα μόνη μου στη στάση για το λεωφορείο άκουσα έναν παράξενο ήχο από την απέναντι μεριά του δρόμου και ήταν ο γέρος που μένει εκεί. Καθόταν στο παράθυρο του και μου έστελνε φιλάκια! Σοκαρίστηκα και αηδίασα συγχρόνως. Ευτυχώς είχε έρθει τότε μια παρέα εκεί και έκατσα μαζί τους. Μέχρι να γυρίσω σπίτι από το σχολείο σκεφτόμουν αν θα ήταν καλύτερο να του την πω ανοιχτά κάνοντάς τον ρεζίλι ή καλά έκανα που το άφησα έτσι. Τελικά το συζήτησα με το πατέρα μου στο σπίτι και μου είπε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα οπότε δεν θα είχε νόημα να το πάρω προσωπικά και να του την πω. Συμφωνώ και εγώ μαζί του αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους; Πώς είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά; (λόγια, χειρονομίες κλπ.)- ούμι-σαν

Πολύ δύσκολη υπόθεση. Δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση, γιατί μερικές αντιδράσεις από την μεριά της γυναίκας (βρίσιμο, χειρονομίες) μπορεί να είναι και επικίνδυνες. Πάνω απ' όλα προέχει η ασφάλειά σου. Η συζήτηση για το θέμα είναι τεράστια, αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να μη μπορεί να διαχωρίσει ένα κομπλιμέντο από την παρενόχληση. Επίσης, πολλοί άντρες δεν καταλαβαίνουν ότι οι γυναίκες έχουν στο μυαλό τους μόνιμα το ενδεχόμενο της επίθεσης και όταν τους μιλάει ένας άγνωστος το πρώτο που σκέφτονται δεν είναι «αχ, ένας εντελώς ακίνδυνος ξένος μου πιάνει κουβέντα, είμαι πολύ περίεργη να ακούσω τι έχει να πει.» Όπως πάντα, το διάβασμα βοηθάει. Δες αυτό κι αυτό.

 

________________
7.


Έχω ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο άντρα στο μυαλό μου που πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Είμαι πολύ νέα βέβαια ακόμα. Να υποκύψω σε επίδοξους μνηστήρες που δε μου γεμίζουν το μάτι (για την εμπειρία, τον πειραματισμό, την τρέλα) ή να μείνω μακριά από τέτοιες καταστάσεις που μπορεί να με βρουν μπλεγμένη στην πορεία και να φορτσάρω μόνο όταν νιώσω την πραγματική συγκίνηση για κάποιον;

Επειδή είσαι μικρή, έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι θα νιώσεις πραγματική συγκίνηση όταν γνωρίσεις το πρότυπο που έχεις στο μυαλό σου. Κατά πάσα πιθανότητα θα νιώσεις τη συγκίνηση από κει που δεν το περιμένεις. Αυτό το πολύ κοινό συμβάν οι άνθρωποι το λένε «τυφλό πάθος» και το εξηγούν με την φράση «τα ετερώνυμα έλκονται» και με το ρητό «η αγάπη είναι τυφλή». Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι προσδοκίες που έχουμε για τον άντρα που πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει δεν είναι δικές μας.


Δε νομίζω ότι ξέρεις ποιος σου ταιριάζει γιατί ακόμη δεν ξέρεις ποια είσαι. Πιστεύεις ότι σου ταιριάζει αυτός που οι γύρω σου θεωρούν άξιο προσοχής – κυρίως οι γύρω σου, το πολύ άμεσο περιβάλλον σου, αλλά όχι οι γονείς ή οι θείοι σου. Πιστεύεις αυτό που πιστεύουν αυτοί που θεωρείς αυτή τη στιγμή κουλ. Θέλεις να ανήκεις σε μια ομάδα, οπότε θα σου αρέσει αυτό που αρέσει σ' αυτούς. Αυτός ο άντρας που θα ικανοποιήσει την φαντασίωση μπορεί να σου ταιριάζει, αλλά θα είναι κατά τύχη. Το πιο πιθανό είναι ότι όλα θα είναι καλά απ 'έξω αλλά κάτι θα σου φταίει. Στην χειρότερη περίπτωση θα κάνεις εντελώς λάθος επιλογές κατ' επανάληψη, προσπερνώντας τους άντρες που σου ταιριάζουν πραγματικά.


Οπότε, να τι προτείνω: μην συγκεντρώνεις την προσοχή σου στο δειγματολόγιο που σου παρουσιάζεται, αλλά στην καλλιέργεια σου. Όσο καλύτερα μάθεις τον εαυτό σου τόσο πιθανότερο είναι να καταφέρεις να παραδεχτείς ότι ακολουθείς οδηγίες και να νικήσεις τα πρότυπα που έχεις υιοθετήσει. Φυσικά χρειάζεται και ο πειραματισμός, αλλά με σκέτο πειραματισμό δεν θα βγάλεις άκρη.

54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#3 Αν και λίγο καθυστερημένα,θα σου πω την ιστορία μιας απογόνου της οθωμανικής αυτοκρατορίας για να πάρεις μια ιδέα.Η κόρη του Μωάμεθ του Πορθητή παντρέυτηκε τον δάσκαλο του αδερφού της.Τώρα η γιαγιά της ή προγιαγιά της κάπου 100 χρόνια πριν ήταν μάλλον κόρη ενός πορθητού,αλλά αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο πλήρως.ίδρυσαν μια πόλη που άνθισε πολιτισμικά λόγω απαλλαγής φόρων όπως καταλαβαίνεις(η Κορυτσά που ονομαζόταν στην εποχή της και μικρό Παρίσι),ο τύπος πεθαίνωντας άφησε όλα τα πλούτη και εδάφη του στον λαό,οι άλλοι έζησαν πολλά χρόνια ως πλούσιοι και με τίτλους,με τον κομουνισμό και διάφορα προβλήματα τα έχασαν όλα και σημαδεύτηκαν από το σύστημα ουσιαστικά,όπως επίσης και τα επίθετα άλλαξαν λόγω έλειψης αντρικών απογόνων.Μετά τον κομουνισμό κατέληξαν να μεταναστεύουν στην Αθήνα,όπου αφενός δυσκολέυτηκα να το χωνέψω,δέυτερον ενθουσιάστηκα που χαζέυω την γραμμή της ιστορίας,τρίτον εκνευρίστηκα που δεν μου το είχαν πει 25 χρόνια και όταν πήγα στην πόλη δεν είδα το τοπ καπί.Άρα οι απόγονοι μπορεί να είναι οπουδήποτε,και φυσικά μπορεί να μην έχουν πια καμία σχέση με ελλάδα ή τουρκία,στην δικιά μου περίπτωση.Αυτά :-)
#2"Δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Να κλάψω; Να φωνάξω; Να γελάσω; Να αλλάξω πλανήτη; "Τσ τσ κλασσικός καρκίνος! Μες το δράμα! Να χαρείς που ήπιες τσάμπα!Τοξότης
#7 Να κάνεις ό, τι θέλεις περισσότερο, αφού βέβαια ζυγίσεις πρώτα για λογαριασμό σου τα υπέρ και τα κατά. Αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει άλλος για 'σένα, γιατί κανένας δε σε γνωρίζει όπως εσύ.
#6 συμφωνώ με τη Λένα ότι μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο να την πεις σε κάποιον που σε παρενοχλεί λεκτικά. Στο παρελθόν όταν ήμουν 14 ένας φορτηγατζής που ήταν σταματημένος στα φανάρια μου φώναζε διάφορα αισχρά καθώς περνούσα το δρόμο κι εγώ πήρα την απόφαση να του κάνω τη γνωστή χειρονομία με το δάχτυλο. Άνοιξε τη πόρτα του φορτηγού, φωνάζοντας μου έλα εδώ ρε μα****νο και πήγε να κατέβει. Πήρα τέτοια τρομάρα που έτρεξα σα παλαβό μέχρι το σπίτι μου κι έκτοτε δεν ξανα απάντησα ποτέ σε κανέναν σε παρόμοια σχόλια. Μόνο εάν βρίσκομαι σε κάνα μαγαζί κι ο επίδοξος εραστής έχει κουράσει κι ενοχλήσει τόσο, θα απευθυνθώ σε κάνα πορτιέρη. Το ξέρω ότι ακούγομαι σα θύμα που δεν αντιστέκεται στον κάθε καταπιεστικό, σεξιστή μισογύνη αλλά πιστεύω πως προέχει η ασφάλεια.
6: Εχω φιλες που δειχνουν να απολαμβανουν την ανδρικη προσοχη "απ οπου κι αν προερχεται" και λενε "ξινες" τις φιλες οι οποιες αντιδρουν αρνητικα η αβολα σε αθωο πειραγμα/φλερτ (πχ επιπεδου "τι μωρο εισαι συ" ,οχι "να σου (βαλε ρημα) το/την/ (βαλε μερος σωματος)". Δευτερευοντως αν δεν υπηρχε το επαρατο σεξουαλικο objectifιcation εγω θα ημουνα χοντρη και τριχωτη, γιατι δεν γεννηθηκα ουτε με αποστροφη στη ζαχαρη ουτε με kink για χαλαουα,απλως μου αρεσει να αρεσω. Και τελος,αμα μου στειλει ο αμασελωτος κλωνος του Αριστειδη Μητροπουλου φιλακια οσο περιμενω το λεωφ.,ειναι σιχαμενος και ανωμαλος, αμα μου τα στειλει ομως ακριβως με τον ιδιο τροπο ο κλωνος του Αντινοου Αλμπανη , θα παρω αντισκηνο και θα εγκατασταθω στη σταση.Οκ αυτοι ειναι και οι δυο σεξιστες, εγω ομως δεν ειμαι age-ιστρια/σεξιστρια/ρατσιστρια?
#1 Να είσαι κι εσύ ανένδοτη, για τη δική σου υγεία. Εάν όντως δεχτείς την αλλεργία, μπορείτε να κάνετε και οι δύο εξετάσεις, να δείτε ότι είστε υγιείς και μετά αν συμφωνήσετε σε μονογαμία κάτι γίνεται...Αλλά πάλι πρέπει να βασίζεσαι στο ότι θα είναι μονογαμικός. Αυτά τα θέματα είναι σοβαρά και δεν πρέπει να δεχόμαστε δηλώσεις τύπου ΄δεν θέλω να το συζυτησώ'.#2 Trol που ψαρεύει σχόλια για τα ζώδια, ωραίος ελιγμός της Λένας!#3 Το διάβασμα κάνει καλό, δοκίμασέ το!
Kirky η πρόταση σου είναι no no..... σε καμία περίπτωση δεν ενδίδεις σε αυτή τη μούφα. Πρώτον γιατί κανείς δεν σου εγγυάται ότι όσο θα είσαι μαζί με τον άλλον, αυτός δεν θα ξενοκοιμηθεί. Δεύτερον γιατί υπάρχουν αφροδίσια νοσήματα που βρίσκονται σε επώαση και ενώ μπορεί να κάνεις εξετάσεις και να δείξεις υγιής, στην πραγματικότητα να μην είσαι. Ενημερωθείτε το κέρατο μου μέσα. Στον 21ο αιώνα και σε δυτική χώρα ζείτε. Το θέμα της χρήσης του προφυλακτικού με αγνώστους είναι αδιαπραγμάτευτο.
#4 Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αναρωτιέσαι γιατί είναι κανείς αγενής, αφού η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όσον αφορά την αντιμετώπιση της αγένειας δεν υπάρχουν κανόνες, νόμιζω. Δηλαδή όταν είναι αγενής ο ξαδερφός σου μπορείς να μαλώσεις άνετα μαζί του, αν είναι αγενής ο ελεγκτής των εισητηρίων μπορείς να του ζητήσεις να είναι πιο ευγενικός, αν είναι ένας ψιλοάσχετος-γνωστός-"φίλος" μπορείς απλά να απομακρυνθείς. Επίσης, το πώς θα φερθείς στην αγένεια, έχει να κάνει και με την ιδιασυγκρασία σου: εγώ δεν αντέχω να ανταποδώσω αγένεια και αν ποτέ το κάνω μετά είμαι πολυ στεναχωρημένη(έτσι βρίσκω άλλους τρόπους), κάποιος άλλος μπορεί να αισθάνεται πολύ ηλίθιος αν δεν ανταποδώσει(αρα σε αυτον προτείνουμε να την πει την κακία του) κλπ
Πολύ ωραίο σχόλιο. Κι εγώ στεναχωριέμαι να απαντάω σε κακίες, αν και συνήθως πριν προλάβω να "μαζευτώ" την πετάω την "τρολλιά" μου, και έπειτα νιώθω και άσχημα, γιατί βασικά κάπως τους λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους. Πέρα ότι συνήθως νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα (αν και μικρό το κακό-στο βάθος βάθος όλοι νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα), επίσης πιστεύουν ότι διέπονται από κάποιο είδος "ανωτερίλας" που τους δικαιολογεί "να λένε την αλήθεια" και "να απαιτουν να τη δεχτείς ως πραγματικότητα". Εμ, βέβαια, μετά καλά απαντάει η Α, μπα. Πώς να είσαι διαχυτικός/η μαζί τους, πώς να επικοινωνήσεις, πώς να είσαι σε οικειότητα; Αν σε ενδιαφέρει/είσαι αναγκασμένη να έχεις σχέσεις με κάποιον τέτοιο, αναγκάζεσαι να βρεις στρατηγηκή προκειμένου να προστατευτείς, και έπειτα προσπαθείς (αν γίνεται, δε γινεται πάντα) να βρεις άλλο τρόπο να επικοινωνήσεις. Αν όχι, γυρνάς την πλάτη και φεύγεις.
Ευχαριστώ :)Ξαναδιαβάζοντας την ερώτηση σκέφτηκα και κάτι ακόμα. Αυτό το "και καλά φίλοι" μου φαίνεται κάπως προβληματικό. Δηλαδή είναι πολύ πιθανό να αναγκαστείς να δεχτείς αγενή συμπεριφορά απο κάποιον άσχετο(συμφοιτητή, συνάδελφο, στο δρόμο κλπ) ή απο κάποιον ιεραρχικά "ανώτερο". Όμως, αν η αγένεια έρχεται από "φίλο" δεν έχεις κάποια ευθύνη και συ που τον έχεις επιλέξει; Σίγουρα το ξεσκαρτάρισμα στις παρέες δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά καλό θα ήταν να γίνεται(με όποιον τρόπο βολεύει τον καθένα) για να έχουμε φίλους και όχι "φιλους".
Το γεγονός να υπάρχουν άνθρωποι που όλα τα λαμβάνουν ως αγένεια και να φαντάζονται παντού προσβολές το αποκλείουμε? Εγώ τους συναντώ συχνά και συνήθως είναι αυτοί που παίρνουν ακόμα και την πιο απλή διαφωνία προσωπικά ή ενοχλούνται πολύ όταν δεν τους χαϊδεύεις τα αυτιά. Όταν κάποιος θεωρεί ότι οι "φίλοι" του είναι αγενείς μαζί του, παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο. Το τι θεωρεί ο καθένας αγένεια είναι τελικά πολύ σχετικό. Στην προκειμένη περίπτωση η κοπέλα δεν γράφει με ποιον τρόπο είναι αγενείς οι φίλοι της. Οπότε κρατάτε και μια πισινή.
Aloutero, η γραμμή είναι όντως λεπτή. Ο καθένας κουβαλάει τα δικά του, και παρεξηγήσεις συμβαίνουνε πολλές φορές, ακόμα και αν υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις. Όμως, όταν κάποιος "παρεξηγεί" ή "παρεξηγείται" κατ'εξακολούθησην, εμένα προσωπικά μου χτυπάει καμπανάκι ότι τα λεγόμενα δεν είναι ούτε τόσο "ασυνείδητα", ούτε και τόσο "αθώα". Έπειτα, υπάρχουν τρόποι και τρόποι να λες την αλήθεια σου στον άλλον. Εκτός αν μιλάμε για παθολογικά νάρκισσο, όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι νιώθει μονίμως προσβεβλημένος από κάποιον άλλο, πιστεύω πως ναι, κάτι συμβαίνει εκεί...
Συμφωνώ Τσούχτρα μαζί σου. Απλώς λέω ότι όταν κάποιος νιώθει ότι όλοι οι υπόλοιποι διαρκώς τον προσβάλλουν, τότε πιθανόν να συμβαίνει το τελευταίο που λες.... Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι είναι νάρκισσοι αυτοί οι άνθρωποι. Μάλλον ανασφαλείς, με υπερβολικά χαμηλη αυτοπεποίθηση, για αυτό και νιώθουν ότι βάλλονται από παντού. Επειδή φοβούνται ότι όλοι βλέπουν τα άσχημα τους στοιχεία (αυτά δηλαδή που πιστεύουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους).
#1 Πέρα του ενδεχομένου ότι μπορεί να πουλάει φούμαρα για να το κάνετε χωρίς, πρέπει να βρείτε μία λύση που δεν βάζει σε κίνδυνο την υγεία σου. Είχα ακούσει πριν από καιρό ότι θα γινόντουσαν διαθέσιμα στην Ελλάδα γυναικεία προφυλακτικά. Ρώτα τον/την φαρμακοποιό σου αν υπάρχουν κ αν σε προστατεύουν από ΣΜΝ. Για να είναι τόσο κάθετος με το προφυλακτικό, ποιός ξέρει το τι μπορεί να κουβαλάει από άλλες επαφές που οι κοπέλες να μιν το ζήτησαν. Είδες τι έγινε κ με τις οροθετικές, χιλιάδες άντρες, μόνο στην Αθήνα πήγαν να εξεταστούν που έκαναν σεξ μαζί τους χωρίς προφυλακτικό. Και όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί είχαν γυναίκα ή μακροχρόνια σχέση. Ποτέ δεν ξέρεις. Η υγεία σου πάνω από όλα.
#1 Επειδή έχω και εγώ αλλεργία, το πιθανότερο είναι ότι λέει μπαρούφες. Πιθανών να του δημιουργηθεί κάποια ενόχληση μετά την χρήση, αλλά δεν έχω ακούσει για τίποτα σοβαρό. Χώρια που δεν ισχύει με όλα τα σκουφάκια (πχ το durex δεν με ενοχλεί). Γνώμη μου, να μην ακούς τις παπαριές αυτές, αν δεν θέλει σκουφάκι, ας το πεί στα ίσα. #2 Καλά να πάθεις για να μάθεις να είσαι Καρκίνος.
#3: όταν ρωτάς σε μια στήλη online περιοδικού κάτι το οποίο θέλει τόση μελέτη και ψάξιμο, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι βαριέσαι να ψάξεις μόνος/η και θες να το κάνει κάποιος άλλος για σένα.
7. Λένα το νούμερο 7 το κρατάς πάντα για έκπληξη? Είναι η φάρσα σου προς τους αναγνώστες σου? Φτάσατε μέχρι το τέλος πουλάκια μου χωρίς να συγχυστείτε/γελάσετε/εκνευριστείτε? ΜΠΟΥΜ!!! Πάρτε να' χετε.Χιλιοπαρακαλώ τη φίλη του 7 να μας πει την ηλικία της. Θα σκάσω αν δεν τη μάθω. "Επίδοξοι μνηστήρες": Ίσως είναι 80 χρονών "Για την εμπειρία, τον πειραματισμό, την τρέλα": Μπα μάλλον είναι γύρω στα 20. "να μείνω μακριά από τέτοιες καταστάσεις που μπορεί να με βρουν μπλεγμένη στην πορεία": Μπορεί και 14.Ένα είναι σίγουρο. Ότι το τσουβάλιασμα των ανθρώπων ποτέ δεν έβγαλε σε καλό. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή - λίγο λάδι, λίγο ξύδι και τον έφτιαξες το γαμπρό - και σίγουρα αν δεν εμπλακείς με τους ανθρώπους γύρω σου δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το τι θες. Εκτός κι αν οι επιθυμίες σου περιορίζονται σε υλικά θέματα, οπότε και η απάντηση στο ερώτημα σου είναι απλή.
2. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν είσαι τρολ, δεν θα προσπαθήσω να αναλύσω γιατί είχατε αυτού του είδους την επικοινωνία, αλλά υπήρξε γκόμενα που σε απέρριψε λόγω ζωδίου και αναρωτιέσαι τι να κάνεις? Και μπήκες και στον κόπο να ρωτήσεις κι άλλους για αυτό? REALLY ΤΩΡΑ?
#4 Είναι λίγο κακοδιατυπωμένη η ερώτηση, πάντως άλλο ρωτάει. Λέει για τους ανθρώπους που προσβάλλουν συστηματικά τους φίλους τους: Γιατί το κάνουν, και πώς μπορείς να αμυνθείς από αυτή τη συμπεριφορά (εκτός από το να τους κάνεις παρατήρηση ή/και να απομακρυνθείς) ; #7 Τα έχεις πει πολλές φορές, αλλά και πάλι, τα σέβη μου. Καλημέρα!! :)
#1 Αλλεργία μπορεί να έχει όντως, αλλά το ότι είναι ανένδοτος και δεν το συζητάει κάτι κρύβει.Μπορείς πάντως να τον ρωτήσεις ανοιχτά αν έχει σκοπό να κάνει κάτι που να αφορά την προστασία από ΣΜΝ και εγκυμοσύνη και, αν η απάντηση είναι ναι, να επισκεφθείτε μαζί έναν ειδικό ώστε να σας προτείνει εναλλακτικές.